ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνια διάκριση για τα «έξυπνα» φανάρια του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής

Η μαθητική εργασία βραβεύτηκε ως μία από τις 3 καλύτερες του διαγωνισμού Bravo Schools 2020 στην κατηγορία Μαθητικές Δημιουργίες

fonirodopis.gr

Ο 3ος Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός Bravo Schools 2020 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία με 236 σχολεία, 657 πρωτοβουλίες και περισσότερους από 29.000 ενεργούς πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά ψηφίζοντας τις δράσεις των σχολείων!

Το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής συμμετείχε με 10 συνολικά πρωτοβουλίες στις κατηγορίες Μαθητικές Δημιουργίες, Σχέδια Μαθήματος και Καλές Πρακτικές, που υποστήριξαν 6 Βιώσιμους Στόχους Ανάπτυξης του ΟΗΕ:

1. Ποιοτική Εκπαίδευση – Παγκόσμιος Στόχος 4

2. Ισότητα των Φύλων – Παγκόσμιος Στόχος 5

3. Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες – Παγκόσμιος Στόχος 11

4. Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή – Παγκόσμιος Στόχος 12

5. Δράση για το Κλίμα – Παγκόσμιος Στόχος 13

6. Ειρήνη, Δικαιοσύνη & Ισχυροί Θεσμοί – Παγκόσμιος Στόχος 16

Η διαδικτυακή Εκδήλωση Βράβευσης Bravo Schools 2020 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στις 6 μ.μ. και κατά την διάρκεια της παρουσιάστηκαν οι 60 καλύτερες πρωτοβουλίες και βραβεύτηκαν οι 9 νικήτριες ομάδες, 3 ανά κατηγορία.

Η μαθητική εργασία του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής με τίτλο: «Έξυπνα» φανάρια κατά τη διάρκεια της νύχτας (Παγκόσμιος Στόχος 11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες) διακρίθηκε και βραβεύτηκε ως μία από τις 3 καλύτερες του φετινού Διαγωνισμού στην κατηγορία Μαθητικές Δημιουργίες, ενώ η μαθητική εργασία με τίτλο «Έξυπνος» Κάδος Ανακύκλωσης (Παγκόσμιος Στόχος 12: Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή) προκρίθηκε στις 60 καλύτερες.

Τις δύο εργασίες επιμελήθηκαν οι μαθητές της Ομάδας Ρομποτικής & Προγραμματισμού του σχολείου, με υπευθύνους καθηγητές τον Μαργαρίτη Χουρμούζη, μαθηματικό, και την Βερρή Ανδρονίκη, πληροφορικό.

«Με τη συμμετοχή μας θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο Bravo σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που πιστεύουν στο δημόσιο σχολείο και οραματίζονται δημιουργώντας έναν καλύτερο κόσμο!

Με την ολοκλήρωση του φετινού διαγωνισμού Bravo Schools 2020 το 3o ΓΕΛ Κομοτηνής εντάσσεται πλέον στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των Παγκόσμιων Στόχων και γίνεται μέρος ενός παγκόσμιου Δικτύου Σχολείων.

Στην φετινή μας προσπάθεια σημαντικός αρωγός στάθηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, που από την πρώτη στιγμή μας ενίσχυσε οικονομικά, ώστε να προχωρήσουμε με τους μαθητές μας τα εργαστήρια της Ομάδας Ρομποτικής & Προγραμματισμού, καθώς και το πρόγραμμα Generation Next με την δωρεά εξοπλισμού ρομποτικής Arduino.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε όσους πίστεψαν στις προσπάθειες μας και μας ενίσχυσαν με την ψήφο τους, ώστε να γίνουμε πρεσβευτές ενός καλύτερου κόσμου», αναφέρει η διεύθυνση του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ