Υπό κατάληψη τελεί από το βράδυ της Δευτέρας 19 Ιανουαρίου το 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στο σχολικό συγκρότημα.
Με δηλώσεις τους στην κάμερα, οι μαθητές περιγράφουν μια τριτοκοσμική πραγματικότητα, όπου οι υποδομές καταρρέουν και η εκπαιδευτική διαδικασία καθίσταται πρακτικά αδύνατη.
«Τα προβλήματά μας είναι πάρα πολύ απλά, τα οποία μας κάνουν πάρα πολύ τη ζωή δύσκολη. Έχουμε ουσιώδη προβλήματα, δεν κάναμε κατάληψη για να πούμε ότι κλείσαμε το σχολείο», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι μαθητές, εστιάζοντας στην κατάσταση του κτιρίου.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, η εισροή υδάτων είναι μόνιμο φαινόμενο: «Όποτε βρέχει το σχολείο μας στάζει μέσα, πλημμυρίζουμε, έχει παντού κουβάδες. Έχουν εκκενωθεί τα γραφεία, οι καθηγητές δεν έχουν πού να κάτσουν, εμείς δεν μπορούμε να πάμε στα εργαστήρια».
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην έλλειψη θέρμανσης, με τους μαθητές να τονίζουν πως «έχει παραπάνω ζέστη έξω παρά μέσα», ενώ σημειώνουν πως αναγκάζονται να μένουν μακριά από τα εργαστήρια λόγω του ψύχους, παρόλο που η πρακτική άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για ένα επαγγελματικό Λύκειο.
Αναφορικά με τη στάση του Δήμου, οι μαθητές δήλωσαν απογοητευμένοι από τη συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης: «Μας είπαν ότι το έργο είναι στον αέρα και να κάνουμε υπομονή. Εμείς δεν θα το προλάβουμε να γίνει κάτι, θα το προλάβουν τα επόμενα παιδιά. Μέλλον δεν βλέπουμε».
Παρά τις προσπάθειες των καθηγητών, οι οποίοι όπως αναφέρουν οι μαθητές στέλνουν διαρκώς αιτήματα χωρίς να παίρνουν απαντήσεις, η μαθητική κοινότητα εμφανίζεται αποφασισμένη: «Πήραμε μια απάντηση αλλά δεν θα το σταματήσουμε ακόμα, θα δείξει η πορεία πώς θα πάει».
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την κατάσταση στο σχολείο:



































































