Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι στοχευμένες δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, οι αστυνομικές επιχειρήσεις οδήγησαν στη σύλληψη 15 ατόμων, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται 11 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κομοτηνής προχώρησε στις 14 Ιανουαρίου στη σύλληψη ενός ημεδαπού, ο οποίος φέρεται να δραστηριοποιούνταν ενεργά στη διακίνηση ουσιών στην περιοχή.
Μετά από στοχευμένη έρευνα στην κατοικία του, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν 50,13 γραμμάρια κοκαΐνης, καθώς και 325,94 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, πλήθος κενών συσκευασιών και ένα κινητό τηλέφωνο, στοιχεία που παραπέμπουν σε οργανωμένη δραστηριότητα εμπορίας. Παράλληλα, στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής συνελήφθησαν ακόμη τέσσερις ημεδαποί σε ξεχωριστές περιπτώσεις για κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Η δράση της ΕΛ.ΑΣ. επεκτάθηκε και στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες. Στη Δράμα, οι έλεγχοι στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών αποκάλυψαν ποσότητες συνθετικής κάνναβης κρυμμένες σε δέματα, ενώ συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα. Συνολικά, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση κάνναβης, ηρωίνης, ναρκωτικών δισκίων και ενός τροποποιημένου όπλου, ενώ οι σχηματισθείσες δικογραφίες έχουν ήδη υποβληθεί στους αρμόδιους Εισαγγελείς.






























































