ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιλχάν Αχμέτ: «Για πρώτη φορά ακούστηκαν τόσο καθαρά τα θέματα της μειονότητας»

«Η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ έχουν ταυτιστεί με δημοκρατικές τομές στην Μειονότητα», σχολιάζει ο Ιλχάν Αχμέτ για την επίσκεψη Γεννηματά στην Κομοτηνή

fonirodopis.gr

Τον διαχρονικό ρόλο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ που έχουν ταυτιστεί με δημοκρατικές τομές για τη μειονότητα, αναδεικνύει ο Βουλευτής Ροδόπης σχολιάζοντας την επίσκεψη Γεννηματά στην Κομοτηνή.

Στη δήλωση του, μετά τη συνάντηση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής με τους τοπικούς φορείς του νομού, σημειώνει:

«Αγαπητοί φίλοι, το Κίνημα Αλλαγής πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά στην Θράκη. Σε μια σύσκεψη φορέων στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης, οι δήμαρχοι, τα επιμελητήρια, οι αγροτικοί σύλλογοι, ενώπιον της προέδρου μας Φώφης Γεννηματά έθεσαν όλα τα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Ειδικά από τον χώρο της Μειονότητας για πρώτη αφορά ακούστηκαν με τόσο καθαρό τρόπο τα θέματα που μας απασχολούν και οι διεκδικήσεις μας.

Ειδικότερα, ο Χουσεΐν Μπαλτατζή από την πλευρά του πρόεδρος του συλλόγου επιστημόνων της μειονότητας τόνισε ότι ο μεγάλος ασθενής της Θράκης είναι η μειονοτική εκπαίδευση. Ζήτησε αναβάθμιση της μειονοτικής εκπαίδευσης, ίδρυση δίγλωσσων νηπιαγωγείων, δημιουργία νέων υποδομών στο μειονοτικό γυμνάσιο λύκειο της Ξάνθης που το χαρακτήρισε ως καπναποθήκη και όχι σχολείο.

Ο νέος πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων της ΕΠΑΘ κ. Ιδρίς αναφέρθηκε στην κατάργηση περισσότερων από 70 μειονοτικών σχολείων τα τελευταία χρόνια, κάτι που αποτελεί πλήγμα για την μειονοτική εκπαίδευση και την μειονοτική κοινωνία συνολικά. Κάθε σχολείο που κλείνει δεν ξαναανοίγει ούτε αναβαθμίζεται η παροχή των εκπαιδευτικών υπηρεσιών προς τους μαθητές οι οποίοι στοιβάζονται σε μικρότερους χώρους και αίθουσες που δεν πληρούν τα εκπαιδευτικά κριτήρια, κατέληξε.

Τέλος, ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγων Εσατ Χουσεΐν παρέδωσε γραπτό υπόμνημα στην κ. Γεννηματά χαρακτηρίζοντας ως άδικη την στάση της κυβέρνησης απέναντι σε 7.000 οικογένειες καπνοπαραγωγών στη Ροδόπη και τον αγώνα που καταβάλλουν για να παραμείνουν στον τόπο τους και να συνεχίσουν να καλλιεργούν την υπέροχη ποικιλία του Μπασμά».

Ο Βουλευτής έθεσε ενώπιον της Φώφης Γεννηματά ζήτημα αντισυνταγματικότητας στην απαγόρευση εξόδου Ελλήνων πολιτών προς Τουρκία και Βουλγαρία και ζήτησε απλά να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία.

Ο Ιλχάν Αχμέτ τόνισε τέλος σε τοποθέτηση του ότι «Η Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ έχουν ταυτιστεί με δημοκρατικές τομές στην Μειονότητα. Όπως η κατάργηση της μπάρας του ορεινής Ξάνθης, η ποσόστωση του 0,5% που με πρόσφατη τροπολογία ζητήσαμε να γίνει 1% αλλά δεν το δέχθηκε η κυβέρνηση της ΝΔ. Επίσης, ο Γ. Παπανδρέου ήταν αυτός που θεμελίωσε τα νέα κτήρια μέσα στο Τζελάλ Μπαγιάρ ενώ το 2010 από την κυβέρνηση του Παπανδρέου πάλι καταργήθηκε η ΕΠΑΘ που αποτελούσε πάγιο αίτημα της μειονότητας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ