ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη δυσαρέσκεια Τσαλικίδη για το ενδεχόμενο κλεισίματος του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης ωστόσο διευκρινίζει ότι προς το παρόν η διέλευση συνεχίζεται, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η κυβερνητική απόφαση για υπηκόους κρατών της Ε.Ε. και της ζώνης Σένγκεν

fonirodopis.gr

Την έντονη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό του για τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, όσον αφορά το ενδεχόμενο κλεισίματος του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης σε επικοινωνία που είχε με κυβερνητικά στελέχη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης ωστόσο διευκρινίζει ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου επιτρέπεται από το συνοριακό σταθμό Νυμφαίας η διέλευση των πολιτών των κρατών της Ε.Ε. και της ζώνης Σένγκεν

Αναλυτικά, η δήλωση του:

«Σε επικοινωνία που είχα με κυβερνητικά στελέχη εξέφρασα την έντονη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό μου για τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα, όσον αφορά το ενδεχόμενο κλεισίματος του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας και ζήτησα περαιτέρω διευκρινήσεις τονίζοντας την σημασία της απρόσκοπτης εισόδου των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συμφωνίας Σένγκεν. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα επιφέρει ανυπολόγιστες συνέπειες στην περιοχή και την χώρα.

Επίσης ζητήθηκε η άμεση εκκίνηση των δειγματοληψιών όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή.

Προς το παρόν, η διέλευση συνεχίζεται, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται με την υπ’ αρίθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.41013 (2658/30-6-2020 τ. Β’ ΦΕΚ) «Η επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συμφωνίας Σένγκεν προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 για το χρονικό διάστημα από 1.7.2020 έως και 15.7.2020».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ