Όλος ο επαγγελματικός κόσμος στην Ελλάδα υποφέρει από την ανάλγητη πολιτική της Εταιρείας Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων που βασίζεται στην εφαρμογή του νόμου 2121/93 της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αυτού η γνωστή ΑΕΠΙ επέδραμε κατά των επιχειρήσεων και επέβαλε δυσβάστακτα πρόστιμα που σε πολλές περιπτώσεις θεωρούνταν ιδιαίτερα υψηλά.
Για τους ελεγκτές της ΑΕΠΙ αρκούσε η ύπαρξη ενός μικρού ραδιοφώνου για να θεωρηθεί ο επαγγελματίας παραβάτης και φυσικά με τη διαπίστωση αυτή ακλουθούσε το πρόστιμο, το οποίο θα έπρεπε να πληρωθεί άμεσα διαφορετικά ο παραβάτης ακολουθούσε το δρόμο των ποινικών δικαστηρίων. Στην εκδίκαση της δίκης μάταια ο παραβάτης επαγγελματίας προσπαθούσε να αποδείξει ότι δεν υποχρεούται να πληρώσει το πρόστιμο γιατί σε πολλές περιπτώσεις η ΑΕΠΙ αυθαιρετούσε χαρακτηριστικά σε σοβαρά ζητήματα.
Δηλαδή, πως αποδεικνύεται η χρήση μουσικής, ποιος βεβαιώνει την παράβαση και πόσο μεγάλη είναι αυτή, ποιο είναι το όφελος από τη χρήση της μουσικής και πως εκτιμάται η απαίτηση της εταιρείας, με ποιο αποδεικτικό στοιχείο και με ποια διαπραγμάτευση αποδεικνύεται και επιβάλλεται το πρόστιμο στον επαγγελματία;
Όλα αυτά δεν είχαν καμία απολύτως σημασία στην αίθουσα του δικαστηρίου αφού οι δικαστές ηταν απόλυτα ταυτισμένοι με τις απαιτήσεις της ΑΕΠΙ και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις μερικοί δικαστές έλεγαν το καταπληκτικό ότι η «Αξιοπιστία της ΑΕΠΙ δεν αμφισβητείται» !!!
Η προστασία αυτή που απολάμβανε η ηγεσία της ΑΕΠΙ τους έδινε το δικαίωμα ακόμη και να απειλούν όποιον τολμούσε να υψώσει έστω και την ελάχιστη διαμαρτυρία κατά της πολιτικής της όπως συνέβη σε πολλές περιπτώσεις αλλά και σε κάποια διαμαρτυρία του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ροδόπης τον οποίο απείλησαν με δικαστικές διώξεις. Η «ΦΩΝΗ» πολλές φορές κατά το παρελθόν σχολίασε και κατήγγειλε πράξεις της ΑΕΠΙ, ταυτίστηκε ΜΟΝΟ αυτή με τις οργανώσεις των άλλων περιοχών στην Ελλάδα, συνεργάστηκε για να προωθήσει τις απόψεις της με βουλευτές και πολιτικούς άλλων περιοχών για είναι σήμερα στην ευχάριστη θέση να ισχυρίζεται ότι κινήθηκε η διαδικασία για την αλλαγή αυτού του ανάλγητου νόμου.
Η αρχή της διαμαρτυρίας ξεκίνησε με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μπόλαρη και σε συνέχεια με τις επαγγελματικές οργανώσεις των ραδιοφωνικών σταθμών στη Βόρεια Ελλάδα για να ευαισθητοποιηθούν στην αρχή περίπου 60 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν ερώτηση στον Υπουργό Πολιτισμού για την αλλαγή του νόμου.
Όμως δυσάρεστη διαπίστωση είναι ότι στη νέα ερώτηση των 74 βουλευτών των δύο κομμάτων δεν αναφέρεται απολύτως κανένα όνομα βουλευτή της Ροδόπης.