Ιδιαίτερες αναφορές στη δράση του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και με «πυρά» κατά της αθηνοκεντρικής ελίτ που «δεν ενδιαφέρεται για την τύχη των ευαίσθητων ακριτικών περιοχών της Θράκης», περιελάμβανε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής (24/10) ο Γιώργος Τράγκας σε τοπικά ΜΜΕ της Ξάνθης.
Ο πρόεδρος του κόμματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» πραγματοποίησε το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Οκτωβρίου διήμερη περιοδεία σε Ξάνθη και Καβάλα όπου είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς ενώ επισκέφθηκε και τη Δράμα όπου εγκαινίασε τα γραφεία του κόμματος.
Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΛΑΝ από την Ξάνθη:
«Ίσως πέφτει πολύ μακριά για τους κομφορμιστές και εθνομηδενιστές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θέλουν μία γρήγορη λύση των προβλημάτων μας με την Τουρκία.
Όταν ο πρωθυπουργός τρώει το ψαράκι του στο Μοσχάτο, απολαμβάνοντας το κυριακάτικο μεσημέρι του, οι κάτοικοι της Ξάνθης πληρώνουν την βενζίνη 1,8 και 2,1 ευρώ το λίτρο και έτσι θυμούνται τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Οι πολιτικοί που παίρνουν τον καφέ ή το Campari τους στο κόκκινο μπαρ της «Μεγάλης Βρετανίας», ή γεύονται το κατσικάκι στο «17», ούτε καν γνωρίζουν πως διαβιούν και συντηρούνται οι εργαζόμενοι εδώ στην Ξάνθη, που ο πληθυσμός είναι 50% και κάτι Χριστιανοί και οι υπόλοιποι Μουσουλμάνοι. Περίπου 71.000 σύμφωνα με την τελευταία απογραφή (2014).
Οι υπάλληλοι στα σούπερ μάρκετ δεν προλαβαίνουν πλέον να αλλάζουν τα καρτελάκια των τιμών στα διάφορα προϊόντα. Η ανεργία καρμπόν, όπως σε όλη τη χώρα. Οι νέοι άνθρωποι μειώνονται, μεταναστεύουν. Τα μεροκάματα μικρά. Άντε να ζήσεις με 550 ευρώ, στην καλύτερη περίπτωση. Συνήθως ο μισθός κυμαίνεται μεταξύ 400-450 ευρώ.
Οι Μουσουλμάνοι, όπως μου είπαν συνάδελφοι και πολίτες της Ξάνθης, κινούνται καλύτερα οικονομικά. Οι έμποροι και οι καταστηματάρχες, διαθέτουν μετρητά. Περιέργως, οι Χριστιανοί δυσκολεύονται να πληρώσουν τα εμπορεύματα. Πέντε χρόνια έχουν να δούνε να περνάει και να σφυρίζει τρένο από την περιοχή τους. Παντού ακούς για εξαγορές ακινήτων από Τούρκους, ή με λεφτά που φτάνουν από την Τουρκία. «Γκρίζα» ζωή για τους περισσότερους. Ο καβγατζής γείτονας φροντίζει να στέλνει ενισχύσεις στους ομόθρησκους, ενώ εμείς τους θεωρούμε ακρίτες που μπορούν να ταλαιπωρούνται και πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.
Η ελίτ των Αθηνών, τους βλέπει με το ίδιο μάτι που έβλεπε η αρχαία Ρώμη τους εργαζόμενους στα λατομεία της Θράκης. Απ’ όπου διάλεγαν μονομάχους για το Κολοσσαίο. Η Άγκυρα μέσω του προξενείου της Κομοτηνής, θέλει να δείχνει «στοργική μητέρα». Πληρώνει ακόμα και μηνιαία επιδόματα, αρκεί οι Μουσουλμάνες να τηρούν τις παραδόσεις και να κυκλοφορούν στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή με μαντήλα. Λέγεται ότι αυτό κοστίζει περίπου 600 ευρώ το μήνα για κάθε δεσποινίδα ή κυρία! Δεν έχει σημασία αν πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει η νεαρή Μουσουλμάνα βγάζει το μαντήλι και γίνεται Ευρωπαία!
Οι ιστορίες για την διείσδυση και την δράση των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας στην περιοχή είναι ποικίλες, αληθινές, υπερβολικές και εξωπραγματικές. Υπάρχει πάντα η ιστορία των μουφτήδων, των ψευδομουφτήδων και του περίφημου Προξενείου της Κομοτηνής.
Σημασία έχει ότι επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη, συγκροτήθηκε μια διακομματική επιτροπή για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ζωής στη Θράκη. Επικεφαλής τέθηκε η κ. Μπακογιάννη, αδελφή του πρωθυπουργού και διάφοροι άλλοι. Κατά σύμπτωση εθνομηδενιστές και πρόθυμοι να βρούμε μια ταχεία λύση των προβλημάτων μας με την Τουρκία, αφού, σύμφωνα με την άποψή τους «είμεθα παιδιά των Τούρκων» (Καιρίδης). Το εκπληκτικό, όπως αφηγούνται οι κάτοικοι, είναι ότι τα μέλη αυτής της επιτροπής διέτρεξαν τη Θράκη, αλλά έφθασαν μέχρι την Αλεξανδρούπολη, χωρίς να κουραστούν περισσότερο και να πάνε στις Φέρες ή στο Διδυμότειχο!
Μετά από την πρώτη και μοναδική περιοδεία, εξαφανίστηκαν και δεν παρουσίασαν κανένα σχέδιο ή πρόγραμμα για την ανάπτυξη των απογόνων του Σπάρτακου.
Το Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης, είναι μια πονεμένη ιστορία. Και εδώ τα ρεπορτάζ οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι ο σημερινός υπουργός Υγείας κ. Θανάσης Πλεύρης, αντικαθιστά το προσωπικό που τίθεται σε διαθεσιμότητα λόγω μη εμβολιασμού, με άλλο που «νοικιάζει» από εταιρείες μίσθωσης υπαλλήλων. Ο κ. Πλεύρης, εξ’ όσων λέγονται, πληρώνει πολύ ακριβότερα αυτές τις αντικαταστάσεις. Η εταιρεία παίρνει τριπλάσια ή τετραπλάσια από ότι ο εμβολιασμένος, που πηγαίνει να εργαστεί στο νοσοκομείο. Ενενήντα δύο υγειονομικοί (10 γιατροί 8 νοσηλευτές), τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και έχουν πληρωθούν δύο μήνες. Συγχωνεύθηκαν το χειρουργικό τμήμα με το ουρολογικό.
Δεν υπάρχουν πλέον ΜΕΘ, γιατί είναι τέσσερις οι εντατικολόγοι και σήμερα οι διαθέσιμοι είναι τρεις. Επομένως δεν βγαίνει η βάρδια. Όπως μου είπαν οι υγειονομικοί του νοσοκομείου Ξάνθης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, εργάστηκαν σκληρά εναντίον του COVID-19, όταν δεν υπήρχαν τα εμβόλια. Απέφυγαν να κάνουν το εμβόλιο γιατί στα κουτάκια που δίνει η εταιρεία παραγωγής του εμβολίου δεν υπάρχουν, ούτε οδηγίες, ούτε αντενδείξεις, ούτε όσα πρέπει να φέρουν φάρμακα και εμβόλια κατά την παραλαβή και τη διοχέτευση τους. Έχουν αυξηθεί, όπως μου είπαν , τα ποσοστά μυοκαρδίτιδας.
Το νοσοκομείο κηρύχθηκε, όπως όλο το ΕΣΥ, αποκλειστικά μονάδα για COVID-19 μια ατέλειωτη λίστα περιστατικών, μορφές καρκίνου του στήθους του προστάτη. Να αναβληθεί το τακτικό χειρουργείο τους επί ένα και πλέον έτος! Πολλοί πέθαναν επειδή επιβαρύνθηκε η κατάστασή τους λόγω της αναστολής των χειρουργείων. Το 49% των κατοίκων της Ξάνθης έχουν εμβολιαστεί. Οι υπόλοιποι όχι. Κυκλοφορούν φήμες ότι πρόκειται το Γενικό Νοσοκομείο να γίνει Ιατρικό Κέντρο και να απορροφηθούν όλα τα ιατρικά περιστατικά Ξάνθης και Κομοτηνής, από μια νοσοκομειακή μονάδα που θα χρηματοδοτήσει το Ίδρυμα Νιάρχος.
Όπως μου είπε η κ. Θεοδώρα Πλαστήρα, πρόεδρος των εργαζόμενων του νοσοκομείου Ξάνθης, που έχει εμβολιαστεί: «δεν είμεθα κατά του εμβολιασμού, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας». Μετά «τα υποκριτικά χειροκροτήματα», μου είπε, «ζούμε μια απερίγραπτη κι αντιδημοκρατική δίωξη. Ζητάμε να επιστρέψουν όλοι οι υγειονομικοί με rapid test στις εργασίες τους , αλλά ο σημερινός υπουργός αρνείται να το δεχτεί. Ποτέ δεν αναπληρώθηκαν τα κενά που δημιούργησε η αναστολή».
Ξάνθη 2021: Η τιμή της βενζίνης στις ταμπέλες των πρατηρίων γράφει 1.821. Μην ψάξει κάποιος να ανακαλύψει γιατί οι Μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες εδώ ζούνε καλύτερα από τους Χριστιανούς. Μην ερευνήσει ούτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ούτε σε εμβάσματα.
Ο διπλωματικός σάκος που φτάνει καθημερινά στο Προξενείο της Κομοτηνής, φυλάει καλά το μυστικό. Το Μαξίμου και τα σαλόνια των πολιτικών και οικονομικών παραγόντων που ζούνε χλιδάτα εν καιρώ μνημονίου κα βαθιάς πτώχευσης της χώρας, πέφτουν πολύ μακριά από τη Θράκη και τα σύνορα».
Γιώργος Τράγκας από Καβάλα: «Πρέπει ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας να πάνε σε πόλεις και χωριά για να αντιληφθούν πως κατάντησαν να ζούνε οι Έλληνες»
«Η Καβάλα, μια πανέμορφη πόλη πάνω στη θάλασσα, που άλλοτε ανθούσε η οικονομία της, τώρα έχει ενταχθεί στη γενική εθνική μελαγχολία. Οι νέοι μεταναστεύουν ή προσπαθούν να κάνουν δουλειές, χωρίς έξοδα και γραφειοκρατικές ταλαιπωρίες. Πολλοί γίνονται διανομείς, δουλεύουν delivery
Οι τουρίστες που ήρθαν φέτος κυρίως από τη Βουλγαρία, δεν έφεραν αρκετά χρήματα. Είχαν κονσέρβες και τρόφιμα στα πορτμπαγκάζ των αυτοκινήτων τους. Η οικονομία της πόλης, όπως λένε οι κάτοικοι, έχει αποδυναμωθεί από τα lockdown. Κάποιοι αναφέρουν ότι έχει παραλύσει.
Οι μοναδικοί επενδυτές μάλλον είναι οι Βούλγαροι, που αγοράζουν φτηνά κατοικίες και διαμερίσματα, για να τα νοικιάσουν και να τα μεταπωλήσουν. Οι ψαράδες, βγάζουν τώρα μεροκάματο του τρόμου. Οι Τούρκοι δημιουργούν ολοένα και περισσότερα επεισόδια και φέρονται σαν να είναι οι δικές μας θάλασσες δικές τους.
Όλοι απορούν γιατί ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Τσίπρας, οι πολιτικοί αρχηγοί της σημερινής πολιτικής σκηνής δεν προβαίνουν σε επισκέψεις, σε πόλεις και κυρίως χωριά, προκειμένου να διαπιστώσουν οι ίδιοι την ποιότητα ζωής, το κόστος ζωής και την ατμόσφαιρα βαθύτατης ανέχειας στη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού.
Από τα καλώς κλιματιζόμενα γραφεία των Αθηνών, ουδείς μπορεί να έχει άποψη για το τι συμβαίνει στα χωριά της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών», δήλωσε ο Γιώργος Τράγκας σε συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ Καβάλας.
Η συνέντευξη του Γιώργου Τράγκα δόθηκε σε γνωστό καφέ της πόλης με πανοραμική θέα. Εκεί, οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν ιδιαιτέρως για τα ελληνοτουρκικά, αλλά κυρίως για την οικονομία και τις προτάσεις του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Ο επικεφαλής του ΚΕΛΑΝ είπε ότι δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να αναπτυχθεί η χωρά με τέτοια βαριά φορολογία και με τέτοια υπερχρέωση και υπερδανεισμό του μισού πληθυσμού. Ο Γιώργος Τράγκας τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει φορολογία ανάλογη της Κύπρου και πάγωμα όλων των δανείων για 10 χρόνια με επανεξέταση όλων των φακέλων, για να μπορέσει να ανακουφιστεί και να κοιμηθεί ο πληθυσμός. Επίσης, έγινε μεγάλη συζήτηση για το δημογραφικό και μεταναστευτικό, όπως και για τα προβλήματα των ψαράδων.
Εγκαίνια γραφείων στη Δράμα
Τα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» στη Δράμα, στη διασταύρωση των οδών Βεργίνας και Σκρα, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου.
Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό μίλησε η υπεύθυνη τομέα γυναικών του ΚΕΛΑΝ κ. Κατερίνα Αγγελάκη, ο πρώην Αντιδήμαρχος Δοξάτου κ. Γεώργιος Κοτσαγιώργης και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Κινήματος κ. Πέτρος Τσολιάς.
Οι ομιλητές, μεταξύ άλλων, τόνισαν ότι επί σειρά ετών «μία φωνή εκπροσωπούσε στο ραδιόφωνο εκατομμύρια Έλληνες» και αυτή τη φωνή εμπιστεύονται τώρα να οδηγήσει τα πολιτικά πράγματα σε καλύτερους δρόμους.
Μιλώντας ο Γιώργος Τράγκας προς τους συγκεντρωμένους Δραμινούς είπε ότι «το Κίνημα δεν είναι προσωπικό ή μιας ομάδας, είναι πανελλαδικό και αποτελεί μοναδική ελπίδα για την ανανέωση του πολιτικού βίου της χώρας και την ανάκτηση της ατομικής και εθνικής αξιοπρέπειας, που απωλέστηκε στα χρόνια του μνημονίου και από την αδιαφορία της αθηνοκεντρικής πολιτικής σκηνής».
Ο Πρόεδρος του Κ.ΕΛ.ΑΝ σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «το 2021 δεν είναι το 2011», υπογράμμισε ότι «τώρα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ’ ότι ήταν πριν από μια δεκαετία. Το δημόσιο χρέος, όπως είπε, είναι αστρονομικό και κοντεύει να φτάσει το μισό τρις δολάρια! Δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από ένα λαό που γογγύζει, υπερχρεωμένος και όμηρος του δημοσίου και των τραπεζών».
Όσον αφορά τον αγροτικό κόσμο της χώρας, αισθάνεται ιδιαίτερη πικρία, αντιμετωπίζοντας, όπως σημείωσε, «την αφερεγγυότητα του κράτους που δεν πληρώνει εγκαίρως τις αποζημιώσεις και δεν φροντίζει να παίρνει μέτρα προστασίας του αγροτικού κόσμου, όταν έρχεται τσουνάμι ανατιμήσεων στα καύσιμα ή τα λιπάσματα».
Κλείνοντας την ομιλία του ο επικεφαλής του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, υποσχέθηκε ότι ο νέος πολιτικός φορέας δεν θα μοιάσει ποτέ με εκείνους που συνθέτουν σήμερα την πολιτική σκηνή και δεν θα εμπαίξει τους Έλληνες πολίτες.
Ψέμα