«Κύριε Ερντογάν, η χώρα μας εφαρμόζοντας όλους τους κανόνες και τα πρότυπα μιας δυτικής δημοκρατίας φροντίζει όπως η μειονότητά της όχι μόνο να μην καταπιέζεται αλλά και να ανθεί», σημειώνει η πολιτευτής της ΝΔ
Θέση για τα όσα δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν το πρωί της Πέμπτης κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατία Προκόπη Παυλόπουλο πήρε η πολιτευτής της ΝΔ στη Ροδόπη, Βούλα Ελευθεριάδου.
Η κ. Ελευθεριάδου απευθυνόμενη προς τον Ταγίπ Ερντογάν σημειώνει πως στην χώρα μας η μειονότητα όχι μόνο δεν καταπιέζεται αλλά αντιθέτως ανθεί, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στα «τραγικά λάθη της Ελληνικής Πολιτείας» τα οποία οδήγησαν σε «μύθιους πόθους συνδιοίκησης στην περιοχή».
Αναλυτικά, η πολιτευτής της ΝΔ αναφέρει:
«Καλώς να μας έρθει ο κ. Ερντογάν. Οι Θράκες ήταν πάντα φιλόξενος λαός, πόσο μάλλον όταν ένας υψηλός επισκέπτης, έρχεται μόνο για να προσευχηθεί.
Σεβόμαστε απολύτως όλες τις θρησκείες, είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να πιστεύει σε όποιον θεό επιθυμεί, χωρίς αυτό να τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπολοίπους. Υπό μια προϋπόθεση όμως, η διαφορετικότητα των θρησκειών να μην αποτελεί σημείο τριβής και αντιπαλότητας, όπως επίσης να μην χρησιμοποιείται για την άσκηση πολιτικής και για να το εξειδικεύσω μια που αναφέρομαι στην Θράκη, στον τόπο όπου κατοικώ με την οικογένεια μου και μεγαλώνω τα παιδιά μου, για άσκηση επεκτατικής πολιτικής.
Κύριε Ερντογάν σας ερωτώ, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε εμείς οι Έλληνες ως κάτοικοι της χώρας του λίκνου της Ορθοδοξίας, πως όποιος σε γειτονικές χώρες είναι ορθόδοξος είναι ταυτοχρόνως Έλληνας στην καταγωγή; Δεν θα σας φαινόταν φαιδρό; Τι σας ωθεί να ισχυρίζεστε κάτι ανάλογο για τον ισλαμισμό, και με ποιά κριτήρια; Λίγη ανάγνωση της ιστορίας δεν βλάπτει, αντιθέτως διευρύνει τις γνώσεις.
Κύριε Ερντογάν, ζητάτε επίσης αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης και αν μου επιτρέπετε θα σας θυμίσω δυο πράγματα, η συνθήκη υπογράφηκε όντας η χώρα σας νικήτρια και η Ελλάδα ηττημένη, άρα δεν θέσαμε εμείς τους όρους και δεύτερον, στην Ανδριανούπολη η χώρα σας έχει κτίσει ένα τεράστιο μνημείο προς τιμή της συνθήκης, οπότε τι ακριβώς αμφισβητείτε; Την υπερήφανη υπογραφή σας ή και τα μνημεία σας;
Κύριε Ερντογάν, ασφαλώς ως μεγάλος πολιτικός θα γνωρίζετε πως η ειρήνη σε μια περιοχή εξασφαλίζεται βάσει των σχέσεων της καλής γειτονίας. Εμείς ως χώρα επιδιώκουμε συνεχώς την αγαστή συνεργασία και δεν προκαλούμε ποτέ, εκτός αν από τη μεριά σας συγχέετε τη λέξη πρόκληση, με το αυτονόητο δικαίωμα της υπεράσπισης των εθνικών μας δικαιωμάτων. Θα σας θυμίσω επίσης πως ποτέ δεν βρέθηκε Έλληνας Πρωθυπουργός ή Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα μαρτυρικά εδάφη του Πόντου για να υπενθυμίσει σε μεγάλο μέρος των εκεί κατοίκων την καταγωγή τους και την προηγούμενη θρησκεία τους, ούτε έγινε κάτι ανάλογο στην Μικρά Ασία όπου όλες οι πόλεις από αρχαιοτάτων χρόνων ιδρύθηκαν και κατοικούταν από Έλληνες.
Κύριε Ερντογάν, εμείς οι Έλληνες, ζυμωμένοι μέσα στον συνεχή αγώνα για την επιβίωση του έθνους μας, μάθαμε επίσης κάτι χρήσιμο, να είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας, να τιμάμε τόσο τις νίκες όσο και τις ήττες μας, ότι η ιστορία γράφει, δεν ξεγράφει όσο κι αν προσπαθεί να την παραποιήσει κάποιος.
Εξάλλου οι αριθμοί είναι αμείλικτοι,120.000 περίπου μέλη απαρτίζουν την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, μερικές χιλιάδες μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού η ρωμαίικη μειονότητα στην Τουρκία.
Κύριε Ερντογάν, όπως διαπιστώνετε η χώρα μας εφαρμόζοντας όλους τους κανόνες και τα πρότυπα μιας δυτικής δημοκρατίας φροντίζει όπως η μειονότητά της, όχι μόνο να μην καταπιέζεται αλλά και να ανθεί, και όπως θα γνωρίζετε ο ορισμός της δημοκρατίας δεν περιλαμβάνει τον όρο Σουλτάνος, που αποφασίζει, διατάζει και περιμένει από τους υποτακτικούς να υλοποιήσουν το πρόσταγμά του.
Είμαστε η χώρα που γέννησε την Δημοκρατία και θα αντιταχθούμε στον κάθε έναν που θεωρεί τους πολίτες είτε σαν περιουσία του είτε σαν τα όργανα του για την εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπών.
Καλή προσευχή να έχετε κ. Ερντογάν στο κεντρικό τζαμί της πόλης μας, υγεία και προκοπή σε όλους τους ομόθρησκους σας, Έλληνες πολίτες μουσουλμάνους της Θράκης, τουρκικής, πομακικής και ρομά καταγωγής.
Όμως δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στα τραγικά λάθη της Ελληνικής πολιτείας όσον αφορά την Θράκη. Λάθη διαχρονικά, που αν και φαινομενικά σκοπό είχαν να μετατρέψουν την περιοχή σε πρότυπο πολυπολιτισμικής κοινωνίας, ωστόσο ευνόησαν μύχιους πόθους για διαρχία στην Θράκη.
Θα μιλήσω από καρδιάς μια που τα όσα έβλεπα να συμβαίνουν γύρω μου ήταν το καταλυτικό λιθαράκι για να ασχοληθώ τόσο ενεργά τα τελευταία δυο χρόνια με την πολιτική. Αρνούμαι την διαρχία και κάθε προσπάθεια υλοποίησής της, σέβομαι απολύτως την γειτονική και φίλη χώρα Τουρκία με την οποία επιβάλλεται να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερους οικονομικούς και τουριστικούς δεσμούς στα πλαίσια της πάγιας προσπάθειας της χώρας μας για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.
Οποιαδήποτε όμως άλλη ενέργεια εκτός από αυτή που εξυπηρετεί τον εθνικό μας στόχο δεν είναι αποδεκτή.
Μέμφομαι σχεδόν την πλειονότητα των πολιτικών που κράτησαν τις τύχες της Θράκης και ειδικά της Ροδόπης στα χέρια τους, ως αποτυχόντες να προασπίσουν τόσο τα συμφέροντα της χώρας όσο και την απόλυτη αρμονία μεταξύ των δυο σύνοικων στοιχείων στην περιοχή.
Με ευχολόγια, προτάσεις διακομματικών επιτροπών και κραυγές κινδύνου, όχι μόνο δεν θα λύσουμε κανένα πρόβλημα, αλλά θα το αφήσουμε να διαιωνίζεται.
Η Θράκη και ειδικά η Ροδόπη πρέπει να θωρακισθεί και θα θωρακιστεί, ας σταματήσουμε πλέον να ενδιαφερόμαστε για τους ξένους και όχι για εμάς.
Σας είπα μιλάω από καρδιάς, η Θράκη ανήκει και πρέπει να συνεχίσει να ανήκει στους Έλληνες Θρακιώτες και όχι στους Γερμανούς, τους Ρώσους ή τους Τούρκους. Ειλικρινά αισθάνομαι να ζω στα τέλη του 19ου αρχές του 20ου αιώνα όπου κάθε πολιτικός εκπροσωπούσε και μια μεγάλη ξένη δύναμη. Οι Γερμανοτραφείς οι Ρωσοτραφείς και οι Τουρκοτραφείς ας καταλάβουν πια πως είναι πάνω απ όλα Έλληνες και πρέπει να εξυπηρετήσουν πρώτα τα συμφέροντα της χώρας τους και μετά αυτά των αγαπημένων τους χωρών. Μια τετ ατ τετ συνάντηση με την Μέρκελ, έχει άρα πιο μεγάλη αξία από το να ζεις με την οικογένεια σου σε μια ευημερούσα και πρότυπο αρμονίας Θράκη;
Και επειδή εδώ και χρόνια πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό μη μπορώντας να βρούμε λύση για το δημογραφικό πρόβλημα της Ροδόπης, θα σας αναφέρω 6 πόλεις,
Σπάρτη, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Θήβα, Λαμία, Πάτρα με κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, τι εξυπηρετούν στα μέρη που βρίσκονται στην άμυνα της χώρας;
Στρατηγικά απολύτως τίποτα, απλά δημιουργήθηκαν εκεί για να τονώσουν τις οικονομίες των πόλεων, σκέφτηκε άραγε κανείς να γίνει η σταδιακή μεταφορά μερικών απ αυτών εκεί που επιβάλλουν οι νέες συνθήκες; Ένα ακόμα παράδειγμα, αλήθεια σκέφτηκε κανείς να δίνεται το δικαίωμα στους φοιτητές να ψηφίζουν στον τόπο σπουδών τους; Σέβομαι τους κατοίκους της Ροδόπης και των μικρών χωριών που επισκέπτομαι, όπου φτωχοί άνθρωποι του μόχθου συνεχίζουν να δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα στα χώματα που γεννηθήκαν και μεγάλωσαν. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους παλεύω και θα συνεχίσω να παλεύω.
Καλημέρα Θράκη… καληνύχτα κάθε λογής σουλτάνοι».
[TheChamp-Sharing]