Φαίνεται πως κουράστηκε από τα συνεχή ταξίδια ανά τον κόσμο και θεώρησε ότι έπρεπε να ξεκουραστεί στη Θράκη στην οποία διαθέτει και αρκετούς φίλους τουλάχιστον στον χώρο της μειονότητας. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι αεροπορικώς πήγε στη Σαμοθράκη για να δείξει την αγάπη του στους Σαμοθρακίτες και στη συνέχεια με ελικόπτερο πέταξε μέχρι το μειονοτικό χωριό Δημάριο που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Βουλγαρία. Έτσι μάθαμε ότι υπάρχει χωριό με την επωνυμία αυτή και πολύ σύντομα θα δούμε να αυξάνεται και το τουριστικό ρεύμα αφού όλοι θα θέλουν να διαπιστώσουν τα αξιοθέατα που ήθελε να δει ο πρωθυπουργός.
Τελικά υποσχέθηκε πολλά και διάφορα πράγματα σε μια κίνηση να ευχαριστήσει τους μειονοτικούς για την στήριξη που έδωσαν στο κόμμα του κατά τις τελευταίες εκλογές για την Περιφέρεια ζητώντας παράλληλα και την μελλοντική στήριξη στον Μάντατζη για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Δεν έχει σημασία που ο βουλευτής σε κάποιες στιγμές έδειξε την νοοτροπία του σε θέματα που ενοχλούν, όπως τότε που διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις θέσεις του πρώην προέδρου της βουλής Απόστολου Κακλαμάνη.
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι το ποσοστό της μειονότητας σε εθνικές εκλογές είναι της τάξης του 1% και φυσικά κρίνεται απαραίτητο για ένα κόμμα που βρίσκεται στη γωνία από τα κοινωνικά στρωματά.
Άλλαξαν οι εποχές
Κάποτε πριν λίγο καιρό έρχονταν στη Ροδόπη και όλοι ήθελαν να τον καλωσορίσουν με τις καλύτερες διαθέσεις και αισθήματα. Τώρα παρά τα τηλεφωνικά μηνύματα κανείς δεν έχει διάθεση να τρέξει σε συγκεντρώσεις για χειροκροτήματα. Τώρα ο κάθε πολίτης έχει στη καμπούρα του τα αποτελέσματα της πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, η κάθε οικογένεια έχει και από ένα άνεργο και η πόλη υποφέρει από την ανεργία. Έτσι, πολύ σωστά έκριναν οι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ και μεθόδευσαν ώστε να καθυστερήσει ο Γιώργος να φτάσει στο ξενοδοχείο που θα συνεδρίαζε το περιφερειακό συμβούλιο σκεπτόμενοι ότι οι άνεργοι που συγκεντρώθηκαν δεν θα είχαν υπομονή να περιμένουν.
Όμως οι άνεργοι εργαζόμενοι και υπομονή είχαν και κουράγιο για έντονες διαμαρτυρίες οι οποίες απευθύνονταν και προς τα τοπικά πολιτικά στελέχη. Βέβαια στο ερώτημα που έγραφε το πανό για τις υποσχέσεις που έδωσε πρόσφατα στους ίδιους ο Γιώργος Παπανδρέου, απάντηση δεν πήραν.
Από την πίσω πόρτα
Αν πούμε ότι είναι κατάντια αυτό που συνέβη πριν από την έναρξη των εργασιών του περιφερειακού συμβουλίου δεν θα ήταν υπερβολικό. Συγκεντρωμένοι όλοι οι υπουργοί, υφυπουργοί και στελέχη του περιφερειακού συμβουλίου στην είσοδο του ξενοδοχείου περίμεναν υπομονετικά την άφιξη του πρωθυπουργού ακούγοντας εν τω μεταξύ τα «γαλλικά» που εκστόμιζαν οι διαμαρτυρόμενοι εργάτες.
Ξαφνικά κάποιος ειδοποίησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να εισέλθει στο ξενοδοχείο και όταν αυτός επέστρεψε μετά από λίγα λεπτά ενημέρωσε με τη σειρά του τους συγκεντρωμένους ότι ο πρωθυπουργός μπήκε στο χώρο της συνεδρίασης από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου.
Οι πληροφορίες για το μέρος της περίφραξης από το οποίο μπήκε στο χώρο του ξενοδοχείου αλλά και για το μεταφορικό μέσον που χρησιμοποιήθηκε είναι αλληλοσυγκρουόμενες αφού οι μεν ισχυρίζονται ότι μεταφέρθηκε σε ένα μπλε τζιπάκι με φιμέ τζάμια και οι άλλοι επάνω σε ημιφορτηγό Ντάτσουν. Όπως και να έχει το σχέδιο πέτυχε απόλυτα.
Κάποιος μας κοροϊδεύει
Με μεγάλα γράμματα έγραψαν κάποιες εφημερίδες τη δήλωση του πρωθυπουργού σχετικά με την εξόρυξη του χρυσού. Η φράση «θα αποφασίσω ότι εσείς θέλετε για τον χρυσό» ποιους είχε αποδεκτές; Δηλαδή ο πρωθυπουργός σήμερα έμαθε για τους αγώνες της κοινωνίας της Θράκης εναντίον του χρυσού και τώρα ζητάει εκ νέου αποφάσεις πράγμα που σημαίνει ότι κανείς υπουργός δεν σκέφτηκε να τον ενημερώσει για τους αγώνες των πολιτών.
Έχει δίκιο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Απόστολος Κακλαμάνης όταν λέει ότι στην κυβέρνηση «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν», μόνο που δεν ξέρουμε ποιοι είναι οι λαλητάδες και ποιοι οι χορευτές.