ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στις Σάπες – Στάχτη πάνω από 500 στρέμματα

Στην περιοχή επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση τυχόν εστιών της καμένης έκτασης 76 πυροσβέστες με 21 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς και τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

fonirodopis.gr

Σε εξέλιξη παραμένει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε πευκοδάσος στη Δημοτική Ενότητα Σαπών, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει αυτήν τη στιγμή ενεργό μέτωπο.

Στην περιοχή επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση τυχόν εστιών της καμένης έκτασης 76 πυροσβέστες με 21 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς και τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στο έργο κατάσβεσης συνεισφέρουν η αστυνομία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου και βυτιοφόρα.

Χθες οι κάτοικοι του οικισμού παλιννοστούντων Ποντίων απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας αλλά αργότερα επέστρεψαν στα σπίτια τους. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ το μόνο κτίριο που υπέστη ζημία είναι μία εγκαταλειμμένη αποθήκη.

Ο κ. Σπυρίδωνας Βαρσάμης συντονιστής της επιχείρησης της Πυροσβεστικής μίλησε στην ΕΡΤ για την προσπάθεια κατάσβεσης. «Πρώτη προτεραιότητά μας ήταν η προστασία του οικισμού το οποίο πετύχαμε προτού νυχτώσει περιορίζοντας τη φωτιά σε εκείνο το σημείο, προτού νυχτώσει» είπε. Αυτή τη στιγμή είναι πυρκαγιά χωρίς ενεργό μέτωπο.

Σε σχέση με τα αίτια της φωτιάς είπε πως δεν υπάρχει κάποια εκτίμηση, ωστόσο επειδή η αρχή της εντοπίζεται κοντά στα σπίτια, θα διερευνηθεί από κλιμάκιο της Δ/νσης Αντιμετώπισης Εγκληματών Εμπρησμού. Υπολογίζεται ότι πάνω από 500 στέμματα δάσους έχουν καεί, ενω το μόνο κτίριο που υπέστη ζημία είναι μία εγκαταλειμμένη αποθήκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ