Στην εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα Χανιά για το ρόλο του Περιφερειακού Τύπου ο δικός μας τα είπε όμορφα, ωραία και απλά. Φαίνεται πως οι πολύ μεγάλες ασχολίες του και τα άλλα εξίσου σοβαρότατα θέματα που τον απασχολούν κοντά στον πρωθυπουργό δεν τον αφήνουν να δει την ωμή πραγματικότητα και με ομιλία έκθεση ιδεών προσπάθησε να μεταφέρει ένα αισιόδοξο κλίμα στο απελπισμένο ακροατήριο του.
Δεν είναι ασφαλώς απαραίτητο να επαναλάβουμε τι ακριβώς είπε για τον σημαντικό ρόλο του Επαρχιακού Τύπου αφού ο ίδιος δεν ξέρει εκεί ψηλά που βρίσκεται την κατάσταση που επικρατεί στους ιθαγενείς του.
Κρίμα κι άδικο
«Εδώ ο κόσμος καίγεται και το παιδί χτενίζεται». Κάπως έτσι σκέπτονται όλοι οι ιδιοκτήτες των εφημερίδων από την προσπάθεια της ηγεσίας του Υπουργείου Τύπου να τροποποιήσει τον νόμο του Ρουσόπουλου που αναφέρεται στη κυκλοφορία των εφημερίδων. Οι προτάσεις των Ενώσεων των εφημερίδων δεν εισακούστηκαν από την ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και ετοιμάζονται να ψηφίσουν τροποποιήσεις που θα είναι εξίσου δυσβάστακτες με τις προηγούμενες του Ρουσόπουλου.
Εν τω μεταξύ κανέναν αρμόδιο παράγοντα δεν συγκινεί το γεγονός ότι όλες οι εφημερίδες της επαρχίας κινδυνεύουν να αναστείλουν τις εργασίες τους. Εκτός φυσικά από εκείνες που τα παίρνουν κάτω από το τραπέζι. Άδικο έχουμε;
Χρυσός και σκοπιμότητες
Η θητεία του Γιώργου Πεταλωτή κοντά στον πρωθυπουργό ασφαλώς είναι μια μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο αλλά πολύ περισσότερο για τη περιοχή της Θράκης. Υπό αυτή την έννοια τι εξυπηρετεί άραγε η επιστολή του προς το Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε αυτό να αποφασίσει για την σκοπιμότητα εξόρυξης του χρυσού; Ο ίδιος δεν έχει άποψη από προηγούμενες έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της Θράκης ή πιστεύει ότι ενδεχομένως να άλλαξε η βούληση των κατοίκων εν μέσω οικονομικής κρίσης; Μπορεί κάλλιστα να μεταφέρει τα ψηφίσματα δεκάδων κινητοποιήσεων στον πρωθυπουργό ώστε να τελειώσει το θέμα αυτό.