ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Έκκληση στους πολίτες: «Μην διστάζετε να καταγγείλετε κακοποιήσεις ζώων»

«Δυστυχώς, καθημερινά στην Κομοτηνή έχουμε δεκάδες κακοποιήσεις ζώων», σημειώνει ο Μάκης Σαλασίδης, μέλος της ομάδας «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής»

fonirodopis.gr

Δεκάδες περιστατικά κακοποίησης ζώων παρατηρούνται καθημερινά στην Κομοτηνή, σύμφωνα με τον Μάκη Σαλασίδη, μέλος της φιλοζωικής ομάδας «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής».

Ο ίδιος μιλώντας στην κάμερα του TV Ροδόπη και τη δημοσιογράφο Μαρίνα Κινέζου προτρέπει τους πολίτες να μη διστάζουν να καταγγέλλουν παρόμοια περιστατικά, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα αυστηρός και τα πρόστιμα «τσουχτερά».

«Δυστυχώς, καθημερινά στην Κομοτηνή έχουμε δεκάδες κακοποιήσεις ζώων, υπάρχουν άνθρωποι που συστηματικά χτυπάνε σκυλιά και γάτες. Η Αστυνομία πλέον ανταποκρίνεται άμεσα και έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Ο νόμος είναι ιδιαίτερα αυστηρός, καλούμε όλους τους συμπολίτες να μη διστάζουν και να καλούν την Αστυνομία κάθε φορά που υποπίπτει στην αντίληψη τους κάποια περίπτωση κακοποίησης», ανέφερε.

Παράλληλα, η ομάδα «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής» απευθύνει έκκληση σε όσους ευαίσθητους πολίτες επιθυμούν να συνδράμουν κυρίως σε φάρμακα, καθώς οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες και τα μέλη της φιλοζωικής ομάδας αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε καθημερινή βάση.

«Η ομάδα μας φροντίζει πολλά αδέσποτα και στους τέσσερις Δήμους της Ροδόπης. Δυστυχώς, πέρα από τον Δήμο Κομοτηνής και εν μέρει τον Δήμο Μαρώνειας – Σαπών, οι υπόλοιποι Δήμοι δεν έχουν προγράμματα για τα άρρωστα ζώα οπότε έχουμε μεγάλη ανάγκη σε φάρμακα και χρειαζόμαστε τη βοήθεια των ευαίσθητων πολιτών επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα να τα φροντίζουμε σε καθημερινή βάση», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ