Ισχυρίζεται ότι η σύμβαση χρησιδανείου έγινε μετά την ανέγερση του κτιρίου, η εκμετάλλευση του οποίου ανατέθηκε στην Αναπτυξιακή, χωρίς να μπει όμως στον κόπο να εξηγήσει ποιες ήταν οι υποχρεώσεις του κύριου αναδόχου που κατασκεύασε το έργο που απορρέουν πριν από τη σύναψη του χρησιδανείου
Γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο μας γι αυτό που πιστεύουμε ότι ισχύει στην περίπτωση της υδροδότησης του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Κομοτηνής και επανερχόμαστε με όλα τα ερωτήματα που μας γεννήθηκαν μετά και από τη συνομιλία που είχαμε με το πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Καρασταύρου.
Ο ιδιαίτερα ευγενικός, στην αρχή, πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι η σύμβαση χρησιδανείου έγινε μετά την ανέγερση του κτιρίου, η εκμετάλλευση του οποίου ανατέθηκε στην Αναπτυξιακή, χωρίς να μπει όμως στον κόπο να εξηγήσει ποιες ήταν οι υποχρεώσεις του κύριου αναδόχου που κατασκεύασε το έργο που απορρέουν πριν από τη σύναψη του χρησιδανείου.
Δηλαδή, όσες οφειλές δημιούργησε ο ανάδοχος φορτώνονται στο δημόσιο και φυσικά αν το ίδιο συμβαίνει και με τα άλλα ΝΠΔΔ. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Καρασταύρου ήταν μέλος του ΔΣ της Αναπτυξιακής τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ποτέ δεν δημιουργήθηκε θέμα άδειας λειτουργίας που σημαίνει ότι το κτίριο λειτουργούσε παράνομα.
Βέβαια ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ με την ευαισθησία που τον διακρίνει υποσχέθηκε να μας χορηγήσει όλα τα στοιχεία του φακέλου για την ενημέρωση των πολιτών. Τέλος πρέπει να πούμε ότι η εταιρεία για την οποία γίνεται λόγος είναι βουτηγμένη μέχρι το λαιμό στην αδιαφάνεια και στα σκάνδαλα, οι πράξεις της είναι κάτω από ένα πέπλο σκότους, το χρήμα διακινείται με παράξενο τρόπο και οι διοικούντες ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο να ενημερώσουν όπως οφείλουν την κοινωνία για τα εκατομμύρια χρήματα που δαπανήθηκαν στο διάστημα των 10 τελευταίων ετών.
Να πούμε για τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για την ανέγερση αγροτουριστικών καταλυμάτων που όμως ποτέ δεν κατασκευάστηκαν, για τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν για παραγωγικές υποτίθεται επενδύσεις που ποτέ δεν έμαθε η κοινωνία με ποιους όρους έγινε η επιλογή των επενδυτών, πως υλοποιήθηκε η κάθε επένδυση, ποιος έλεγξε τις δαπάνες που έγιναν και με ποιο ποσοστό κέρδους πληρώθηκαν τα στελέχη της εταιρείας.
Αφορμή για την αναφορά αυτή πήραμε από την πληροφορία προέδρου πολιτιστικού συλλόγου ο οποίος δήλωσε ότι για μια επένδυση 170.000 ευρώ οι απαιτήσεις μερικών στελεχών της Αναπτυξιακής (όχι μελών του ΔΣ) ανέρχονταν σε ποσοστό 10% επί του κεφαλαίου της επένδυσης. Αν αυτό είναι αληθινό ο καθένας μπορεί να φανταστεί πόσα χρήματα έμειναν στην άκρη από τις δεκάδες επενδύσεις που κατά καιρούς ανακοινώθηκαν από την Αναπτυξιακή Ροδόπης.