ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση Γκαράνη στο δίλημμα «τουρίστες ή φοιτητές» που έθεσε ο Στυλιανίδης

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής σχολιάζοντας το επιχείρημα του Βουλευτή Ροδόπης απάντησε ότι «τα θέλουμε και τα δύο. Και τους φοιτητές και τους τουρίστες»

fonirodopis.gr

Το δίλημμα «Τουρίστες ή Φοιτητές» έθεσε πριν λίγες μέρες στην τοπική κοινωνία ο Ευριπίδης Στυλιανίδης προκειμένου να δικαιολογήσει το κυβερνητικό φιάσκο με το κλείσιμο της Νυμφαίας που βάζει ταφόπλακα στον τουρισμό στη Θράκη.

«Εμείς περιμένουμε αυτό το μήνα περίπου 2.100 φοιτητές που θα επιτύχουν στις εξετάσεις και θα έρθουν για να νοικιάσουν σπίτια. Εάν περάσει αυτό το (επιδημιολογικό) φορτίο μέσα και μπει σε lockdown η πόλη ή η Θράκη, δεν θα μπορέσουμε να δεχτούμε ούτε τους φοιτητές και η οικονομική ζημιά θα είναι τεράστια», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Ροδόπης προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Πρόκειται στην ουσία για ένα ψευτοδίλημμα το οποίο δεν αποτελεί τίποτα άλλο πέρα από μια ωμή παραδοχή της ανικανότητας της κυβέρνησης να μεριμνήσει και για τα δύο.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, μιλώντας τη Δευτέρα στην κάμερα του Maron News, κατέθεσε τη δική του άποψη. «Έχω πει από την αρχή ότι τα θέλουμε και τα δύο. Και τους φοιτητές και τους τουρίστες. Και τα δύο μπορούν να γίνουν, με την ανάλογη προσοχή όπως γίνεται και στα υπόλοιπα σύνορα της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο Γιάννης Γκαράνης μιλώντας για την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν οι Δήμαρχοι της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης είπε ότι αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος αλλά και η κάθοδος αντιπροσωπείας τους στην Αθήνα με σκοπό την εύρεση τρόπων στήριξης των επαγγελματιών που πλήττονται από το κλείσιμο των συνόρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ