Εισαγγελέας και Αστυνομία έβαλαν πρόσφατα λουκέτο σε παράνομο νηπιαγωγείο του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας – Παρόμοια έρευνα ξεκίνησε και για τη λειτουργία της «Κιβωτού της Δόμνας Βιζβίζη»
Είναι γνωστό ότι η κ. Χαρά Νικοπούλου ηγείται της ΜΚΟ Δόμνας Βισβίζη που σκοπό έχει να «λυτρώσει» τη χώρα από τον ξένο κατακτητή άσκησε εναντίον της ΦΩΝΗΣ μήνυση επειδή σε άρθρο που δημοσιεύσαμε θεώρησε ότι υπήρχε μια λέξη που κατά την άποψη της ήταν συκοφαντική. Το άρθρο είχε τίτλο «Ο Πετρίδης στην υπηρεσία ακραίων» και αναφέρονταν στην απόφαση του Δήμου Κομοτηνής, την οποία υπέγραψε ο ίδιος, με την οποία επέτρεπε την δημιουργία στέγη αποκατάστασης ανηλίκων στην ορεινή Ροδόπη και στο πρώην στρατιωτικό φυλάκιο «Ακρίτας».
Είναι γνωστό από την προηγούμενη θητεία της δασκάλας Νικοπούλου στο χωριό Μ. Δέρειο του Έβρου ότι από την πολιτική της δραστηριότητα δημιουργήθηκαν αρκετά δυσμενή γεγονότα που προκάλεσαν ένταση μεταξύ των κατοίκων, χριστιανών και μουσουλμάνων, που μέχρι εκείνη τη στιγμή ζούσαν σε συνθήκες ειρήνης, αγάπης, αλληλεγγύης και απόλυτης ηρεμίας. Πόσο τυχαίο άραγε ήταν το γεγονός ότι ΑΚΡΑΙΟΙ εθνικιστές και Χρυσαυγίτες μεταφερόμενοι από άλλες περιοχές της χώρας στήριζαν τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε και τρομοκρατούσαν τους φιλήσυχους πολίτες με παρελάσεις στρατιωτικού τύπου και συνθήματα μίσους;
Συμφωνούσε σε όλες αυτές τις ΑΚΡΑΙΕΣ συμπεριφορές η αξιόλογη δασκάλα ή διαφωνούσε και τι έκανε για την διαφωνία της; Συμφωνούσε για τις ακραίες συμπεριφορές επειδή και η ίδια είχε την ίδια ακραία ιδεολογία ή δεν συμφωνούσε οπότε έπρεπε να καταγγείλει την δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος; Σημασία έχει ότι με τις κινήσεις αυτές κατόρθωσε σε ένα μικρό χωριό του Έβρου που οι κάτοικοι ζούσαν ειρηνικά να υπάρξει η άμεση παρέμβαση του ξένου παράγοντα που από την εποχή εκείνη η δραστηριότητα του είναι επικίνδυνη για την εθνική ύπαρξη στον ακριτικό Έβρο.
Αυτά ήταν τα αποτελέσματα της ακραίας συμπεριφοράς της. Στην ελληνική γλώσσα αναφέρεται ότι «Ακραίος είναι αυτός που οι απόψεις του, οι κινήσεις του, οι αντιδράσεις του δεν εντάσσονται στη γκάμα των λογικά αναμενόμενων αντιδράσεων του μέσου όρου αλλά ξεφεύγει σε αυτό που οι περισσότεροι χαρακτηρίζουν υπερβολή ή ακρότητα ή φανατισμό».
Η πολιτική της κ. Νικοπούλου στον Έβρο χαρακτηρίστηκε από όλους τους σκεπτόμενους και επιστημονικά τεκμηριωμένους σε θέματα παιδείας ότι είχε στοιχεία παράβασης των νόμων του Κράτους σε ότι αφορά την εκπαίδευση παιδιών και μάλιστα μικρής ηλικίας ενώ επέβαλε στους μικρούς μαθητές να απαγγέλλουν ποιήματα μίσους. Η δραστηριότητα της αυτή όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας που την μετέθεσε στη Θεσσαλονίκη για να επανέλθει με αίτηση της αυτή τη φορά στην Κομοτηνή προκειμένου να συνεχίσει την ίδια πολιτική σε μια περιοχή που έχει ιδιαίτερα προβλήματα.
Αυτή τη φορά όμως με μεγαλύτερη βοήθεια από πολλούς φορείς που θέλησαν για προσωπικούς και πολιτικούς λόγους να στηρίξουν το έργο της. Η παράνομη δράση της ποτέ δεν ενόχλησε τους φορείς που είναι αρμόδιοι για την εφαρμογή των νόμων του Κράτους. Δημιούργησε ένα φροντιστηριακό χώρο στον οποίο σύμφωνα με τα δελτία τύπου και τις ευνοϊκές καταχωρήσεις μερίδας του Τύπου υπάρχουν καθηγητές και δάσκαλοι που παρείχαν ενισχυτική διδασκαλία.
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι οι φορείς της εκπαίδευσης δεν είχαν καμία απολύτως ενημέρωση για τη λειτουργία του φροντιστηρίου αλλά και οι ίδιοι δεν φρόντισαν μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους να ελέγξουν τη νομιμότητα του. Υπήρξε όμως η άμεση αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας που μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησε διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει ουδεμία άδεια λειτουργίας του φροντιστηρίου αλλά ούτε και αίτηση που να εκκρεμεί μέχρι σήμερα για την απόκτηση άδειας.
Η ίδια έρευνα πραγματοποιείται για να διαπιστωθεί αν είναι νόμιμη η απασχόληση της εκτός ωραρίου του σχολείου και αν υπάρχει σχετική άδεια συμπληρωματικής εργασίας απαραίτητη για κάθε δημόσιο υπάλληλο. Το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας για την παράνομη λειτουργία του φροντιστηρίου κοινοποιήθηκε στο ΣΔΟΕ και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης προκειμένου να διερευνήσουν την υπόθεση.
Σχετική με αυτή την περίπτωση, πληροφορίες αναφέρουν ότι με παρέμβαση της Εισαγγελίας και του Τμήματος Ασφαλείας πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε μειονοτικό νηπιαγωγείο και κινήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες για να διαπιστωθεί η νομιμότητα της λειτουργίας του. Αν είναι παράνομη η λειτουργία πολύ καλά ενέργησε η Εισαγγελία οπότε το ίδιο θα πρέπει να πράξει και για κάθε περίπτωση λειτουργίας παράνομων φροντιστηρίων.
Έχουμε την εντύπωση ότι θα υπάρξει ίση μεταχείριση για να μην φανεί ότι είναι δύο όμοιες περιπτώσεις που εξετάζονται με διαφορετική ματιά. Σε περίπτωση διαφορετικής αντιμετώπισης των δύο όμοιων δραστηριοτήτων θα δημιουργηθούν ανάλογοι συνειρμοί που θα φέρουν εντάσεις μέσα στην κοινωνία μας για άνιση μεταχείριση των πολιτών.