Την παλιά συνταγή του απαξιωμένου πολιτικού συστήματος επαναφέρουν τώρα στην προεκλογική περίοδο τα στελέχη που προσπαθούν να δείξουν ακόμη μια φορά το αμέριστο ενδιαφέρον τους για τους πολίτες. Η προσπάθεια εμφανής ώστε ακόμη μια φορά να ξεγελαστούν οι πολίτες από το ξαφνικό ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων. Την ίδια τακτική εφάρμοσε και ο υφυπουργός Υγείας κ. Γρηγοράκος που επισκέφτηκε πρόσφατα την Κομοτηνή.
Κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο της πόλης αντιμετώπισε τους αγανακτισμένους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό με την ίδια στερεότυπη απάντηση ότι για όλα φταίει η οικονομική κρίση και ότι η πολιτεία μοχθεί για την επίλυση των προβλημάτων τους. Φυσικά δεν έπεισε κανένα από τους διαμαρτυρόμενους αλλά αυτός συνέχισε το βιολί του αναφερόμενος και στην ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Κομοτηνή. Κατάλαβε ο κ. Γρηγοράκος ότι το θέμα πουλέει στην πόλη μας αφού οι εξαγγελίες δεν έχουν κόστος αλλά το όφελος είναι καλό.
Μίλησε για τον εκσυγχρονισμό του παλιού νοσοκομείου και για τη δαπάνη ώστε να υλοποιηθεί μελέτη λέγοντας ότι απαιτούνται 54 εκ. ευρώ ενώ για την ανέγερση του νέου… νοσοκομείου απαιτούνται περίπου 60 εκ. ευρώ. Κανένας δεν βρέθηκε από τους παρευρισκόμενους να ενημερώσει τον κ. Γρηγοράκο ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε κάθε πράξη του Γιαννακίδη για το παλιό νοσοκομείο αφού χαρακτήρισε τις διαδικασίες για τη μελέτη και κατασκευή παράτυπες και καταχρηστικές ενώ για την έναρξη νέων διαδικασιών θα απαιτηθούν τουλάχιστον δύο έτη προσπαθειών.
Αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί τον υφυπουργό αφού σε λίγο καιρό δεν θα είναι στη θέση του. Όμως περισσότερο προκλητικό ήταν η ατάκα του για το νέο νοσοκομείο αφού είπε ότι παρά την ακύρωση του προγράμματος από το ΕΣΠΑ υπάρχουν χρήματα και από άλλες πηγές, δηλαδή από τις δημόσιες επενδύσεις που θα δοθούν για την ολοκλήρωση του έργου. ΠΑΣΟΚική πρακτική με το γνωστό «Λεφτά υπάρχουν». Έξυπνος πολιτικός αφού εφάρμοσε το «τάξε τους να χαίρονται κι άστους να κουρεύονται». Στο κάτω κάτω, από το τάξιμο δεν πέθανε κανένας αλλά από το δόσιμο πολλοί.