Για πατριδοκάπηλους που κάνουν πολιτική με την Θράκη και για Υπηρεσίες που δεν αφήνουν να έρθει η ανάπτυξη στην περιοχή έκανε λόγο ο βουλευτής Ροδόπης, ο οποίος όμως «ξέχασε» να αναφερθεί στη δράση του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και των εγκάθετων του
Εφαρμόζοντας την γνωστή πολιτική της Άγκυρας που θέλει να κάνει λόγο για καταπίεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Θράκη, ο βουλευτής Ροδόπης του Ποταμιού κ. Ιλχάν Αχμέτ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής και απευθυνόμενος προς τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γιώργο Παυλίδη αναφέρθηκε αόριστα σε «κάποιους» που δημιουργούν εσκεμμένα καχυποψία και φοβικά σύνδρομα εναντίον της μειονότητας.
Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο κ. Ιλχάν Αχμέτ επιτέθηκε και στην ελληνική Πολιτεία, η οποία δια μέσω των «Υπηρεσιών» της που εμπλέκονται στην περιοχή (!!!) δεν αφήνει να έρθει η ανάπτυξη.
Βέβαια, ο βουλευτής Ροδόπης απέφυγε ή «ξέχασε» να αναφερθεί στη δράση του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και των εγκάθετων του, όπως του ψευδομουφτή Ξάνθης κ. Αχμέτ Μέτε που με τη ρητορική μίσους κάνει λόγο για «κακούς γκιαούρηδες» και σπέρνει τη διχόνοια μεταξύ των κατοίκων σε κάθε ευκαιρία, όπως παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και στην πρόσφατη συνάντηση του στην τουρκική Πρεσβεία της Αθήνας με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Τσαβούσογλου, ο οποίος αποκάλεσε τους μειονοτικούς βουλευτές της Θράκης ως «βουλευτές μου», χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση!
Αλήθεια, ποιες είναι αυτές οι επίσημες Υπηρεσίες του Κράτους που παρεμποδίζουν την ανάπτυξη στην περιοχή, ποιοι βλέπουν τη μειονότητα με καχυποψία και για ποιο λόγο; Μήπως σε αυτούς τους «κάποιους» που αναφέρθηκε ο κ. Ιλχάν Αχμέτ και οι οποίοι ευθύνονται για τα φοβικά σύνδρομα θα έπρεπε ο βουλευτής να συμπεριλάβει και τον εαυτό του;
Παραθέτουμε παρακάτω αυτούσια την ομιλία του βουλευτή Ροδόπης στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής:
«Στηρίζω καταρχάς τα λεγόμενά σας κ. Περιφερειάρχη. Βλέπουμε όμως ότι κάποια της πλεονεκτήματα της περιφέρειας, μας δυστυχώς έχουν εξελιχθεί σε μειονεκτήματα. Είπατε ότι συνορεύουμε με την Τουρκία, με την Βουλγαρία, είπατε για τον μεγάλο πλούτο των δύο λιμανιών, για την πολυπολιτισμικότητα, για τα μεγάλα μας προτερήματα, για τον πανεπιστήμιο, για την καλύτερη, ίσως, βιομηχανική ζώνη που υπήρξε ποτέ σε όλη την Ελλάδα, όπως επίσης σημειώσατε ότι παρά ταύτα, δεν μπόρεσε τελικά να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή, παρά τις προσπάθειες της πολιτείας. Διαπιστώσατε ότι μετά το 2010 γίνονται κάποιες προσπάθειες τις οποίες και παρατηρούμε. Όμως ποιος είναι ο πραγματικός λόγος γιατί η ανάπτυξη δεν πέρασε από αυτή την περιοχή; Νομίζω ότι ο πραγματικός λόγος είναι ο κακός μας ο εαυτός. Λόγω των ιδιαιτεροτήτων και επειδή υπάρχει μια κατά τα άλλα φιλήσυχη Μειονότητα και εκπροσωπείται σε όλα τα επίπεδα, οδήγησε κάποιους να δημιουργήσουν εσκεμμένα μια καχυποψία και φοβικά σύνδρομα. Κάποιοι πίστεψαν ότι με την Θράκη μπορούν να κάνουν πολιτική και να καπηλευτούν τον πατριωτισμό.
Καταφέραμε κατά την ταπεινή μου άποψη να οδηγήσουμε αυτή την καταπληκτική περιφέρεια σε αυτό το σημείο. Στο νομό Ροδόπης υπάρχει ισότιμη συμμετοχή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων όλων των ομάδων του πληθυσμού. Η συμβολή της Μειονότητας είναι καθοριστική στην ανάπτυξη και την ειρηνική συμβίωση στην περιοχή μου. Υπάρχουν ακόμα προβλήματα κ. Περιφερειάρχα, τα οποία και εσείς ο ίδιος τα επισημάνατε. Η μαθητική διαρροή είναι ακόμη στην Θράκη πολύ ψηλά σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Οι ντόπιοι δίνουμε καθαρά την μάχη για την ανάπτυξη του τόπου μας ενωμένοι. Όταν όμως εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες, όταν ακούν την λέξη, Θράκη, δυστυχώς δεν μπορεί να έλθει ανάπτυξη.
Θέλω να δώσετε περισσότερη έμφαση στην εκπαίδευση και στον αγροτικό τομέα. Για παράδειγμα, ποιες είναι οι σκέψεις σας για την μονοκαλλιέργεια του καπνού; Το καταπληκτικό προϊόν που ακούει στο όνομα «μπασμάς», πρέπει πάση θυσία να διατηρηθεί. Συνεπώς, ποιος είναι ο σχεδιασμός της Περιφέρειας για να διατηρηθεί η καλλιέργεια αυτού του μοναδικού προϊόντος της περιοχής μας; Πώς μπορούμε να αναδείξουμε, να προωθήσουμε και να εντάξουμε στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας αυτό το προϊόν; Σας ευχαριστώ πολύ».
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΛ. ΓΛΕΡΙΔΗΣ