Σε πρωτοφανείς αθλιότητες εις βάρος των δημοσιογράφων Μουσταφά Τσολάκ, Ιμπράμ Ονσούνογλου και του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Κιαμήλ Σιτζάκ Εμίν, επιδόθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου.
Κατά τη διάρκεια συζήτησης εισαγγελικού αιτήματος για την άρση ασυλίας του Ιλχάν Αχμέτ, ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν οι μειονοτικοί δημοσιογράφοι, ο Βασίλης Κεγκέρογλου προκειμένου να πείσει το Σώμα να ψηφίσει κατά της άρσης, διαστρέβλωσε τελείως την πραγματικότητα.
Είπε για τους δημοσιογράφους ότι «εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα και σκοτεινούς κύκλους της μειονότητας» που είναι «πέρα από κάθε δημοκρατική λειτουργία», δηλώνοντας παράλληλα ότι έχουν σκοπό «να δημιουργήσουν πολιτικό πρόβλημα στην περιοχή» αλλά και ότι «έχουν καταδικαστεί ως συκοφάντες».
Φυσικά, όλα τα παραπάνω είναι άκρως προσβλητικά και συκοφαντικά. Οι συγκεκριμένοι όχι μόνο δεν εξυπηρετούν αλλότρια -ξένα προς τη χώρα- συμφέροντα αλλά αντιθέτως, λόγω της πολιτικής δράσης και των απόψεων τους έχουν στοχοποιηθεί από το τουρκικό «βαθύ κράτος» σε σημείο που να τους έχει απαγορευτεί μέχρι και η είσοδος στην Τουρκία.
Ο δε Ιμπράμ Ονσούνογλου μάλιστα έχει ξεμπροστιάσει κυριολεκτικά, μέσα από σειρά άρθρων του στο tiken.net, τον τρόπο λειτουργίας του τουρκικού «βαθέως κράτους» στην περιοχή της Θράκης ενώ απ’ όσο γνωρίζουμε κανείς εκ των τριών δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα από την ελληνική Δικαιοσύνη.
Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου:
«Φαίνεται καθαρά και απόλυτα από τα έγγραφα που προσκομίστηκαν, ο Ιλχάν Αχμέτ αναφέρθηκε στις δικαστικές αποφάσεις που αφορούσαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία με όλες τις ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα και ‘’σκοτεινούς κύκλους’’ που κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν τη χώρα. Είναι ένα δημοκρατικό δικαίωμα του βουλευτή να αναφερθεί σε δικαστική απόφαση, η οποία ακριβώς αυτό το χαρακτηρισμό τους έδωσε με το να τους καταδικάσει ως συκοφάντες.
Επιδιώκουν να μεταφέρουν στις δικαστικές αίθουσες συζήτηση που έχει να κάνει με τη μειονότητα. Αυτοί οι σκοτεινοί κύκλοι που είναι πέρα από κάθε δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και της ειρηνικής συνύπαρξης και ανάπτυξης αυτής της περιοχής, δεν θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να δημιουργήσουν πρόβλημα πολιτικό στην περιοχή.
Είναι απαράδεκτο το αίτημα που κατατέθηκε, τυπικά σωστά από την πλευρά των δικαστικών Αρχών αλλά ως προς το περιεχόμενο και την ενέργεια των μηνυτών του Ιλχάν Αχμέτ. Η απόφαση (σ.σ. της Επιτροπής Δεοντολογίας) αρχικά ήταν ομόφωνη όμως μετέβαλε άποψη ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης και δυστυχώς ταυτιζόμενος με τις επιδιώξεις των σκοτεινών κύκλων της μειονότητας και αυτό είναι απαράδεκτο για ελληνικό και δημοκρατικό κόμμα.
Θα ήθελα να ζητήσω απ’ όλους τους βουλευτές να στηρίξουν την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας».
Ιλχάν Αχμέτ: «Δέχθηκα έναν κανιβαλισμό»
Νωρίτερα, ο Βουλευτής Ροδόπης στην τοποθέτηση του κάλεσε το Σώμα να ψηφίσει κατά της άρσης προκειμένου «να διαφυλάξει το κύρος και την τιμή του πολιτικού κόσμου» ενώ επικαλέστηκε το βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη και ειδικότερα, την ερμηνεία που δίνει ο Βουλευτής της ΝΔ όσον αφορά το άρθρο 62 του Συντάγματος.
«Έχω την τιμή να εκπροσωπώ τη μειονότητα εδώ και τρεις θητείες δίνοντας μια μεγάλη μάχη για να προστατεύσω το Σύνταγμα, τους ελληνικούς νόμους και βέβαια τα συμφέροντα όλων των πολιτών. Έχω δεχθεί ως μειονοτικός βουλευτής μια μεγάλη λάσπη και συκοφάντηση. Δέχθηκα έναν κανιβαλισμό στα ΜΜΕ και στα social media λόγω των πολιτικών μου απόψεων και της στάσης μου. Προσέφυγα στην ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία καταδίκασε αμετάκλητα έναν εξ αυτών, τον άλλον για εξύβριση, τον άλλον για συκοφαντική δυσφήμηση. Μάλιστα ένας από τους μηνυτές μου ζήτησε συγγνώμη στο Εφετείο και ανακάλεσε τα όσα είπε.
Ένας δημοσιογράφος με ρώτησε στο ραδιόφωνο τι έχετε να πείτε για όλα αυτά, την απίστευτη επίθεση που δέχεστε. Απάντησα ότι οι άνθρωποι εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες, χειραγωγούνται. Αυτό είπα, τίποτα άλλο δεν είπα. Δεν φοβάμαι να αντιμετωπίσω τη Δικαιοσύνη αλλά από την άλλη πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος και την τιμή του πολιτικού κόσμου. Άλλο είναι να ασκείς μια κριτική και άλλο είναι ο διαδικτυακός κανιβαλισμός που ευτελίζει τις ανθρώπινες αξίες, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την πολυφωνία, την ελευθερία της έκφρασης και υπονομεύοντας έτσι μια από τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ιλχάν Αχμέτ.
Μετά τις τοποθετήσεις, το Σώμα ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας του Ιλχάν Αχμέτ με ψήφους 286 κατά έναντι 9 υπέρ, κάτι που σημαίνει ότι η μήνυση των δημοσιογράφων εναντίον του Βουλευτή τίθεται αυτοδίκαια στο αρχείο.