ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Καθαρό και ασφαλές περιβάλλον για τους λουόμενους στις παραλίες του Δήμου Κομοτηνής

Γαλάζιες Σημαίες, μικροβιολογικές αναλύσεις υδάτων προσβασιμότητα ΑμεΑ, ναυαγοσωστική κάλυψη και παρουσία του Ερυθρού Σταυρού στις παραλίες Φαναρίου, Αρωγής και Μέσης

fonirodopis.gr

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται από το Δήμο Κομοτηνής στην προστασία του περιβάλλοντος των ακτών αλλά και στην υγεία και ασφάλεια των συνδημοτών και επισκεπτών που τις απολαμβάνουν.

«Απόδειξη των παραπάνω είναι ότι για ακόμα μία φορά τρεις ακτές του Δήμου μας κυματίζουν οι Γαλάζιες Σημαίες», σημειώνει ο Δήμος.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του ο Δήμος Κομοτηνής αναφέρει:

«Κατά την κολυμβητική περίοδο παράλληλα με τις μικροβιολογικές αναλύσεις θαλάσσιων υδάτων που πραγματοποιεί η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας ο Δήμος μας με πιστοποιημένο εργαστήριο λαμβάνει δείγματα κατά μήκος των ακτών σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να παρακολουθείται η καλή ποιότητα και καθαρότητα των θαλάσσιων υδάτων, απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη βράβευσης από το διεθνές πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία».

Επίσης εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα στις ακτές του Δήμου μας, και συγκεκριμένα στο Φανάρι, στην Αρωγή και στην Μέση, με την τοποθέτηση εξοπλισμού πρόσβασης για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Έγκαιρα ανατέθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου η ναυαγοσωστική κάλυψη της πολυσύχναστης ακτής Αρωγής σε ναυαγοσωστική σχολή η οποία ήδη από 20-6-2020 ανέλαβε την πλήρη κάλυψη της ακτής με τρεις ναυαγοσωστικούς πύργους και πέντε ναυαγοσώστες όλες τις ημέρες της εβδομάδας από 10.00πμ. έως 18.00μμ.

Όπως τα τελευταία τρία χρόνια έτσι και φέτος, με την υποστήριξη του Δήμου μας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με εθελοντές από 1-7-2020 κατά τις ημέρες αιχμής πραγματοποιεί περιπολίες κατά μήκος των ακτών Φαναρίου και Μέσης για την παροχή βοήθειας σε λουόμενους που έχουν ανάγκη.

Ευελπιστούμε ότι οι συνδημότες μας θα στηρίξουν τις προσπάθειές μας να παρέχουμε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον τόσο για εμάς όσο και για τους επισκέπτες της περιοχή μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x