«Φούσκα» αποδεικνύεται το περιβόητο έργο της διοίκησης Καρασταύρου στη ΔΕΥΑΚ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της δημοτικής επιχείρησης.
Με μια ανακοίνωση καταπέλτη οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ διαψεύδουν επί της ουσίας την ανακοίνωση της παράταξης «Κοινωνία Πολιτών» η οποία επιχείρησε μάλλον να ωραιοποιήσει την κατάσταση προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά οφέλη ενόψει και των δημοτικών εκλογών.
Η «Κοινωνία Πολιτών», όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, δεν έδωσε καμία απάντηση για το ακριβοπληρωμένο, από χρήματα της επιχείρησης, προεκλογικό σποτ για την προβολή των πεπραγμένων των διοικήσεων Καρασταύρου ενώ αναφορά στην ανακοίνωση γίνεται για την οικονομική διαχείριση, τα χρέη αλλά και την ποιότητα νερού στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Κομοτηνής.
Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ:
«Μπορεί οι δηλώσεις του κου Καρασταύρου σε τοπικό μέσο να ακούστηκαν ωραίες όμως απάντηση, για την προσωπική του προβολή στο βίντεο με χρήματα της ΔΕΥΑΚ απάντηση ΚΑΜΙΑ.
Βγήκε και αναφέρθηκε στο έργο που έκανε στην ΔΕΥΑΚ και εμείς απαντάμε και αναφέρουμε τα εξής:
Αναφέρθηκε σε οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης δηλαδή στα χρέη της επιχείρησης
ΧΡΕΗ ΔΕΥΑΚ
2011: 19,4 εκ ευρώ
2019: 12,2 εκ ευρώ (μείωση κατά 7,2 εκ ευρώ)
ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΔΕΥΑΚ:
2007-2011: 3,1 εκ ευρώ
2011-2019: 0 ευρώ
Απλά να σας αναφέρουμε ότι από το 2010 μέχρι σήμερα από την μείωση των μισθών των υπαλλήλων (μνημονιακοί νόμοι ) η επιχείρηση θα έπρεπε να έχει περισσότερο από 12 εκ. ευρώ και σύμφωνα πάλι με τους μνημονιακούς νόμους αυτά τα λεφτά θα έπρεπε να υπάρχουν. Πράγμα που σημαίνει ότι αυτά 7,2 εκ ευρώ ούτε λίγο ούτε πολύ πληρώθηκαν από το κόψιμο των μισθών μας και θα έπρεπε να υπολείπονται και άλλα 5 εκ ευρώ. Τα έσοδα της επιχείρησης έχουν αυξηθεί λόγο εντάξεως των Καλικρατικών Δήμων (Αιγείρου , Νέου Σιδηροχωριου) Αυτά λοιπόν τα λεφτά που πήγαν; Άρα σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα συμπεραίνουμε ότι το χρέος αυξήθηκε και όχι μειώθηκε.
Η ανακοίνωση λέει ‘’Κατασκευάζεται ήδη το νέο υπερσύγχρονο υδραγωγείο της πόλης της Κομοτηνής σε αντικατάσταση του υφιστάμενου από το 1958, διασφαλίζοντας για τους συνδημότες μας ποιότητα και επάρκεια νερού για αρκετές δεκαετίες’’. Ναι σωστά. Όμως δεν λέτε ότι το 1958 προέβλεψαν αυτό το υδραγωγείο να μπορεί να διαχειριστεί 2.000 κυβικά μετρά νερού την ώρα ενώ αυτό που διαφημίζεται μόνο 600 κυβικά μέτρα την ώρα.
Όταν οι ανάγκες της πόλης τους καλοκαιρινούς μήνες ξεπερνά τα 1.200 κυβικά μέτρα την ώρα, τα υπόλοιπα από ποιο διυλιστήριο θα περάσουν; Και κλείνοντας με τις παροχές και τα κυβικά όταν η παράγωγη νερού τους καλοκαιρινούς μήνες από τις γεωτρήσεις δεν ξεπερνά τα 800-850 κυβικά την ώρα από 18 γεωτρήσεις και όχι ‘’περισσότερες από 20’’ όπως αναφέρεται στη συνέντευξη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν γνωρίζετε ούτε πόσες γεωτρήσεις λειτουργικές έχουμε, τα υπόλοιπα μέχρι τα 1.200-1.400 από που θα έρθουν μέχρι να κατασκευαστεί το περίφημο έργο που θα φέρνει νερό από το φράγμα της Γρατινής;
Λέτε στην ανακοίνωση σας ‘’Λύσαμε οριστικά τα υδρευτικά προβλήματα της παραλιακής ζώνης (Φανάρι, Αρωγή, Παραλία Μέσης) με νέες γεωτρήσεις, νέες δεξαμενές αποθήκευσης νερού, νέους τροφοδοτικούς αγωγούς και νέα αντλιοστάσια. Έτσι, εξασφαλίσαμε επαρκές και απόλυτα ασφαλές νερό για τις περιοχές αυτές, ενισχύοντας παράλληλα τις τουριστικές τους προοπτικές’’.
Όταν λέτε καινούριους αγωγούς για πόσους αναφέρεστε; Αν λέτε για έναν, τότε καλά, μέχρι τον οικισμό Φαναρίου, όμως τους οικισμούς Μέσης, Αρωγής κλπ με τι αγωγό τροφοδοτούνται; Μπορείτε να το πείτε;
Λέτε για νέες γεωτρήσεις, δεν λέτε όμως η καινούρια γεώτρηση που κατασκευάσατε δουλεύει; Και αν ναι, τότε πέστε και με ποιον τρόπο; Η ποιότητα του νερού είναι αυτή που πρέπει; Γιατί δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί; Έτσι να μπορεί να δουλεύει όλο τον χρόνο και όχι μόνο τους θερινούς μήνες, εδώ και τρία χρόνια που κατασκευάστηκε. Αυτό μπορείτε να το απαντήσετε;
Λέτε ότι ‘’Διασφαλίσαμε τη διαφάνεια όλων των μεγάλων προμηθειών με ανοικτούς διαγωνισμούς. Από το 2012 χρησιμοποιούμε ανεξάρτητο σύστημα ηλεκτρονικών, μεταξύ των τοπικών προμηθευτών για όλες τις μικρές προμήθειες’’. Δεν λέτε όμως πως προμηθεύεται ο οικισμός Αιγείρου διάφορα υλικά που χρειάζεται για τις ανάγκες του. Το ίδιο άραγε κάνατε και στους άλλους οικισμούς; Ή μήπως όχι; Είχε η κοινότητα αυτό το προτέρημα λόγω εντοπιότητας σας;
Είναι μήπως ο μόνος οικισμός ο οποίος χρειάζεται και χρησιμοποιεί τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ για διάφορες δουλειές σε μόνιμη βάση για μεγάλο χρονικό διάστημα;
Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΚ είμαστε κομμάτι αυτής πόλης, προερχόμαστε μέσα από την ιδία κοινωνία την οποία υπηρετούμε δείχνοντας τον κατάλληλο εκείνο σεβασμό που πρέπει για την δουλειά την οποία κάνουμε και αυτό το έχουμε αποδείξει με κάθε τρόπο. Είναι ένα κομμάτι του εαυτού μας και εμείς είμαστε αυτοί που στεκόμαστε πάντα δίπλα στον πολίτη της πόλης μας σε κάθε περίπτωση και με οποιεσδήποτε συνθήκες. ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να πει ότι νοιάζεται περισσότερο από εμάς για αυτήν την επιχείρηση απ’ όποια θέση και αν βρίσκεται έστω κι αν είναι η υψηλότερη, γιατί αυτή η ίδια θέση όποιος και αν την κατέχει (επιθυμητός ή ΑΝΕΠΙΘΗΜΗΤΟΣ) πρέπει να βάλει καλά στο μυαλό του ότι η ημερομηνία λήξεως του έχει γραφτεί την ίδια ημέρα την οποία έλαβε την θέση.
Και κλείνοντας λέτε ‘’ Έτσι αντιλαμβανόμαστε την ΕΥΘΥΝΗ μας προς τους συμπολίτες μας, έτσι δουλέψαμε, αυτά υλοποιήσαμε και ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ’’.
ΕΤΣΙ; ΠΑΛΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ;».