ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΞΑΝΘΗ

Περίπου 200 κρούσματα συνολικά στην Π.Ε. Ξάνθης

Σταθερά η περιοχή βρίσκεται κάθε μέρα από τις αρχές του περασμένου μήνα στον ημερήσιο απολογισμό με μονοψήφιο ή διψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού

fonirodopis.gr

Για δεύτερο συνεχόμενη μήνα η Περιφερειακή Ενότητα της Ξάνθης βρίσκεται μέσα στις τοπικές επιδημικές εστίες, μετρώντας περί τα 200 θετικά κρούσματα κορωνοϊού, με την πλειονότητα αυτών να αφορούν τους κατοίκους του Εχίνου.

Στο ίδιο Πομακοχώρι καταγράφονται και τα περισσότερα από τα 8 θύματα του τελευταίου 15νθήμερου. Σταθερά η περιοχή βρίσκεται κάθε μέρα από τις αρχές του περασμένου μήνα στον ημερήσιο απολογισμό με μονοψήφιο ή διψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η σταθερή ροή κρουσμάτων βεβαίως εξηγεί και τα αντανακλαστικά των υγειονομικών αρχών που επέκτειναν στην αρχή της εβδομάδας τα περιοριστικά μέτρα σε άλλους τρεις Δήμους, πλην εκείνου της Μύκης με βασική εστία τον Εχίνο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, απομακρύνεται για τουλάχιστον άλλες τρεις με τέσσερις εβδομάδες το ενδεχόμενο της «κατάσβεσης» της εστίας στην Ξάνθη.

Σε εγρήγορση παραμένουν όμως και οι άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, τόσο στη Θράκη όσο και στη Μακεδονία, καθώς μεμονωμένα, σποραδικά κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται σε διάφορες Περιφερειακές ενότητες, όπως σε Σέρρες, Έβρο, Δράμα αλλά και Ροδόπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ