ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιλχάν Αχμέτ: «Να αρθεί άμεσα η ακατανόητη απόφαση για τη Νυμφαία»

«Η απόφαση για την αναστολή της δυνατότητας διέλευσης Ευρωπαίων πολιτών από την Νυμφαία δημιουργεί ένα τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό και την οικονομία της Θράκης», σημειώνει ο Βουλευτής Ροδόπης

fonirodopis.gr

Ανεπάρκεια μέτρων για την οικονομική ανάταξη της Θράκης, καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Ιλχάν Αχμέτ με αφορμή το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας.

Ο Βουλευτής Ροδόπης συντάσσεται με τους τοπικούς φορείς και ζητά την «άμεση ανάκληση του συγκεκριμένου μέτρου με την απαραίτητη υγειονομική θωράκιση του σταθμού διαβατηριακών ελέγχων Νυμφαίας – Μακάζα, πριν χαθεί οριστικά η φετινή τουριστική σεζόν για την Θράκη με ανυπολόγιστο οικονομικό κόστος για την περιοχή».

Αναλυτικά, η δήλωση του:

«Την στιγμή που εκκρεμούν ακόμα τα αιτήματα που κατέθεσα, ήδη, από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο με την μορφή επίκαιρων ερωτήσεων στις πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων, για την αναβάθμιση των υποδομών στον συνοριακό σταθμό διαβατηριακών ελέγχων Νυμφαίας – Μακάζα αλλά και για την άρση της απαγόρευσης διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από αυτόν, προέκυψε σήμερα μία ακόμα αρνητική εξέλιξη που έρχεται να προστεθεί στο κουβάρι των ανεπάρκειας των μέτρων για την οικονομική ανάταξη της Θράκης.

Η απόφαση για την αναστολή της δυνατότητας διέλευσης Ευρωπαίων πολιτών από την Νυμφαία δημιουργεί ένα τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό και την οικονομία της Θράκης μέσα στην δίνη των επιπτώσεων από την πανδημία του covid 19.

Πρόκειται για απόφαση ακατανόητη, αιφνιδιαστική και πρόχειρη που θα μπορούσε με στοιχειώδη οργάνωση και άσκηση των επιβαλλόμενων ελέγχων να έχει αποφευχθεί.

Συντασσόμενος με τα αιτήματα των τοπικών παραγωγικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ζητώ από την κυβέρνηση την άμεση ανάκληση του συγκεκριμένου μέτρου με την απαραίτητη υγειονομική θωράκιση του σταθμού διαβατηριακών ελέγχων Νυμφαίας – Μακάζα, πριν χαθεί οριστικά η φετινή τουριστική σεζόν για την Θράκη με ανυπολόγιστο οικονομικό κόστος για την περιοχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x