Καθησυχάζει ο Δήμος Κομοτηνής ο οποίος με ανακοίνωση του κάνει λόγο για «ανυπόστατες φήμες» και «κακόβουλη σπερμολογία»!!!
Δεκάδες κρούσματα μόλυνσης μικρών παιδιών από σταφυλόκοκκο στις παραλίες Αρωγής και Φαναρίου Ροδόπης παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα με τη ΦΩΝΗ να γίνεται αποδέκτης παραπόνων και καταγγελιών από αρκετούς γονείς.
Η αναστάτωση μάλιστα μεταξύ των γονέων είναι τόσο μεγάλη ενώ το φαινόμενο πήρε τέτοιες διαστάσεις στην πόλη της Κομοτηνής με αποτέλεσμα να διαδοθεί η φήμη ότι πρόκειται να τοποθετηθεί μέχρι και κόκκινη σημαία ακαταλληλότητας στις παραλίες αυτές, φήμη όμως η οποία μάλλον και δεν ευσταθεί.
Χαρακτηριστικό των διαστάσεων που έχει πάρει το θέμα είναι ότι το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Πετρίδη προέβη σε μια κίνηση που δεν μας συνηθίζει, καθώς εξέδωσε άρον άρον κυριακάτικα και εν μέσω αργίας ανακοίνωση προκειμένου να καθησυχάσει τους λουόμενους.
Το τραγικό ωστόσο της ανακοίνωσης είναι ότι αυτή γίνεται με άκομψο τρόπο καθώς ο Δήμαρχος Κομοτηνής Πετρίδης δεν περιορίζεται μόνο στον καθησυχασμό και τη διάψευση αλλά επιλέγει να επιτεθεί και στους ανάστατους ταλαιπωρημένους γονείς, τους οποίους ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει ως «κακόβουλους».
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου Κομοτηνής έχει ως εξής:
«Ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, διαβεβαιώνει ότι ο Δήμος Κομοτηνής δεν έχει δεχθεί καμία ειδοποίηση ή ενημέρωση ή σύσταση περί «ακαταλληλότητας» για κολύμβηση των θαλασσίων υδάτων στις παραλίες των ορίων του, και ειδικότερα σε αυτές του Φαναρίου και της Αρωγής. Μάλιστα, η δημοτική αρχή έχει γνώση για την καθαρότητα και την καταλληλότητά τους.
Άλλωστε, από το νομό Ροδόπης, μόνο οι ακτές Φαναρίου, Αρωγής και Μέσης του Δήμου Κομοτηνής συμπεριλαμβάνονται στη φετινή (2016) λίστα με τις 430 «Γαλάζιες Σημαίες 2016 – Βραβευμένες ακτές και μαρίνες» της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης.
Ως εκ τούτου, οι ανυπόστατες και εφέτος περί του αντιθέτου φήμες που αναπτύχθηκαν τις τελευταίες ημέρες, μόνο ως κακόβουλη σπερμολογία μπορούν να εκληφθούν. Η εμφάνιση μεμονωμένων περιπτώσεων ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες λουομένων είναι φυσιολογική και δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας».