ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΒΟΥΛΗ

Συγκροτείται η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη

Η πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής – ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ζήτησαν τη γεωγραφική διεύρυνση για όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

fonirodopis.gr

Η πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για σύσταση Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής για την επεξεργασία προτάσεων για την ανάπτυξη της Θράκης, έγινε την Πέμπτη (16/7) δεκτή ομόφωνα από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Η Επιτροπή αποφασίσθηκε εντός έξι μηνών να υποβάλει την έκθεσή της σχετικά με τις προτάσεις της για την ανάπτυξη της Θράκης. Η Επιτροπή θα απαρτίζεται από 25 μέλη εκ των οποίων 13 μέλη θα είναι από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, 7 από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, 2 από το ΚΙΝΑΛ και από ένα μέλος θα έχουν αντίστοιχα οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Κατά τη συζήτηση στην Διάσκεψη των Προέδρων, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ζήτησαν να διευρυνθεί η γεωγραφική αρμοδιότητα της Επιτροπής για όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας, όμως το γεγονός ότι το αίτημα αυτό απορρίφθηκε, δεν εμπόδισε και τα κόμματα αυτά να ψηφίσουν υπέρ της σύστασης της Επιτροπής.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας εξήγησε την αναγκαιότητα σύστασης της Επιτροπής αυτής και ότι για λόγους αποτελεσματικότητας θα είναι καλύτερο η Επιτροπή να εστιάσει σε προτάσεις για την περιοχή της Θράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ