ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΒΡΟΣ

Αναβρασμός στον Έβρο για το άνοιγμα του τελωνείου Καστανιών

«Η κυβέρνηση πρέπει να παραδεχτεί ότι έκανε ένα λεκτικό ατόπημα και να το διορθώσει. Δεν μπορούμε να κρατάμε σε αναβρασμό την τοπική κοινωνία και να ξεσηκωνόμαστε χωρίς λόγο» δήλωσε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης

fonirodopis.gr

«Η κυβέρνηση πρέπει να παραδεχτεί ότι έκανε ένα λεκτικό ατόπημα και να το διορθώσει. Δεν μπορούμε να κρατάμε σε αναβρασμό την τοπική κοινωνία και να ξεσηκωνόμαστε χωρίς λόγο» δήλωσε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ και δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης

Αναβρασμός επικρατεί στον Έβρο μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ότι ανοίγει και το τελωνείο των Καστανιών από την Τετάρτη 1 Ιουλίου. Το κλείσιμο του συγκεκριμένου συνοριακού σημείου διέλευσης πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού μεταναστών και προσφύγων με πρόθεση να εισέλθουν στη Ελλάδα.

«Είναι τεράστιο λάθος οποιοδήποτε σκέψη για το άνοιγμα του τελωνείο των Καστανιών. Θεωρώ ότι εκ παραδρομής αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο τελωνείο ο κ. Πέτσας. Μένει να διορθωθεί σήμερα το λεκτικό λάθος που έγινε με τη χθεσινή ανακοίνωση. Κρατάμε πάντως μια επιφύλαξη» δήλωσε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ και Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης  στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν είπαμε ότι είμαστε κατά του οριστικού κλεισίματος των τελωνείων. Δεν είμαστε κατά της εξωστρέφειας. Δεν πρέπει να είναι εσωστρεφής μια τοπική κοινωνία. Απλά πρέπει να διασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις σε όλα τα επίπεδα, τόσο σε υγειονομικό όσο και σε  οικονομικό, έτσι ώστε μα μπορείς να πεις ότι έχω δίπλα μου ένα γείτονα με ανοιχτά σύνορα αλλά σέβομαι και την τοπική οικονομία και κοινωνία».

Μέχρι στιγμής μόνο Έλληνες και πολίτες χωρών της Ε.Ε μπορούν να μετακινούνται από και προς την Τουρκία. «Και αυτό όμως είναι μια αντίφαση. Κλείνεις την διέλευση για τους Τούρκους επειδή μπορεί να μεταφέρουν φορτίο κορωνοϊού και από την άλλη επιτρέπεις στους Έλληνες πολίτες να μπαινοβγαίνουν. Ή κλείνεις την επαφή σου ή την αφήνεις ανοιχτή και από τις δύο πλευρές» πρόσθεσε ο κ. Μαυρίδης.

Την εκτίμηση ότι τελικά το τελωνείο Καστανιών δεν θα ανοίξει και ότι έγινε κακή διατύπωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο εξέφρασε, μιλώντας στο ethnos.gr ο πρόεδρος της κοινότητας των Καστανιών Σταύρος Τζιαμαλίδης. Ούτε όμως και η αναδίπλωση της ελληνικής κυβέρνησης το απόγευμα της Δευτέρας καθησύχασε την τοπική κοινωνία του Έβρου.

«Με αφορμή ερωτήματα για το τι θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου, για αεροπορικές, ακτοπλοϊκές και οδικές μεταφορές από και προς τρίτες χώρες, ο κατάλογος των χωρών από τις οποίες θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα, θα οριστικοποιηθεί σήμερα μετά την κατάληξη των σχετικών διαβουλεύσεων σε επίπεδο Ε.Ε» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

«Δεν μας ικανοποιεί αυτό. Πρέπει να πουν ότι κάναμε ένα λεκτικό ατόπημα και το διορθώνουμε. Δεν μπορούμε να κρατάμε σε αναβρασμό την τοπική κοινωνία και να ξεσηκωνόμαστε χωρίς λόγο. Η τοπική κοινωνία είναι σε αναβρασμό» κατέληξε ο κ. Μαυρίδης.

Πηγή: ethnos.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ