ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΒΟΥΛΗ

Μητσοτάκης σε Γεννηματά: «Μαζί ήμασταν υπουργοί στην κυβέρνηση Σαμαρά»

«Τότε δεν τα λέγατε όλα αυτά. Αλλά εν πάση περιπτώσει, αν τα πιστεύατε αυτά, θα μπορούσατε κάλλιστα να μην συμμετέχετε στην κυβέρνηση αυτή. Πάνω από όλα το αξίωμα όμως», είπε ο πρωθυπουργός στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής

fonirodopis.gr

Ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στη Φώφη Γεννηματά ήταν σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής ότι ενδιαφέρεται «πάνω απ’ όλα για το αξίωμα», δηλαδή για την… καρέκλα.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Φώφης Γεννηματά, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του είπε χαρακτηριστικά:

«Κυρία Γεννηματά, πρέπει να σας πω ότι παρακολουθώ πάντα με ενδιαφέρον αυτή την έντονα κριτική διάθεση την οποία έχετε απέναντι στην παράταξή μας, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω ότι συνυπήρχαμε ως Υπουργοί και ήσασταν Υπουργός στην κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά. Τότε δεν τα λέγατε όλα αυτά. Ξαφνικά τα έχετε θυμηθεί, με μία μικρή καθυστέρηση. Οπότε καλό είναι όταν κάνουμε άλματα στο παρελθόν, να μην παρακάμπτουμε ολόκληρες περιόδους.

Ναι, ήμασταν μαζί στην ίδια κυβέρνηση, όντως, θυμάμαι με τι δυναμισμό δεν προχωρήσατε όλο το μεταρρυθμιστικό έργο στο Υπουργείο Άμυνας. Αλήθεια είναι. Και πώς μπλοκάρατε πλήρως την εξυγίανση της αμυντικής βιομηχανίας για να μας κληρονομήσετε μία σειρά από προβλήματα, τα οποία χρειάζεται τώρα να λύσουμε.  Όντως, ναι. Αλλά εν πάση περιπτώσει, αν τα πιστεύατε αυτά, θα μπορούσατε κάλλιστα να μην συμμετέχετε στην κυβέρνηση αυτή. Πάνω από όλα το αξίωμα όμως».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ