ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Πυρκαγιά στις Σάπες: Εκκενώθηκαν σπίτια στον οικισμό των Ποντίων

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Επιχειρούν 61 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 3 Α/Φ

fonirodopis.gr

Στις φλόγες τυλίχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης δασική έκταση στις Σάπες Ροδόπης με την πυρκαγιά, που ξέσπασε στις 17:15 το απόγευμα, να φτάνει μέχρι τις αυλές των πρώτων σπιτιών στον οικισμό Παλιννοστούντων.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση με τις δυνάμεις να ενισχύονται διαρκώς καθώς  αυτή την ώρα επιχειρούν 61 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 3 Α/Φ, με συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά σπίτια στον οικισμό των Παλιννοστούντων.

«Όλοι μαζί, πυροσβέστες, δήμος και πολίτες δίνουμε τεράστια μάχη, για να σώσουμε τις περιουσίες των ανθρώπων. Οι φλόγες βρίσκονται έξω από τις αυλές των πρώτων σπιτιών στον οικισμό των Ποντίων. Ευτυχώς, δεν κινδύνευσε κανένας άνθρωπος. Καταφέραμε και τους μεταφέραμε όλους έγκαιρα. Τώρα βρίσκονται στο γήπεδο και στο σχολείο. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αφού φυσούν ισχυροί άνεμοι», είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών, Ντίνος Χαριτόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ