ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στις Σάπες Ροδόπης

Σταμάτησε λόγω νύχτας η συνδρομή από αέρος – Εκκενώθηκαν σπίτια στον οικισμό των παλιννοστούντων Ποντίων

fonirodopis.gr

Σε εξέλιξη παραμένει η δασική πυρκαγιά στην περιοχή των Σαπών Ροδόπης, με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις  να ενισχύονται συνεχώς, ενώ λόγω της έλευσης της νύχτας σταμάτησε η συνδρομή από αέρος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το τμήμα τύπου του αρχηγείου του πυροσβεστικού σώματος στην Αθήνα, νωρίτερα ολοκληρώθηκε, χωρίς κανένα πρόβλημα,  η εκκένωση του οικισμού παλιννοστούντων Ποντίων, την οποία εισηγήθηκε ο διοικητής της πυροσβεστικής διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και επικεφαλής της επιχείρησης, Κώστας Δαδούδης, καθώς οι φλόγες προσέγγισαν επικίνδυνα τα πρώτα σπίτια του οικισμού, χωρίς ωστόσο να έχουν επεκταθεί σε κατοικίες.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, είναι μέτριοι προς ισχυροί και σε συνδυασμό με την ένταση της φωτιάς, δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Σημειώνεται πως η φωτιά έχει περιοριστεί και δεν κινδυνεύει ο οικισμός ενώ το έργο της κατάσβεσης επικεντρώνεται στη δασική έκταση.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 61 πυροσβέστες με 22 οχήματα, από το σύνολο της ΠΑΜΘ, τρεις ομάδες πεζοπόρου καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ