Η ιστορία της μήνυσης που κατέθεσαν εναντίον της ΦΩΝΗΣ ξεκίνησε όταν η εφημερίδα μας, που έχει κύριο σύνθημα της τον πόλεμο κατά της διαφθοράς, μετά από σχετικό ρεπορτάζ δημοσίευσε την απάτη που εξελίχτηκε εδώ και αρκετά χρόνια με τη λήψη του επιδόματος του 12% από «μαϊμού» βιοτέχνες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι «έξυπνοι» έπαιρναν ποσά από τον ΟΑΕΔ ανάλογα με τα παρουσιασθέντα μισθολογικά στοιχεία ενώ στη συνέχεια η εφημερίδα μας δημοσίευσε σχόλια και ειδήσεις από τη λειτουργία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ροδόπης. Όταν πληροφορήθηκε την είδηση αυτή η ΓΣΕΒΕ, κορυφαίο στέλεχος της συμβούλευσε τον πρόεδρο Αργυρόπουλο να κινηθούν εναντίον της ΦΩΝΗΣ και ιδιαίτερα κατά του υπεύθυνου σύνταξης προκειμένου να σταματήσει η σχετική δημοσιότητα γύρω από το θέμα γιατί υπάρχει κίνδυνος αλλαγής της νομοθεσίας.
Η εμπάθεια, το μίσος, η εκδικητική μανία των στελεχών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ροδόπης τους οδήγησε σε λανθασμένες κινήσεις
Παραδέχθηκε έμμεσα στο δικαστήριο ο Αργυρόπουλος ότι υπήρχαν περιττές δαπάνες από προηγούμενες διοικήσεις
Σε εξέλιξη δικαστικές έρευνες από τις ελεγκτικές Αρχές
Έτσι οι Αργυρόπουλος, Λιούρτας και ένας δικηγόρος συναντήθηκαν σε κεντρικό καφενείο της πόλης και αποφάσισαν την υποβολή της μήνυσης κατά του υπεύθυνου της εφημερίδας μας και μεθόδευσαν την κατηγορία ενώ στη συνέχεια σε μια έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. παρουσιάστηκε μια κατάπτυστη εισήγηση του δικηγόρου που εκτός των άλλων εκστόμισε απαράδεκτες φράσεις κατά του ιδιοκτήτη.
Κανείς δεν είχε τη δυνατότητα να αντιδράσει στα όσα ακουστήκαν, η εισήγηση έγινε κατά πλειοψηφία δεκτή ενώ η παρουσία εξωδιοικητικών ανθρώπων δημιούργησε κλίμα φοβίας μεταξύ των διοικητικών συμβούλων που δέχτηκαν την προκατασκευασμένη απόφαση δια βοής χωρίς τη μυστική ψηφοφορία που απαιτεί μια τόσο σοβαρή υπόθεση.
Επιπλέον των παραπάνω υπάρχει και η παράβαση του νόμου που απαιτεί ορισμένες κινήσεις από τη διοίκηση αφού το Επιμελητήριο είναι ΝΠΔΔ και πρέπει να σέβεται τους νόμους του Κράτους. Η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά στο Τριμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης και ο μηνυόμενος δικάστηκε με 10μηνη φυλάκιση επειδή δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο λόγω πολύμηνης ασθένειας, γεγονός που πανηγυρίστηκε από τα στελέχη του Επιμελητήριου γιατί θεώρησαν ότι επιτέλους κατάφεραν να εκδικηθούν τον εκδότη για τα όσα δημοσίευσε. Η απόφαση μετά από αίτηση ακυρώθηκε και εκδικάστηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2013.
Την ημέρα εκείνη παρουσιάστηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Αργύρης Αργυρόπουλος, που ζήτησε από το δικαστήριο να δικαστεί ο μηνυόμενος για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου αφού όπως ισχυρίστηκε με τα δημοσιεύματα του έθιξε την τιμή και την υπόληψη του φορέα των επαγγελματιών, όμως δεν μπόρεσε να απαντήσει στις ερωτήσεις για ποιο λόγο τα δημοσιεύματα θεωρήθηκαν υβριστικά και συκοφαντικά για τον ίδιο !
Στην ερώτηση των δικαστών προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες του για τον τρόπο που επηρεάστηκε ο ΟΑΕΔ και χορήγησε τα επιδόματα σε ανθρώπους που δεν είχαν το δικαίωμα να το πάρουν λέγοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια η εγγραφή στο βιοτεχνικό τμήμα του Επιμελητηρίου γίνονταν με βεβαίωση της εφορίας που χαρακτήριζε τις επιχειρήσεις ανάλογα με τον τζίρο που παρουσίαζαν και σε ποσοστό 55-45, ενώ ο ίδιος δεν ειχε την υποχρέωση να διερευνήσει αν οι βεβαιώσεις που χορήγησε στους «μαϊμούδες» είχαν το σωστό περιεχόμενο.
Η δικαιολογία αυτή του Αργυρόπουλου χαρακτηρίστε ψευδής αφού την ημέρα της εγγραφής στο μητρώο η εφορία είναι αδύνατον να γνωρίζει το τζίρο της επιχείρησης πριν από τη λειτουργία της ενώ το σπουδαιότερο που θεωρείται επίσης κατακριτέο είναι ότι κάθε χρόνο δαπανώνται χιλιάδες ευρώ σε εργαζομένους του Επιμελητηρίου για συμμετοχή σε επιτροπές εκκαθάρισης των μητρώων, δηλαδή αν ένας βιοτέχνης κατά την πρώτη εγγραφή άλλαξε αντικείμενο δραστηριότητας θα έπρεπε να υπάρξει και αλλαγή της ιδιότητας του στο μητρώο κάτι που ασφαλώς δεν έγινε και αυτό είναι μεμπτό.
Ο μηνυόμενος στην απολογία του παρουσίασε έγγραφο της Εισαγγελίας Ροδόπης με το οποίο ενημέρωνε το δικαστήριο ότι εξελίσσεται δικαστική έρευνα κατά συγκεκριμένων ανθρώπων, παλαιών στελεχών της διοίκησης του Επιμελητηρίου, που έλαβαν το περιβόητο πριμ χωρίς να έχουν το δικαίωμα να το πάρουν.
Στις καταστάσεις που έχουμε στη διάθεση μας φαίνονται επαγγελματίες που δεν έχουν βιοτεχνική ιδιότητα και όμως έλαβαν το σχετικό επίδομα. Εν τω μεταξύ κάποιοι πολύ έξυπνοι που κοκορεύονται ότι είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες κατάφεραν με τη χρησιμοποίηση της παράνομης ιδιότητας του βιοτέχνη να μην πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ ενώ βαρύνονται και με άλλες παράνομες πράξεις. Η έρευνα βέβαια γύρω από την οικονομική δραστηριότητα του Επιμελητηρίου έφερε στο φως την απέραντη σπατάλη για υποθέσεις που δεν τιμούν ένα φορέα και μάλιστα ΝΠΔΔ αφού σε διάστημα πέντε ετών δαπανήθηκαν περίπου 4.000.000 ευρώ εκ των οποίων το ποσο του 1.300.000 ευρώ για περιττές δαπάνες όπως τραπεζώματα, ταξιδάκια, δωράκια, δημόσιες σχέσεις κλπ.
Εντύπωση πάντως προκάλεσε η δήλωση του σημερινού προέδρου του Επιμελητηρίου ότι από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του περιόρισε τις δαπάνες κατά 40% αφήνοντας να εννοηθεί ότι πράγματι υπήρχε σπατάλη σε δαπάνες που δεν δικαιολογούνται. Σχετικά με τις καταγγελίες που αναφέρθηκαν για τη λειτουργία του Επιμελητηρίου ασχολούνται ήδη οι Οικονομικοί Εισαγγελείς που έδωσαν σχετικές εντολές στις δικαστικές αρχές της Ροδόπης, η Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης αλλά και η Υπηρεσία Δημοσιοοικονομικού Ελέγχου.
Τελειώνοντας την αναφορά στην παράνομη, παράτυπη και καταχρηστική έγκληση κατά της εφημερίδας μας υπάρχει η σκέψη να ζητηθεί δικαστικά η ευθύνη από τους συμβούλους που αποφάσισαν την έγκληση με αποτέλεσμα τον διασυρμό και την ταλαιπωρία του μηνυθέντος.
Α ρε Argy, τα μεγαλεια σε μαραναν, και σαν λαϊτσμαν μ@κ@κ@ς ησουν και ετρωγες ξυλο και τωρα president πια, παλι μ@κ@κ@ς εισαι και τρως τις φαπες σου απο την εφημεριδα !!! (τα τραβαει ο….οργανισμος σου) χαχαχαχα
Καμία φάπα από την εφημερίδα. Η εφημερίδα, ως όφειλε, έκανε αναφορά μόνο σε καταστάσεις και γεγονότα.