Κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από την λειτουργικότητα και την εικόνα της πόλης (και) στον συγκεκριμένο τομέα, αναφέρει η δημοτική παράταξη
Μια παλαιότερη πρόταση που αφορά τους κάδους απορριμμάτων επαναφέρει η δημοτική παράταξη του «Σπάρτακου» με αφορμή την κακοκαιρία με τους έντονους δυνατούς βοριάδες που έπληξε την Κομοτηνή πριν λίγες μέρες.
Ο «Σπάρτακος» ζητάει από την δημοτική Αρχή να δημιουργήσει εσοχές στους δρόμους προκειμένου να μην παρατηρείται το φαινόμενο των πεσμένων κάδων κάθε φορά που έχει δυνατούς ανέμους ενώ παράλληλα καλεί τον Δήμο να δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους να τους μεταφέρουν εντός ιδιόκτητου χώρου όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο προκειμένου να μην προκαλείται φθορά.
Τέλος, ο «Σπάρτακος» χαρακτηρίζει «ανόρεχτη» και «αδρανή» τη δημοτική Αρχή Πετρίδη και σημειώνει πως «κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από την λειτουργικότητα της».
Αναλυτικά, αναφέρει:
«Η προχθεσινή κακοκαιρία, με τον βοριά των δέκα μποφόρ που σάρωσε την Κομοτηνή, πέρα από τον νεκρό και τις ζημίες που άφησε πίσω της, έφερε και την γνωστή μας εικόνα των… ταξιδιάρικων κάδων του Δήμου. Κάδοι αναποδογυρισμένοι και μη, απορριμμάτων και ανακύκλωσης, ξαναβρέθηκαν εδώ κι εκεί, όπου τους εγκατέλειψαν οι άνεμοι σε κακή κατάσταση.
Με αφορμή λοιπόν τις εικόνες αυτές, επαναφέρουμε την πρόταση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για το συγκεκριμένο θέμα: να ξεκινήσει ο δήμος την κατασκευή εσοχών στους δρόμους, όπου οι κάδοι αφενός θα είναι αδύνατον να μετακινηθούν – ανατραπούν κι αφετέρου θα χρεώνονται σε συγκεκριμένες γειτονικές οικοδομές. Ο κάθε κάδος να έχει την ταυτότητά του πάνω του και όπου υπάρχει η δυνατότητα να μπορεί να αποσύρεται εντός ιδιόκτητου χώρου, όπως ήδη γίνεται σε μέρος της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, μέχρι την διέλευση του απορριμματοφόρου.
Πρόσφατα πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου η προμήθεια νέων κάδων καθαριότητας, κόστους 74.000 ευρώ. Θα εγκαταλειφθούν κι αυτοί στην τύχη τους κι όσο αντέξουν, μέχρι την επόμενη προμήθεια; Κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από την λειτουργικότητα και την εικόνα της πόλης (και) στον συγκεκριμένο τομέα. Δεν πρέπει να αναλάβει κι ο δημότης τις ευθύνες του; Πώς θα γίνει όμως αυτό όταν βλέπει έναν Δήμο ανόρεχτο και αδρανή να μην του αναθέτει κανένα καθήκον, να μην δοκιμάζει καμία αλλαγή, έστω πιλοτικά κάπου;».