ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΒΟΥΛΗ

Διάταξη του Υπ. Οικονομικών ενισχύει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων της Θράκης

Με τη διάταξη συμψηφίζονται οι οφειλές του Κράτους από τη μη καταβολή του 12% με ασφαλιστικές, φορολογικές και άλλες οφειλές των επιχειρήσεων – «Αποτελεί μια νίκη της Θράκης», σημειώνει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

fonirodopis.gr

Με διάταξη η οποία κατατέθηκε την Παρασκευή 10 Ιουλίου στη Βουλή, στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών ενισχύεται η ρευστότητα των επιχειρήσεων της Θράκης.

Ειδικότερα, συμψηφίζονται οι οφειλές του Κράτους από τη μη καταβολή του 12% από το 2010 με ασφαλιστικές, φορολογικές και άλλες οφειλές των επιχειρήσεων.

Με αφορμή τη διάταξη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπ. Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα επισημαίνοντας ότι «αποκαθιστά την αδικία σε βάρος της Θράκης μας».

Αναλυτικά, η δήλωση του Βουλευτή Ροδόπης:

«Από το 2010 και για μία ολόκληρη δεκαετία η Ελληνική Πολιτεία αθετώντας την κείμενη νομοθεσία, δεν κατέβαλε στις επιχειρήσεις της Θράκης το 12% επιδότησης ημερομισθίου των εργαζομένων, το οποίο όμως ισολογίσθηκε και φορολογήθηκε, στερώντας τες μέσα στην οικονομική κρίση κάθε ίχνος ρευστότητας.

Αυτό είχε ως συνέπεια πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν και άλλες να μετακομίσουν στα Βαλκάνια εκτινάσσοντας την ανεργία και ενισχύοντας τη μετανάστευση από την περιοχή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Το 2015 η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις Υπουργικές αποφάσεις Σταθάκη, αντί να αποκαταστήσει την αδικία, την επέτεινε καταργώντας με αντισυνταγματικό και απαράδεκτο τρόπο κάθε πρόσθετο κίνητρο για τη Θράκη.

Σήμερα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά από ένα συστηματικό, αθόρυβο και σωστά οργανωμένο αγώνα που κάναμε σε απόλυτο συντονισμό με τις επιχειρήσεις της περιοχής, μας δικαιώνει.

Ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την ανταπόκρισή του.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό Οικονομικών κ Χρήστο Σταϊκούρα, διότι ανταποκρινόμενος στις παρεμβάσεις μας, συντόνισε και διευκόλυνε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς και το Γενικό Γραμματέα, ώστε να υπάρξει αίσιο τέλος σε αυτή την περιπέτεια. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω το συναρμόδιο Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη για τη συμβολή τους.

Η τροπολογία που σήμερα κατατίθεται στη Βουλή αποκαθιστά την αδικία σε βάρος της Θράκης μας.

Διευκολύνει την εξόφληση των οφειλών του Κράτους προς τις επιχειρήσεις της περιοχής μας με συμψηφισμούς ασφαλιστικών, φορολογικών και άλλων οφειλών.

Ενισχύει έτσι όχι μόνο την εξυγίανση και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων της περιοχής αλλά και την προοπτική τους, αφού διασφαλίζει νέες δυνατότητες ρευστότητας.

Δημιουργούνται νέες συνθήκες για υγιή ανάπτυξη, τόνωση της τοπικής οικονομίας και διασφάλιση νέων θέσεων εργασίας.

Με την τακτοποίηση του 12% κλείνουμε έναν φαύλο κύκλο κρατικής ασυνέπειας του παρελθόντος και με τη Διυπουργική Επιτροπή για τη Θράκη ανοίγουμε ένα νέο κύκλο πραγματικής ανάπτυξης.

Στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ, αποδεικνύουμε εμπράκτως τι σημαίνει ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ