ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Συνδικαλιστική δίωξη του Τριανταφυλλόπουλου, καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης

Αυθαίρετη μετακίνηση του Γ.Γ. ΑΔΕΔΥ Ροδόπης και Αντιπροέδρου Συλλόγου Εργαζομένων ΑΔΜΘ από τη Διεύθυνση στην οποία εργαζόταν επί 17 χρόνια σε ένα Τμήμα με έδρα τη Θεσσαλονίκη!

Συνδικαλιστική δίωξη του Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου, Γ.Γ. ΑΔΕΔΥ Ροδόπης και Αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΑΔΜΘ, καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Σάββας με πρόσχημα τις «υπηρεσιακές ανάγκες» αποφάσισε την μετακίνηση του Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου από την Διεύθυνση στην οποία εργαζόταν επί 17 χρόνια στην Κομοτηνή στο Τμήμα Ελέγχου Υλικών και Ποιότητας Δημοσίων Έργων ΑΜΘ της Δ/νσης Τεχνικού Ελέγχου (με έδρα την Θεσσαλονίκη) ως τμηματάρχη.

Η καταγγελία της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης:

«Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας -Θράκης κ. Ι. Σάββας προέβη για άλλη μια φορά στην τακτική των διώξεων, με πρόσχημα τις ανύπαρκτες «υπηρεσιακές ανάγκες». Αυτή τη φορά στόχος του είναι ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΑΔΜΘ, Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Γραμματέας της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ.  ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος.

Η δίωξη αυτή έρχεται αμέσως μετά την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΑΔΜΘ της Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, κατά του Συντονιστή, που δεν εξέδωσε, ως όφειλε,  την προβλεπόμενη από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου Απόφαση για την δέουσα αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, με την οποία θα διασφαλίζονταν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας με ενιαίο τρόπο στους χώρους εργασίας των Υπηρεσιών της ΑΔΜΘ, οι οποίες εδρεύουν σε δώδεκα (12) νομούς.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, ο εν λόγω Συντονιστής, προχώρησε εντελώς αιφνιδιαστικά και αναιτιολόγητα, επικαλούμενος γενικά και αόριστα «υπηρεσιακές ανάγκες» στη μετάθεση του συναδέλφου, από την Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης στο τμήμα Ελέγχου Υλικών και Ποιότητας Δημοσίων Έργων της Δ/νσης Τεχνικού Ελέγχου.

Ταυτόχρονα, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα, το πώς εξυπηρετείται η καλή διοικητική λειτουργία, όταν μεταθέτει υπάλληλο με ειδικότητα Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού από Υπηρεσία που υπηρετεί 17 χρόνια πάνω στο γνωστικό του αντικείμενο, εκ των οποίων τα 12 ως Προϊστάμενος στο Τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Εφαρμογών και τον τοποθετεί σε Τμήμα που δεν σχετίζεται με την επιστημονική του ειδικότητα, αλλά και την εργασιακή του εμπειρία. Και ποιες είναι στην πραγματικότητα οι περιβόητες «υπηρεσιακές ανάγκες» που τελικά οδηγούν στην  δυσλειτουργία Υπηρεσιών δημιουργώντας έτσι σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών;

Η εκδικητική αυτή μετάθεση του συναδέλφου, που είναι προφανές ότι αποτελεί συνδικαλιστική δίωξη, ήρθε επίσης ως συνέχεια της έγκλησης, από τον Συντονιστή προς τα αιρετά μέλη του ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ που είναι ταυτόχρονα και υπάλληλοι της ΑΔΜΘ, να απολογηθούν γιατί τόλμησαν να καταγγείλουν τις επικίνδυνες για την ζωή και την δημόσια υγεία παραλείψεις του, εκ των οποίων δεν εφαρμόζονταν με ενιαίο τρόπο στις Υπηρεσίες της ΑΔΜΘ τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης ομόφωνα καταγγέλλει τον απαράδεκτο αυταρχικό και αυθαίρετο τρόπο «διοίκησης» που εφαρμόζει ο Συντονιστής ΑΔΜΘ, καταπατώντας τόσο τον υπαλληλικό όσο και τον συνδικαλιστικό νόμο, την ηθική, συνδικαλιστική και φυσική τελικά εξόντωση συναδέλφων, στην προσπάθεια του να τρομοκρατήσει και να χειραγωγήσει τους υπαλλήλους. 

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να ζητήσει άμεσα από τον Υπουργό Εσωτερικών την ανάκληση όλων των τιμωρητικών αποφάσεων του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, ώστε να σταματήσει τις πολιτικές διώξεις που έχει εξαπολύσει και να πάψει η Κυβέρνηση να του παρέχει πολιτική κάλυψη, ενθαρρύνοντάς τον με αυτό τον τρόπο να συνεχίσει τις ενέργειες φίμωσης και εκφοβισμού των υπαλλήλων».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναπτυξιακή Ροδόπης: Συνεργασία με τον Δήμο Ρακόβσκι της Βουλγαρίας για το πρόγραμμα LEADER

Εκπρόσωποι του βουλγαρικού Δήμου βρέθηκαν στην Κομοτηνή με σκοπό την καλλιέργεια σχέσεων συνεργασίας, την ανάληψη κοινών δράσεων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση γνωριμίας με εκπροσώπους του Δήμου Ρακόβσκι της Βουλγαρίας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής ΑΕ Ροδόπης, Νικόλαος Τσαλικίδης, με τη συμμετοχή του Προέδρου ΕΔΠ LEADER Ροδόπης – Ξάνθης, Δημήτριο Πολιτειάδη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο,  Δημήτριο Λουρίκα στα πλαίσια επικείμενης συνεργασίας των δύο φορέων.

Η επίσκεψη αποσκοπούσε στην καλλιέργεια σχέσεων συνεργασίας για την από κοινού ανάληψη δράσης στον τομέα αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με άξονα αναφοράς τη διασυνοριακή ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα. Ακόμη, τη συνάντηση απασχόλησε η ενημέρωση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας σχετικά με τη διαχείριση και υλοποίηση προγραμμάτων κοινοτικής πρωτοβουλίας LEADER.

Την αποστολή πλαισίωσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρακόβσκι, Ράνγκελ Ματάνσκι, ο Αντιδήμαρχος , εκπρόσωπος του Δημάρχου, Βεντσίσλαβ Τσαβντάροφ και η Διευθύντρια της μονάδας τοπικών δράσεων, που ενασχολείται με προγράμματα LEADER, Μαρία Γίεβα. Πρόκειται για έναν Δήμο με σημαντικό ιστορικό υπόβαθρο αλληλένδετο με αυτό της Ελλάδας, ήδη από τα Οθωμανικά χρόνια. Αξιοσημείωτη είναι η εντατική ενασχόληση του με δράσεις – φεστιβάλ υπερτοπικού χαρακτήρα, προάγοντας την ανάπτυξη μέσα από την γεωργία και την βιομηχανική ζώνη της περιοχής.

«Βρεθήκαμε στην έδρα μας με τον Δήμο Ρακόβσκι της γειτονικής Βουλγαρίας στα πλαίσια συνεργασίας αναπτυξιακών και κοινωνικών από κοινού δράσεων, που θα φέρουν τις δυο περιοχές κοντά. Μάλιστα, συζητήσαμε και θέσαμε ως πρόταση τη συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων μας, αναδεικνύοντας τοπικά προϊόντα και προωθώντας κατά συνέπεια τον εναλλακτικό τουρισμό μεταξύ των δύο χωρών. Επεκτείνουμε την συνεργασία μας σε διακρατικά προγράμματα, στοχεύοντας στη διαρκή ενδυνάμωση των σχέσεων, με γνώμονα την ανάπτυξη και ευημερία των πολιτών και των κοινωνιών», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης, Νικόλαος Τσαλικίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Ο Δήμος Ιάσμου δίνει αίμα και σώζει ζωές

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Δημοσιεύθηκε

στις

Βίντεο με αφορμή την 14η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, δημιούργησε ο Δήμος Ιάσμου σε συνεργασία με τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Ιάσμου, το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ιάσμου και το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Ιάσμου.

Με σύνθημα «Δίνουμε αίμα – Χαρίζουμε ζωή», ο Δήμος Ιάσμου στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εθελοντική αιμοδοσία και την ανάγκη για ασφαλές και επαρκές αίμα για όσους το χρειάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΔΟΠΗ

Ευχές για καλή επιτυχία από τον Μητροπολίτη στους υποψήφιους των Πανελληνίων

Εσπερινή Θεία Λειτουργία υπέρ των υποψήφιων των Πανελληνίων τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ευχές για καλή επιτυχία στους υποψήφιους των Πανελληνίων εξετάσεων έδωσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων κατά την εσπερινή Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο Μητροπολίτης, ο οποίος έδωσε συμβολικό δώρο μία σοκολάτα και ένα στυλό, χαρακτήρισε νικητές τους υποψήφιους λόγω της ταλαιπωρίας που υπέστησαν από την πανδημία και των δύσκολων συγκυριών, μέσα στις οποίες αναγκάστηκαν να προετοιμαστούν.

«Δεν είναι ο καθορισμός του μέλλοντος σας αυτές οι εξετάσεις αλλά ένα σκαλοπάτι υψηλότερο για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσετε. Γνωρίζω ότι ταλαιπωρηθήκατε πολύ περισσότερο από άλλους μαθητές τα προηγούμενα χρόνια. Η πανδημία σας έκλεισε στο σπίτι, σας καθήλωσε μπροστά σε έναν υπολογιστή. Όμως παιδιά μου είστε νικητές αυτής της κατάστασης γιατί φτάσατε ως εδώ σήμερα. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι βρίσκεστε σε μια έντονη ψυχολογική κατάσταση και γι’ αυτό εμείς είμαστε κοντά σας για να σας στηρίξουμε, να προσευχηθούμε και να σταθούμε δίπλα σας και να έρθει ο Χριστός να επιβραβεύσει αυτές τις προσπάθειες», τόνισε στο μήνυμα του ο Μητροπολίτης.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιάννης Πεταλωτής: «Η ομοσπονδία μπάσκετ είναι σε τέλμα εδώ και δέκα χρόνια»

Ο πρόεδρος του ΓΑΣ Κομοτηνή μιλά για τις εκλογές της ΕΟΚ, την υποψηφιότητα του και τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τις εκλογές της ΕΟΚ, την υποψηφιότητά  του, τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και τα σχέδια της παράταξης του Βαγγέλη Λιόλιου μίλησε στο zougla.gr ο Γιάννης Πεταλωτής. Η ψυχή του ΓΑΣ Κομοτηνής και ακούραστος εργάτης του ερασιτεχνικού μπάσκετ δεν μάσησε τα λόγια του.

Ακολουθεί η συνέντευξη του:

Γιατί συμπαραταχθήκατε με τον Βαγγέλη Λιόλιο;

Γιατί έχει δίπλα του μια ομάδα με σχέδιο και όραμα. Είμαστε όλοι άνθρωποι του μπάσκετ με μόνο μας κίνητρο την αγάπη για το άθλημα. Εγώ λόγου χάρη ξεκίνησα σαν παίκτης και συνέχισα σαν παράγοντας. Στόχος όλων μας είναι να φέρουμε περισσότερα παιδιά στο γήπεδο να ασχοληθούν με το μπάσκετ.

Πως μπορούν να βοηθηθούν οικονομικά τα σωματεία;

Η παράταξή μας έχει ένα πρόγραμμα κοστολογημένο και εφαρμόσιμο. Πρέπει να γίνει εξορθολογισμός δαπανών της ομοσπονδίας έτσι ώστε να μπορεί να καλύψει έξοδα που τώρα βαρύνουν τα σωματεία (π.χ. διαιτησία). Αν οι σύλλογοι απαλλαγούν από τέτοιες δαπάνες θα μπορέσουν να ασχοληθούν πιο εύκολα με τα αναπτυξιακά τους προγράμματα. Εδώ να σημειώσω ότι υπάρχουν πόροι από προγράμματα της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης που δυστυχώς η ομοσπονδία δεν μπορεί να απορροφήσει. Αυτά είναι λεφτά με τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν ωραία πράγματα αλλά δυστυχώς η ομοσπονδία δεν είναι ικανή να τα πάρει.

Πώς θα μπορούσατε να βοηθήσετε τα επαρχιακά σωματεία;

Σκοπός μας είναι να υπάρχουν επαρχιακές ομάδες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Είμαι από την Κομοτηνή και γνωρίζω τα προβλήματα. Πολλές φορές τα παιδιά δεν χωράνε στα γήπεδα, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν μέχρι και αυλές σχολείων και κάνουν ελλιπή προπόνηση. Ο Βαγγέλης Λιόλιος έχει στο πρόγραμμά του κάποια γήπεδα της γενικής γραμματείας αθλητισμού που είναι ανοιχτά να κλείσουν και να γίνουν προπονήτρια ‘μπαλόνι’! έτσι ώστε τα παιδιά να γυμνάζονται κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Πώς σας φάνηκε το φιάσκο των εκλογών της ΕΟΚ στη Λεωφόρο;

Εμάς, του εκπροσώπους των σωματείων, μας ειδοποίησαν να πάμε τελευταία στιγμή και χωρίς ενημέρωση για το υγειονομικό πρωτόκολλο. Βγάλαμε εισιτήρια και θα φτάναμε στην Αθήνα για τις εκλογές, αλλά αυτές δεν έγιναν. Τι ποιο απλό να γίνονταν οι εκλογές διαδικτυακά; Με αυτό τον τρόπο έγιναν άλλωστε και σε όλες τις ομοσπονδίες. Γιατί όχι και στη δική μας; Είναι φανερό ότι κάποιοι δεν ήθελαν να γίνουν οι εκλογές.

Σας στενοχωρεί η παρακμή του μπάσκετ και οι τελευταίες αποτυχίες της Εθνικής Ομάδας;

Είμαι 50 χρονών και η γενιά μου μεγάλωσε με τα ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΡΗ και τις επιτυχίες της Εθνικής. Το ενδιαφέρον των φιλάθλων έχει ατονήσει γιατί υπάρχει μια Ομοσπονδία που δεν προσέχει το προϊόν της. Οι χορηγοί εγκαταλείπουν ένας-ένας το άθλημα. Η Ομοσπονδία τα τελευταία 10 χρόνια είναι σε τέλμα. η κατάσταση αυτή απαιτεί …΄χειρουργείο’. Είναι ανάγκη να γυρίσει η Εθνική μας στις επιτυχίες. Η έκρηξη του ελληνικού μπάσκετ έγινες μέσα από την επιτυχία του ’87. Βλέπεις, όταν οι μεγάλοι δεν παίρνουν μετάλλια, οι μικροί δεν μπαίνουν στα γήπεδα.

Κάποιοι έχουν επιφυλάξεις για την υποψηφιότητα Λιόλιου, λόγω της σχέσης του με τον Προμηθέα Πάτρας.

Ξέρω ότι ο άνθρωπος, τα τελευταία δύο χρόνια έχει αποστασιοποιηθεί από τον Σύλλογο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Προμηθέας είναι παιδί του Λιόλιου. Τον γνωρίζω χρόνια και ξέρω ότι θα είναι ο αυστηρότερος κριτής του Προμηθέα. Άλλωστε όλοι στα παιδιά μας πολλές φορές είμαστε αυστηρότεροι.

Τι μπορεί να γίνει για να σταματήσει η δυσπιστία για τη διαιτησία;

Πρέπει η διαιτησία να γίνει ανεξάρτητη και οι διαιτητές να αξιολογούνται. Έχετε δει ποτέ διαιτητή να υποβιβάζεται ή να καρατομείται όταν έχει κακή απόδοση; Όποιος δεν κάνει, πρέπει να φεύγει. Σίγουρα οι διαιτητές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη. Όμως, όταν αυτά είναι επαναλαμβανόμενα ή κρίνουν αγώνες και πρωταθλήματα, πρέπει να υπάρχουν ποινές. Πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι παίκτες. Οι διαιτητές πρέπει να είναι σε δεύτερη μοίρα. Να μην ασχολούμαστε μαζί τους, ούτε καν να τους γνωρίζουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ1 ημέρα πριν

Αναπτυξιακή Ροδόπης: Συνεργασία με τον Δήμο Ρακόβσκι της Βουλγαρίας για το πρόγραμμα LEADER

TΟΥΡΚΙΑ1 ημέρα πριν

Nordic Monitor: Απόρρητο τουρκικό σχέδιο επίθεσης σε Ελλάδα και Αρμενία

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ1 ημέρα πριν

Ο Δήμος Ιάσμου δίνει αίμα και σώζει ζωές

TΟΥΡΚΙΑ1 ημέρα πριν

Απίστευτες εικόνες στην Τουρκία: Άνδρας δέρνει την έγκυο σύζυγο του στη μέση του δρόμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ημέρα πριν

Άκης Σκέρτσος: «Μέτρα θα υπάρχουν μόνο για τους ανεμβολίαστους»

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Ευχές για καλή επιτυχία από τον Μητροπολίτη στους υποψήφιους των Πανελληνίων

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 ημέρες πριν

Γιάννης Πεταλωτής: «Η ομοσπονδία μπάσκετ είναι σε τέλμα εδώ και δέκα χρόνια»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Lockdown: Μουσική στην εστίαση και νέο ωράριο στην απαγόρευση κυκλοφορίας από σήμερα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ημέρες πριν

Υγειονομική «βόμβα» τα κρατητήρια Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ1 ημέρα πριν

Ο Δήμος Ιάσμου δίνει αίμα και σώζει ζωές

TΟΥΡΚΙΑ1 ημέρα πριν

Απίστευτες εικόνες στην Τουρκία: Άνδρας δέρνει την έγκυο σύζυγο του στη μέση του δρόμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ημέρα πριν

Άκης Σκέρτσος: «Μέτρα θα υπάρχουν μόνο για τους ανεμβολίαστους»

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Ευχές για καλή επιτυχία από τον Μητροπολίτη στους υποψήφιους των Πανελληνίων

TΟΥΡΚΙΑ2 ημέρες πριν

Ερντογάν σε αντιπολίτευση: «Αν λέτε ότι ο λαός πεινάει, να τους ταΐσετε εσείς»

ΒΟΥΛΗ2 ημέρες πριν

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα – Ο πρόεδρος της Βουλής φίμωσε τον Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Χαρίτου: 52 ερωτήσεις και 18 αναφορές στη Βουλή τους τελευταίους 8 μήνες

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ6 ημέρες πριν

Σοκαριστικό βίντεο από την εν ψυχρώ εκτέλεση 32χρονου στα Σεπόλια

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ1 εβδομάδα πριν

Επίτιμο μέλος του ΕΒΕ Ροδόπης ανακηρύχθηκε ο Μαργαρίτης Σχοινάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x