Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για την απλοποίηση της αδειοδότησης των τεχνικών, επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων, καθώς και των επιχειρηματικών πάρκων. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑΟΣ.
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Χαντάβας παρατήρησε πως το νομοσχέδιο διαμορφώνει ένα ευέλικτο, διαφανές και σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης, το οποίο συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη, καταργώντας κάθε εμπόδιο που αποθάρρυνε τους επαγγελματίες να επενδύσουν.
Από πλευράς ΝΔ, ο Νίκος Λέγκας τόνισε πως η κυβέρνηση αξιοποιεί εν πολλοίς σχέδιο νόμου που είχε διαμορφώσει η ΝΔ. Έψεξε ωστόσο το υπουργείο Ανάπτυξης για τον «ελάχιστο χρόνο» διαδικτυακής διαβούλευσης, που παραχώρησε και τον μεγάλο αριθμό υπουργικών αποφάσεων και Προεδρικών Διαταγμάτων που περιλαμβάνει, ενώ έκρινε πως η δυνατότητα των επαγγελματικών επιμελητηρίων να αδειοδοτούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρότι καταγράφεται στο νομοσχέδιο, δεν δείχνει ώριμη ως προοπτική.
«’Ναι’ στο αυτονόητο» δήλωσε και ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, τασσόμενος υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου και αντιτασσόμενος στο «ανόητο και αυτοανόητο, ή όποιο θέμα μπαίνει παραπειστικά για να δημιουργούνται τεχνητές αντιθέσεις».
Για λογαριασμό του ΚΚΕ, ο Απόστολος Νάνος διαχώρισε την μικρή βιοτεχνία από την μεγάλη και πρότεινε την μετεγκατάσταση των μικρών βιοτεχνιών σε δημοτικούς χώρους, καθώς και την σύμπτυξή τους σε μεγαλύτερες συνεταιριστικές μονάδες στο πλαίσιο ενός περιβαλλοντικού σχεδιασμού, με παράλληλα μέτρα στήριξης έναντι του ανταγωνισμού των μεγαλυτέρων επιχειρήσεων.
Ο κ. Νάνος, όπως και η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου, τάχθηκαν κατά της διεύρυνσης της δυνατότητας αδειοδότησης των επαγγελματιών από ιδιωτικούς φορείς.
Ενστάσεις διετύπωσε η βουλευτής και για την παραχώρηση αιγιαλού σε επιχειρηματικά πάρκα, «χωρίς να υπάρχει χωροταξικό πλαίσιο, παραγωγική βάση για να στηρίξει τα πάρκα και τον μεταποιητικό τομέα, να εξυγιάνει τις παλιές περιοχές όπου ήταν άναρχα πεταμένες οι βιομηχανίες και βιοτεχνίες, και να γίνουν οι αναπλάσεις. Ο κάθε ιδιώτης με 50 στρέμματα, μπορεί να κάνει ένα επιχειρηματικό πάρκο».