Για απόπειρα εξόντωσης της προσωπικότητάς του από συγκεκριμένα έντυπα της ΝΔ, αλλά και από το ίδιο το επιτελείο της, έκανε λόγο σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος.
Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ. Πάγκαλος είπε: «Γίνεται συστηματική καμπάνια υπό την αιγίδα του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έφτασε στο σημείο να κάνει βασικό σύμβουλό του τον πρωταγωνιστή της καμπάνιας του… Έχω φτάσει στο σημείο να δέχομαι επίθεση γιατί είμαι υπέρβαρος και αυτό είναι φασιστικό… αλλά δε θα τους κάνω το χατίρι».
«Δεν έχω κάνει ούτε ένα ρουσφέτι όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο για λόγους αρετής, αλλά γιατί πίστευα ότι δε θέλω να κάνω αυτού του είδους την πολιτική… Ο σταυρός προτίμησης είναι το αντίτιμο του ρουσφετιού και αυτός που διόρισε τον κοπρίτη είναι δέκα φορές κοπρίτης…» ανέφερε ο κ. Πάγκαλος και διέψευσε ότι διόρισε την κόρη του στη Βουλή. «Έβαλα την κόρη μου στο πολιτικό μου γραφείο, όπως είχε το δικαίωμα. Πού είναι η εκτροπή;» διερωτήθηκε.
Ερωτηθείς για τους χαρακτηρισμούς τους προς τους δημοσίους υπαλλήλους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε ότι δεν είπε πως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοπρίτες, φέρνοντας ως παράδειγμα τα στελέχη της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, τα οποία χαρακτήρισε «λαμπρά», αλλά -όπως υποστήριξε- δεν τα έχουμε αξιοποιήσει.
«Οι πολιτικοί κάναμε πολλά καλά, αλλά και πολλά κακά» συμπλήρωσε ο κ. Πάγκαλος και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το νόμο Πεπονή, ο οποίος -όπως είπε χαρακτηριστικά- «θα πρέπει να μείνει στην ιστορία», αλλά και τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, οι οποίες γίνονταν με απόλυτη διαφάνεια.
«Από την άλλη τροφοδοτούσαμε τον κομματικό μας στρατό με ειδικές προσλήψεις και συμβάσεις ειδικού έργου, οι οποίες σταδιακά μετατράπηκαν σε αορίστου έργου. Και αυτό δεν έπρεπε να το κάνουμε» πρόσθεσε.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Πάγκαλος είπε: «Υπάρχουν σημαντικές περιπτώσεις διασπάθισης πολιτικού χρήματος που πρέπει να εξελιχθούν σε ποινικές υποθέσεις απόδοσης ευθυνών, αλλά τα πολλά λεφτά δεν χάθηκαν εκεί. Αν για παράδειγμα υπάρχουν αποδείξεις για παράνομες προμήθειες, βεβαίως να υπάρξει διαλεύκανση και τιμωρία. Τα μεγάλα χρέη όμως τα προκάλεσε το ίδιο το σύστημα, το οποίο εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι για να πλουτίσουν και αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν».