ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμηρή απάντηση σε Μέτιο από τον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για τη Νυμφαία

«Δυστυχώς μόνο η περιφερειακή αρχή είναι η μόνη που αρνείται να δει την πραγματικότητα και να επιμένει σε λάθος χειρισμούς που αδικούν την περιοχή»

fonirodopis.gr

Ρόλος της Περιφερειακής Αρχής είναι να υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών και όχι να εμφανίζεται σε ρόλο απολογητή της αποτυχημένης κυβερνητικής διαχείρισης, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης την τοποθέτηση του Χρήστου Μέτιου για το κλείσιμο της Νυμφαίας.

Θυμίζουμε ότι ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, την Τετάρτη 8 Ιουλίου κατά τη συνάντηση του με τους Δημάρχους Γιάννη Γκαράνη και Βασίλη Μαυρίδη, επιχείρησε να δικαιολογήσει το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών με κινδυνολογίες λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν εμφανιστούν εισαγόμενα κρούσματα θα μπει σε καραντίνα ένα νησί ή μια πόλη».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης:

«Η θέση και ο ρόλος της Περιφερειακής Αρχής είναι να συμβάλει στην αναπτυξιακή προσπάθεια να υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών της και όχι να εμφανίζεται σε ρόλο απολογητή της αποτυχημένης κυβερνητικής διαχείρισης του κλεισίματος των συνοριακών μας σταθμών ιδιαίτερα της Νυμφαίας, που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο τουρισμό και τη τοπική οικονομία.

Από τη στιγμή που η χώρα ανέλαβε το ρίσκο,  λόγω της σημασίας του τουρισμού να ανοίξει τα σύνορα της είναι προφανές ότι οι κίνδυνοι αύξησης των κρουσμάτων η και τοπικής καραντίνας δεν αφορούν μόνο τους τουριστικούς προορισμούς της περιφέρειάς μας, όπως ισχυρίζεται η περιφερειακή αρχή, αλλά όλη τη χώρα. Ως εκ τούτου η επιλεκτική επίκληση των κινδύνων για την ΑΜΘ μόνο ως παραδοχή της συναίνεσης στους κυβερνητικούς χειρισμούς για το κλείσιμο της Νυμφαίας μπορεί να εκληφθεί. 

Ως ΣΥΡΙΖΑ με τη παρουσία της κ. Νοτοπούλου τομεάρχη τουρισμού αλλά και τις πρωτοβουλίες του βουλευτή μας αναδείξαμε τη σοβαρότητα του προβλήματος και τις επιπτώσεις που θα έχει στον  τουρισμό και στην τοπική οικονομία. Το ίδιο έπραξαν με ευθύνη η αυτοδιοίκηση οι   κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς  της περιοχής. Δυστυχώς μόνο η περιφερειακή αρχή είναι η μόνη που αρνείται να δει την πραγματικότητα και να επιμένει σε λάθος χειρισμούς που αδικούν την περιοχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ