ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό κατέθεσαν Νοτοπούλου και Χαρίτου

Άμεση ρευστότητα στις επιχειρήσεις, επιδότηση της εργασίας, μείωση του ΦΠΑ εστίασης και ένα σοβαρό πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού ύψους 700 εκ. ευρώ, οι προτάσεις Νοτοπούλου – «Το κλείσιμο της Νυμφαίας υπαγορεύτηκε από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα», δήλωσε ο Βουλευτής Ροδόπης

fonirodopis.gr

Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας και το πλήγμα που δέχεται ο τουρισμός και η τοπική οικονομία στη Ροδόπη, κυριάρχησαν στην επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στην Π.Ε. Ροδόπης η τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία μαζί με τον βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου είχαν συνάντηση με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού στο Φανάρι, ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στην Κομοτηνή με την συμμετοχή των Δημάρχων Κομοτηνής, Μαρωνείας – Σαπών και Ιάσμου, του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, των προέδρων Επιμελητηρίων, του προέδρου ΟΕΒΕΣ, εκπροσώπων του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης και άλλων.

Ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου ευχαρίστησε όλους τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, τους δημάρχους, τον αντιπεριφερειάρχη για την συμμετοχή και σημείωσε «ακούσαμε γόνιμους προβληματισμούς, αλλά διαπιστώσαμε και την ανησυχία των φορέων της περιοχής μας για όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την πύλη εισόδου της χώρας τον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας. Τόσο στη συζήτηση με τους επαγγελματίες του τουρισμού στο Φανάρι όσο και στη σύσκεψη σχηματίσαμε μία πολύ καλύτερη εικόνα από αυτήν που είχαμε και γνωρίζαμε για το πώς εξελίχτηκε η κατάσταση, ενώ το μήνυμα που εισπράξαμε είναι ότι η απόφαση αυτή θα προκαλέσει ένα βαρύ πλήγμα στον τουρισμό και την τοπική ανάπτυξη. Γι’ αυτό και δεν μπορεί παρά να συντασσόμαστε με το αίτημα που διατύπωσαν όλοι οι φορείς και σήμερα και τις προηγούμενες μέρες να ανακληθεί το ταχύτερο δυνατόν αυτή η απόφαση της κυβέρνησης».

Ο βουλευτής σημείωσε ακόμα «δεν έχουμε πειστεί ότι τα κριτήρια που κυριάρχησαν για την απόφαση να κλείσει η Νυμφαία είναι αμιγώς επιδημιολογικά, πράγμα άλλωστε που ενίσχυσαν με τις παρεμβάσεις τους οι παρευρισκόμενοι φορείς. Η αίσθηση που αποκομίσαμε είναι ότι κυριάρχησαν άλλα κριτήρια, η απόφαση αυτή υπαγορεύτηκε από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα από τον χώρο του τουρισμού και αποδέχτηκε η σημερινή κυβέρνηση. Θα αναλάβουμε το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί για να αναδείξουμε τα αιτήματα και τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι φορείς. Δεν υποτιμούμε την υγειονομική διάσταση του θέματος, γι’ αυτό άλλωστε είχαμε ζητήσει και θα επιμείνουμε να υπάρξει κινητή μονάδα ελέγχου του ΕΟΔΥ στη Νυμφαία, αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζουμε το αίτημα όλων των φορέων της περιοχής να ανοίξει αυτή η πύλη εισόδου της χώρας».

Ο βουλευτής ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Κατερίνα Νοτοπούλου τομεάρχη τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ για την ανταπόκριση στην πρόσκληση να επισκεφτεί την περιοχή μας, να ακούσει τους τοπικούς φορείς και τους επαγγελματίες της Ροδόπης και να αναδείξει το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει μετά το κλείσιμο της Νυμφαίας.

«Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο δημιούργησε αλυσιδωτές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία. Από τις προκαταβολές που πρέπει να επιστραφούν μέχρι την ακύρωση των κρατήσεων. Ένα χρόνο μετά την κυβέρνηση της ΝΔ αυτό που βλέπουμε είναι μια ευθύ επίθεση στον κλάδο του τουρισμού», δήλωσε με τη σειρά της η Κατερίνα Νοτοπούλου, καταθέτοντας ταυτόχρονα τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση του τουρισμού.

«Επικοινωνήσαμε και τις δικές μας προτάσεις για άμεση ρευστότητα στις επιχειρήσεις, 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, μείωση του ΦΠΑ εστίασης στο 6% και ένα σοβαρό πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού ύψους 700 εκ. ευρώ. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η τοπική αυτοδιοίκηση άμεσα και ταυτόχρονα να δημιουργηθεί ένα σοβαρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Και για να ανακουφίσει την ανεργία αλλά και για να κάνει τον τουρισμό της περιοχής πιο ανταγωνιστικό», επεσήμανε η κ. Νοτοπούλου.

Όσον αφορά την άποψη που διαχέεται ότι το κλείσιμο της Νυμφαίας έχει ως σκοπό την κατεύθυνσης της τουριστικής ροής προς άλλους προορισμούς, η κ. Νοτοπούλου ήταν κατηγορηματική. «Η δική μου αίσθηση είναι πως το μόνο σχέδιο που έχει η κυβέρνηση είναι να διαλύσει οριστικά τον τουρισμό σε κάθε προορισμό της χώρας. Εκτιμώ ότι παντού υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, εδώ υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης που βλέπω είναι αυτό», είπε η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ2 ημέρες πριν

Επενδύσεις στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής ζήτησε από τους Αμερικανούς διπλωμάτες ο Γιάννης Γκαράνης

ΕΒΡΟΣ5 ημέρες πριν

Μητσοτάκης: «Ο φράχτης στον Έβρο είναι το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση»

ΒΟΥΛΗ1 εβδομάδα πριν

Συκοφαντίες και λάσπη μέσα στη Βουλή εις βάρος μειονοτικών δημοσιογράφων της Κομοτηνής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ1 εβδομάδα πριν

Υφαντές: Ελλείψει πεζοδρομίου μαθητές περπατάνε καθημερινά πάνω στον κεντρικό δρόμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 εβδομάδα πριν

Θωράκιση του Νοσοκομείου Κομοτηνής ενόψει πιθανής έξαρσης της πανδημίας, ζητάει ο Δ. Χαρίτου

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Ελένη Χατζηγεωργίου: «Νιώθουμε προδομένοι σαν λαός»

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Το παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων καταδίκασαν Κύπριοι φοιτητές στην Κομοτηνή

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Πορεία διαμαρτυρίας από Αρμένιους και Έλληνες στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ