ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξης Τσίπρας: «Σοβαρή πρόκληση που παραβιάζει τις οικουμενικές αξίες»

«Η διεθνής κοινότητα οφείλει να αντιμετωπίσει τις ενέργειες αυτές αποφασιστικά και η Κυβέρνηση έχει καθήκον να αναδείξει το θέμα σε διεθνές επίπεδο», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

fonirodopis.gr

Πρόσκληση που υπονομεύει τον διαθρησκευτικό διάλογο και παραβιάζει κατάφωρα τις οικουμενικές αξίες, χαρακτηρίζει την απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί την Αγία Σοφία ενώ τον Δεκέμβριο του 2017, κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, έριχνε φαρμακερή μπηχτή στον Τούρκο πρόεδρο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς ποτέ δεν σκεφτήκαμε να κάνουμε ορθόδοξες λειτουργίες σε κάποιο τζαμί, όπως συμβαίνει τελευταία με την Αγιά Σοφιά. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στις ιδιαιτερότητες κάθε θρησκείας».

Στο μήνυμα του αναφέρει:

«H απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας για μετατροπή σε τζαμί, της Αγίας Σοφίας- ενός μοναδικού μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς με μεγάλη ιστορική και πνευματική σημασία για τον Χριστιανισμό- αποτελεί σοβαρή πρόκληση που υπονομεύει τον διαθρησκευτικό διάλογο και παραβιάζει κατάφωρα τις οικουμενικές αξίες, οι οποίες είναι σήμερα απαραίτητες όσο ποτέ.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να αντιμετωπίσει τις ενέργειες αυτές αποφασιστικά και η Κυβέρνηση έχει καθήκον να αναδείξει το θέμα σε διεθνές επίπεδο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ