Οι τοπικοί σύμβουλοι Κομοτηνής, Σταύρος Κοσουτζής και Κώστας Παπαδόπουλος, καταγγέλλουν την εγκατάλειψη των παιδικών χαρών από τη Δημοτική Αρχή Γκαράνη – «Δεν είναι φωτογραφία από την ζούγκλα του Survivor, αλλά από παιδική χαρά στην Κομοτηνή», γράφει χαρακτηριστικά σε λεζάντα φωτογραφίας το newsbomb.gr
Θέμα σε πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ έγινε η εγκατάλειψη των παιδικών χαρών της Κομοτηνής από τη Δημοτική Αρχή, με το newsbomb.gr να περιλαμβάνει την Κομοτηνή σε σχετικό ρεπορτάζ και να κάνει λόγο για εγκατάλειψη, αδιαφορία ή κακή συντήρηση.
Για την κακή κατάσταση που βρίσκονται παιδικές χαρές στον Δήμο Κομοτηνής έχουμε ασχοληθεί επανειλημμένα στο παρελθόν, όμως παρά τα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες κατοίκων η Δημοτική Αρχή Γκαράνη επιδεικνύει ανεπάρκεια ή και αδιαφορία για ένα ζήτημα που πλέον δυσφημεί την πόλη μας στο πανελλήνιο.
Στο newsbomb.gr μίλησαν για το θέμα οι τοπικοί σύμβουλοι Κομοτηνής με την παράταξη «Σύμπραξη Προοπτικής», Σταύρος Κοσουτζής και Κώστας Παπαδόπουλος.
Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα του δημοσιεύματος:
Στη Κομοτηνή οι εικόνες των παιδικών χαρούν «μαρτυρούν» εγκατάλειψη ή αδιαφορία ή κακή συντήρηση
Οι κύριοι Σταύρος Κοσουτζής και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ζουν και δραστηριοποιούνται στην Κομοτηνή. Μάλιστα είναι εκλεγμένα μέλη στην δημοτική κοινότητα της Κομοτηνής, στην αντιπολίτευση. Όταν ενημερώθηκαν για το ρεπορτάζ μας θέλησαν να κάνουν από κοινού τοποθέτηση για το θέμα των παιδικών χαρών καθώς στην περιοχή τους μοιάζουν εγκαταλελειμμένες.
Δεν έχουν διάθεση να ασκήσουν αντιπολίτευση για το συγκεκριμένο θέμα για κάποιο πολιτικό όφελος. Αντίθετα ανησυχούν για τα παιδιά τους που κινδυνεύουν στο παιχνίδι. Και δεν είναι οι μόνοι γονείς που φοβούνται.
«Αν αυτό δεν είναι επικίνδυνο τότε τι είναι; Στην παιδική χαρά στην Κομοτηνή εκεί που παίζουν παιδιά ξηλωμένο καπάκι σε κολώνα φωτισμού και πετιούνται τα καλώδια…»
Συγκεκριμένα λένε στο Newsbomb.gr: «Για ακόμη μια χρονιά η κατάσταση των παιδικών χαρών του δήμου Κομοτηνής, εντός της πόλεως καθώς και εκτός είναι τραγική. Ναι μεν έχουν γίνει αρκετές παιδικές χαρές όπως ορίζει η νομοθεσία αλλά όπως θα διαπιστώσετε και εσείς η μηδαμινή συντήρηση αυτών καθώς και η έλλειψη ασφαλούς πρόσβασης από και σε αυτές δημιουργούν πολλά ερωτηματικά. Σχεδόν σε όλες τις πιστοποιημένες παιδικές χαρές υπάρχει η έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων σε ότι αφορά την συντήρηση, φωτισμό καθώς και την ασφαλή πρόσβαση από και σε αυτές. Ξηλωμένες περιφράξεις, με έντονα τα στοιχεία της σκουριάς , μηδαμινό φωτισμό, σπασμένες λάμπες, και σε αρκετές περιπτώσεις από αρχές Απριλίου τα χόρτα να ξεπερνάνε εντός αυτών το ένα μέτρο.
Σε κάποιους οικισμούς μάλιστα τα παιχνίδια είναι ελάχιστα, 4 κούνιες μόνο, παρότι τα παιδιά προσχολικής ηλικίας αριθμούν πάνω από 40. Σε δε άλλους οικισμούς όπου μόνιμα κατοικούν 3 έως 5 παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας τα παιχνίδια που εγκαταστάθηκαν είναι τουλάχιστον πενταπλάσια . Με τι κριτήρια έγιναν τέτοιες εγκαταστάσεις σε οικισμούς είναι ένα ερώτημα που δεν μας έχει απαντήσει ποτέ ο δήμος Κομοτηνής. Θα μπορούσαμε να το θέσουμε στο τοπικό συμβούλιο Κομοτηνής στο οποίο είμαι και εκλεγμένο μέλος αλλά δυστυχώς έχουμε να συνεδριάσουμε πάνω από δύο χρόνια καθότι ο δήμος Κομοτηνής δεν έχει μεριμνήσει για πλατφόρμα επικοινωνίας όπως ακριβώς έπραξε για το δημοτικό συμβούλιο».