ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδήμαρχος και Αστυνομικός Διευθυντής στο κύκλωμα των επίορκων

Η δράση τους σε νομό της βορείου Ελλάδος αφορούσε λαθρανασκαφές για τον εντοπισμό αρχαίων αντικειμένων και χρυσού αλλά και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και πλαστών διαβατηρίων

fonirodopis.gr

Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης με αρχηγικά μέλη επίορκους αστυνομικούς σε νομό της βορείου Ελλάδος. Η δράση τους δεν αφορούσε, όπως είχε αρχικά αναφερθεί, μόνο στις λαθρανασκαφές για τον εντοπισμό αρχαίων αντικειμένων και χρυσού, αλλά και στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και πλαστών διαβατηρίων.

Όπως αποκαλύπτει το ethnos.gr, στο κύκλωμα φέρονται να συμμετείχαν ενεργά τρεις αστυνομικοί, ιδιώτες αλλά και ένας αντιδήμαρχος. Συνολικά οι κατηγορούμενοι αναμένεται να φτάσουν τους 90. Εκτός από τους τρεις συλληφθέντες αστυνομικούς, στο κύκλωμα εμπλέκονται ακόμα εφτά αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν δευτερεύοντα ρόλο.

Από τους 90 κατηγορουμένους συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων που ανέλαβε την έρευνα 14 άτομα, τα οποία θα απολογηθούν στον Ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικός διευθυντής στο βαθμό. Ο αξιωματικός φέρεται από τη δικογραφία των «αδιάφθορων» να είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, μαζί με έναν αρχιφύλακα.

Το κύκλωμα είχε «σαρώσει» το νομό για τον εντοπισμό αρχαιοτήτων και χρυσού. Έρευνες έκανε ακόμα και σε χώρους, οι οποίοι είναι χαρακτηρισμένοι ως αρχαιολογικοί. Ο ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. έφτανε στο σημείο να πηγαίνει για λαθρανασκαφές με το υπηρεσιακό όχημα, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν υπερσύγχρονες συσκευές ανίχνευσης χρυσού.

Οι αστυνομικοί τους παρακολουθούσαν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες. Ενδεικτικό είναι ότι οι «αδιάφθοροι» τους παρακολουθούσαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης να ψάχνουν στα βουνά για χρυσό. Μαζί τους είχαν γεννήτριες και άλλα σκαπτικά μηχανήματα. Συνήθως έσκαβαν βράδυ, ενώ όταν ολοκλήρωναν τη «δουλειά» γέμιζαν τα λαγούμια που είχαν ανοίξει με χώμα για να μην αφήνουν ίχνη. Οι αστυνομικοί «επιστράτευσαν» θερμικές κάμερες για να τους παρακολουθούν τα βράδια. «Είχαν σκάψει τεράστιες εκτάσεις. Εκτιμάμε ότι για να το έκαναν αυτό για τόσο καιρό (τουλάχιστον τρία χρόνια), έβρισκαν αντικείμενα και τα πουλούσαν», λέει αστυνομική πηγή από τη βόρεια Ελλάδα. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν εκτός από μετρητά και κάποια αρχαία νομίσματα.

Στην υπόθεση φέρεται να είχε εμπλοκή και ένας αντιδήμαρχος. Το κύκλωμα δεν σταματούσε, όμως, στις λαθρανασκαφές. Σύμφωνα με τη δικογραφία, πραγματοποιούσε εμπόριο λαθραίων τσιγάρων, ενώ τα μέλη του περνούσαν παράνομα κόσμο από τα σύνορα.

Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό είχε αρχιφύλακας, ο οποίος σφράγιζε τα διαβατήρια (συνήθως αλβανικά) των «πελατών». Εκτιμάται ότι η εγκληματική οργάνωση λάμβανε από 2.000-4.000 ευρώ για κάθε ένα άτομο που περνούσε παράνομα στην Ελλάδα από το μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Το 2017, μάλιστα, είχαν σφραγίσει το διαβατήριο κακοποιού, που διωκόταν για μία σειρά από κακουργήματα. Ο αρχιφύλακας συνελήφθη και μάλιστα βρέθηκαν στην κατοχή του εφτά διαβατήρια. Ερωτηθείς από τους συναδέλφους του γιατί έχει πάνω του εφτά διαβατήρια απάντησε ότι «είχε πάρει εντολή να κάνει ανακριτική διείσδυση».

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ2 ημέρες πριν

Επενδύσεις στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής ζήτησε από τους Αμερικανούς διπλωμάτες ο Γιάννης Γκαράνης

ΕΒΡΟΣ5 ημέρες πριν

Μητσοτάκης: «Ο φράχτης στον Έβρο είναι το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση»

ΒΟΥΛΗ1 εβδομάδα πριν

Συκοφαντίες και λάσπη μέσα στη Βουλή εις βάρος μειονοτικών δημοσιογράφων της Κομοτηνής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ1 εβδομάδα πριν

Υφαντές: Ελλείψει πεζοδρομίου μαθητές περπατάνε καθημερινά πάνω στον κεντρικό δρόμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 εβδομάδα πριν

Θωράκιση του Νοσοκομείου Κομοτηνής ενόψει πιθανής έξαρσης της πανδημίας, ζητάει ο Δ. Χαρίτου

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Ελένη Χατζηγεωργίου: «Νιώθουμε προδομένοι σαν λαός»

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Το παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων καταδίκασαν Κύπριοι φοιτητές στην Κομοτηνή

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Πορεία διαμαρτυρίας από Αρμένιους και Έλληνες στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ