ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΑΤΤΩ: «Το επιτελικό κράτος κόλλησε στη Νυμφαία και στο Ορμένιο»

Το σταδιακό άνοιγμα των συνοριακών σταθμών της Θράκης με την εγκατάσταση υγειονομικών ομάδων ανίχνευσης του κορωνοϊού, ζητάει το ΠΡΑΤΤΩ

fonirodopis.gr

Το σταδιακό άνοιγμα των συνοριακών σταθμών της Θράκης με την εγκατάσταση κλιμακίων του ΕΟΔΥ καθώς και μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των πληττόμενων επιχειρήσεων, ζητάει το ΠΡΑΤΤΩ με ανακοίνωση του.

Αναλυτικά:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρά τα βαρύγδουπα λόγια για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, παρά τις επικοινωνιακές παρηγορίες του Υπουργού Τουρισμού για την άμβλυνση των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοιού στον τουρισμό, κόλλησε στη Νυμφαία και στο ακριτικό Ορμένιο.

Η μη πειστική κυβερνητική απόφαση να κλείσουν οι συνοριακοί σταθμοί της Νυμφαίας και του Ορμενίου στους τουρίστες και ταξιδιώτες από Βουλγαρία και Ρουμανία, κυρίως, μέχρι τα μέσα Ιουλίου, επέφερε ένα ακόμη πλήγμα στον κύκλο της τουριστικής οικονομίας της Θράκης και των εργαζομένων σε αυτόν.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν: α) στην εγκατάσταση υγειονομικών ομάδων ανίχνευσης  COVID 19 στους συνοριακούς σταθμούς της Θράκης και το σταδιακό άνοιγμα των εν λόγω σταθμών με ελεγχόμενες ροές και β) μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των πληττομένων επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Επίσης δεν κατανοούμε την αφωνία του περιφερειάρχη Α.Μ.Θ κ.  Μέτιου για το θέμα και απορούμε για το άνοιγμα  των τελωνείων των Κήπων και την ελεύθερη έξοδο για την  Τουρκία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ