ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Να γίνει δια ζώσης η εξεταστική του Σεπτεμβρίου, ζητάει ο Γκαράνης από τον Πολυχρονίδη

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής χρησιμοποιεί ως επιχείρημα οικονομικά συμφέροντα επαγγελματιών του Δήμου, οι δραστηριότητες των οποίων «έχουν ως επίκεντρο τη ζωντανή και δημιουργική λειτουργία» του Πανεπιστημίου

fonirodopis.gr

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης, απέστειλε στον Πρύτανη του ΔΠΘ κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη επιστολή μέσω της οποίας ζητάει η εξεταστική του Σεπτεμβρίου να γίνει δια ζώσης και όχι διαδικτυακά όπως φημολογείται.

Για να στηρίξει το αίτημα του, ο Δήμαρχος επικαλείται οικονομικά συμφέροντα επαγγελματιών του Δήμου, οι δραστηριότητες των οποίων «έχουν ως επίκεντρο τη ζωντανή και δημιουργική λειτουργία» του Πανεπιστημίου, ήτοι τη φυσική παρουσία των φοιτητών στην πόλη.

Αναλυτικά, η επιστολή του Γιάννη Γκαράνη:

«Αξιότιμε και αγαπητέ κύριε Πρύτανη.

Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω εγγράφως μαζί σας ως επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κομοτηνής, προκειμένου να σας μεταφέρω την έκδηλη και έντονη αγωνία σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας για το φημολογούμενο ενδεχόμενο διεξαγωγής της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου με διαδικτυακό τρόπο κι όχι διά ζώσης.

Ο Δήμος Κομοτηνής, το Δημοτικό Συμβούλιο κι εγώ προσωπικά, ως εκφραστής της Δημοτικής Αρχής, στεκόμαστε πάντα ενεργά αρωγοί στη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας με κάθε πρόσφορο τρόπο, όποτε προκύπτει ανάγκη. Κι αυτό, γιατί θεωρούμε ότι το Πανεπιστήμιό μας αποτελεί τον κορυφαίο σε αξία πνευματικό θεσμό της πόλης μας, που η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να τον στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις.

Έχοντας, λοιπόν, ως εφαλτήριο αυτήν την άριστη συνεργασία Δήμου και Πανεπιστημίου,  σας ζητώ να μη διεξαχθεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου εξ αποστάσεως, αλλά διά ζώσης. Αφού, φυσικά διασφαλιστούν στο έπακρον οι συνθήκες προφύλαξης της υγείας των συμμετεχόντων στην όλη εξεταστική διαδικασία. Και ως προς αυτήν την παράμετρο της υγειονομικής προστασίας ο Δήμος Κομοτηνής είναι έτοιμος να συνδράμει το Πανεπιστήμιο με όλες του τις δυνάμεις. 

Η τοπική κοινωνία, αγαπητέ κύριε Πρύτανη, έχει απόλυτη ανάγκη από την ομαλή, διά ζώσης λειτουργία του Πανεπιστημίου μας. Μια σειρά από  δραστηριότητες επαγγελματιών του Δήμου μας έχουν ως επίκεντρο αυτήν τη ζωντανή και δημιουργική λειτουργία. Ως επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής σας ζητώ να εξετάσετε το αίτημά μας και ν’ ανταποκριθείτε θετικά. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας, έτοιμοι να συνδράμουμε τα μέγιστα στην επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου μας, με φοιτητές, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό ξανά στην πόλη μας και με τις υγειονομικές συνθήκες εξασφαλισμένες και περιφρουρημένες στο ακέραιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x