ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΕΒΕΣ ΑΜΘ σε Μητσοτάκη: «Υποβάλατε την περιφέρεια μας σε μια ανεπίσημη καραντίνα»

«Στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε η ζημιά είναι ολική και ανεπανόρθωτη. Σας καλούμε να ενεργήσετε άμεσα προς το άνοιγμα της Περιφέρειάς μας και να παύσει η ‘’καραντίνα’’ που μας υποβάλετε», αναφέρουν οι ΟΕΒΕΣ στην επιστολή τους για το κλείσιμο των συνόρων

fonirodopis.gr

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσότακη απέστειλαν οι ΟΕΒΕΣ ΑΜΘ μετά την απόφαση για το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών Εξοχής, Νυμφαίας και Ορμένιου.

Οι ΟΕΒΕΣ μιλούν για «ανεπίσημη καραντίνα της ΑΜΘ» και «ανεπανόρθωτη ζημιά» και καλούν τον πρωθυπουργό να ενεργήσει άμεσα προς το άνοιγμα των συνόρων.

Αναλυτικά, η επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Ως Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Έμποροι της ΑΜΘ πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε τους λόγους αποκλεισμού της περιφέρειάς μας μετά την απόφασή σας για το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών Εξοχής, Νυμφαίας και Ορμένιου.

Η ανεπίσημη καραντίνα που υποβάλετε στο σύνολο της ΑΜΘ με την μακροχρόνια έλλειψη αεροπορικών δρομολογίων, τώρα και με τον αποκλεισμό του οδικού τουρισμού από όμορα κράτη και η κατεύθυνση αυτού σε άλλη περιφέρεια, εκτός από έκπληξη, μας οδηγεί σε σκέψεις για την όλη υποβάθμιση που βιώνουμε ως η φτωχότερη περιφέρεια ανά την Ευρωπαϊκή Ένωση .

Παρακολουθούμε εδώ και μέρες την έξοδο των Ελλήνων πολιτών προς τα όμορα κράτη (Βουλγαρία-Τουρκία) ενώ με την παράλληλη απαγόρευση εισόδου των τουριστών χάνεται η ελπίδα να σωθούν οι επιχειρήσεις μας και η τοπική οικονομία .

Στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε η ζημία είναι ολική και ανεπανόρθωτη. Σας καλούμε να ενεργήσετε άμεσα προς το άνοιγμα της Περιφέρειάς μας και να παύσει η «καραντίνα» που μας υποβάλετε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ