Δίπλα στους δυο Ιρανούς πρόσφυγες οι οποίοι νοσηλεύονται κρατούμενοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου αντιπροσωπεία της «Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας». Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Τάκης Χαρίτου και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γιώργος Καΐσας, επισκέφθηκαν το ΠΓΝΑ με σκοπό να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τους νεαρούς ανθρώπους οι οποίοι σε κρατητήριο του Έβρου έραψαν τα στόματά τους, ως απέλπιδα κίνηση για να αποτρέψουν την επιστροφή τους στην πατρίδα τους.
Οι επικεφαλής της «Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας» σοκαρισμένοι από το δράμα αυτών των ανθρώπων, εξέφρασαν την συμπαράσταση και την στήριξη τους στο αίτημά τους να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, ενώ άμεσα θα στείλουν σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητώντας του να επιληφθεί του θέματος.
Σε δηλώσεις τους ο Τ. Χαρίτου, επεσήμανε τα εξής: «Επισκεφθήκαμε δυο βασανισμένους, απελπισμένους, και στην 6η ημέρα απεργίας πείνας, νέους ανθρώπους. Νομίζουμε ότι αισθήματα ανθρωπιάς υπάρχουν ακόμη στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας. Οι ίδιοι επέλεξαν να δηλώσουν το αίτημά τους με μια σοκαριστική πράξη, πράξη ηχηρής σιωπής.
Αυτή η σιωπή είναι πιο δυνατή από τις μεγαλόστομες διακηρύξεις των υπευθύνων που παρέλασαν πριν από λίγες ημέρες από τον Έβρο και οι οποίοι προσπάθησαν την έλλειψη
μεταναστευτικής πολιτικής να την κρύψουν πίσω από λαϊκίστικες εκφράσεις. Η ελληνική κοινωνία έχει ανθρωπιά και θεωρούμε πως οφείλει άμεσα να λάβει μέτρα για αυτούς τους δυο ανθρώπους.
Να μην απελαθούν, να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο γιατί προέρχονται από χώρες που του καταπατήθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα και βεβαίως να συνεχίσει να προσφέρει κάθε υγειονομική φροντίδα που απαιτείται, γεγονός που ήδη παρέχεται εδώ από το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η υγεία τους. Σαν υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ θα στείλω επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και θα ζητώ άμεσα να παρέμβει για το θέμα».
Από την πλευρά του ο Γ. Καΐσας τόνισε: «Κατανοήσαμε απόλυτα το τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος όταν έχει απελπιστεί και όταν δεν βρίσκει διέξοδο. Εκφράσαμε τη συμπαράσταση και την συμπόνια μας, αλλά αυτό δεν φτάνει. Πρέπει να λυθεί το πρόβλημά τους. Ζητούν πολιτικό άσυλο, ζητούν να καταλάβει η πολιτεία ποια είναι η θέση τους. Με τη σύμφωνη γνώμη τους είπαμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να προωθήσουμε το αίτημα τους το οποίο και θεωρούμε σωστό, δίκαιο και ανθρώπινο».