Η Γενική Γραμματεία Εσόδων δεν έχει, προς το παρόν, καμία ενημέρωση για τα δεδομένα που θα εισαχθούν στον φάκελο του κάθε φορολογούμενου και δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει ακόμα αν η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα
Στα τέλη του 2016 ή ακόμα και στις αρχές του 2017 τοποθετείται χρονικά η λειτουργία της εφαρμογής για το περιουσιολόγιο, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών, ούτε υπάρχει αυτή η στιγμή η τεχνική δυνατότητα να εφαρμοστεί.
Όπως γράφει η «Καθημερινή» η καθυστέρηση κατάθεσης των σχετικών διατάξεων αλλά και η τεχνική αδυναμία του υφιστάμενου ηλεκτρονικού συστήματος Taxis, καθιστούν δύσκολη την δημιουργία του περιουσιολογίου, όπου θα καταγράφονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων.
Η Γενική Γραμματεία Εσόδων δεν έχει, προς το παρόν, καμία ενημέρωση για τα δεδομένα που θα εισαχθούν στον φάκελο του κάθε φορολογούμενου και δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει ακόμα αν η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα. Τα στελέχη της Γραμματείας αναφέρουν ότι το σύστημα θα επιβαρυνθεί περισσότερο και ίσως να δημιουργηθούν προβλήματα στις υπάρχουσες εφαρμογές.
Πάντως σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, προβλέπεται η καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων των φορολογούμενων, όπου μεταξύ άλλων, θα πρέπει να δηλώνονται όλες οι τραπεζικές καταθέσεις – το ποσό και η πηγή προέλευσης – και όλοι οι συνδικαιούχοι. Επιπλέον, θα πρέπει να δηλώνεται η αξία αποτίμησης όλων των κινητών αξιών.
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr