ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Παράτυπες μεθοδεύσεις από τα Επιμελητήρια στην ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ»

«Οι εταίροι, αυτόβουλα και αντίθετα με το καταστατικό λειτουργίας της εταιρίας, μείωσαν το εταιρικό ποσοστό της Περιφέρειας αυξάνοντας παράλληλα το εταιρικό μερίδιο του κάθε Επιμελητηρίου», δηλώνει ο εκπρόσωπος της ΠΑΜΘ στην ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ, Ταρκάν Μουλταζά

fonirodopis.gr

Τις παράτυπες ενέργειες των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ στην εταιρεία ΔΕΣΜ-ΟΣ που οδήγησαν στην «πραξικοπηματική», όπως αποδείχθηκε, καθαίρεση της προέδρου Κατερίνας Ιωαννίδου, καταγγέλλει ο εκπρόσωπος της ΠΑΜΘ στο Δ.Σ. της εταιρείας Ταρκάν Μουλταζά.

Οι ισχυρισμοί της Περιφέρειας ΑΜΘ, άλλωστε, κρίθηκαν σε πρώτη φάση από την Δικαιοσύνη ως νόμιμοι και βάσιμοι καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης αποφάσισε το Σάββατο 4 Ιουλίου την ακύρωση και αναστολή των αποφάσεων της Γ.Σ. και την παραμονή στη θέση της προέδρου της Κατερίνας Ιωαννίδου.

Αναλυτικά, η δήλωση του Ταρκάν Μουλταζά:

«Το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης ακύρωσε την εκτέλεση των αποφάσεων 27, 28 και 29 της Γενικής Συνέλευσης εταίρων (των Προέδρων των Επιμελητηρίων) της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ που εδρεύει στην Κομοτηνή.

Με την απόφαση 29 της Γενικής Συνέλευσης των εταίρων (των Προέδρων των Επιμελητηρίων), πραγματοποιήθηκε μείωση του εταιρικού ποσοστού της Περιφέρειας ΑΜΘ κατά τρόπο παράτυπο, που δε γνωστοποιήθηκε ποτέ στους υπόλοιπους εταίρους, και ιδιαίτερα στην ίδια την Περιφέρεια. Οι εταίροι, αυτόβουλα και αντίθετα με το καταστατικό λειτουργίας της εταιρίας, μείωσαν το εταιρικό ποσοστό της Περιφέρειας από 49,212% σε 47,39%, αυξάνοντας παράλληλα το εταιρικό μερίδιο του κάθε Επιμελητηρίου από 8,14% σε 8,42%.

Με τον ίδιο παράτυπο τρόπο, μετέβαλαν επίσης τον αριθμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας από 15μελές σε 13μελές και, ενώ η Περιφέρεια μετείχε στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου με 8 συμβούλους, μείωσαν τους συμβούλους εκπροσώπησής της σε 6, αυξάνοντας παράλληλα την εκπροσώπηση των Επιμελητηρίων σε 7 συμβούλους, ώστε να έχουν πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο και στη λήψη αποφάσεων.

Με τη νέα παράτυπη σύνθεση όρισαν προσωρινό Πρόεδρο τον κ. Αντώνη Φραντζή.

Για την ιστορία, οι παρατάξεις του κ. Τοψίδη και του κ. Κατσιμίγα καταψήφισαν στην Οικονομική Επιτροπή της ΠΑΜΘ την προσφυγή της Περιφέρειας στο δικαστήριο.

Με την απόφασή του, το δικαστήριο απέρριψε όλες τις παραπάνω παράτυπες ενέργειες των Προέδρων των έξι Επιμελητηρίων. Κατόπιν αυτού, η κ. Κατερίνα Ιωαννίδου παραμένει στη θέση της Προέδρου της εταιρίας.

Με την προσφυγή της στη Δικαιοσύνη κατά των ακυρωμένων πλέον αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ, η Περιφέρεια διασφάλισε τη νομιμότητα και προστάτευσε τα συμφέροντα τόσο του Δημοσίου όσο και της ίδιας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ