ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Ασυνείδητος κλωτσάει αδέσποτο έξω από καφέ – μπαρ στην Κομοτηνή

Καταγγελία για το περιστατικό θα καταθέσει στο Αστυνομικό Τμήμα η Φιλοζωική Κομοτηνής

Κακοποίηση ζώου αργά το βράδυ της Δευτέρας 29 Ιουνίου στην Κομοτηνή. Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος καφέ – μπαρ, που δημοσίευσε ο πρόεδρος της Φιλοζωικής Κομοτηνής Παναγιώτης Γκουδουσίδης, αποτυπώνεται ένας ασυνείδητος να κλωτσάει ένα αμέριμνο αδέσποτο σκυλάκι το οποίο απλά ξαπλώνει στο πεζοδρόμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Φιλοζωική Κομοτηνής πρόκειται να καταθέσει καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής για το περιστατικό. Θυμίζουμε ότι για αντίστοιχη περίπτωση τον Μάιο του 2019 στη Μυτιλήνη, όπου ένας υποψήφιος τότε δημοτικός σύμβουλος είχε κλωτσήσει ένα αδέσποτο σκυλί, είχε βεβαιωθεί πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

ΒΟΥΛΗ

Χαρίτου: «Δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί»

Στη Βουλή συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης για τις αποζημιώσεις ζημιών λόγω παγετού σε δενδρώδεις καλλιέργειες στη Ροδόπη

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη Βουλή συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου με το αίτημα του να αποζημιωθούν οι παραγωγοί της ΠΕ Ροδόπης για τις ζημιές που προκλήθηκαν από παγετό στις δενδρώδεις καλλιέργειες κεράσια, ελιές, ρόδια κ.α., παρούσης της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινής Αραμπατζή.

Ο βουλευτής απευθυνόμενος στην υφυπουργό τόνισε «πολύ μεγάλες ζημιές υπέστησαν οι δενδροκαλλιέργειες στη Ροδόπη λόγω του παγετού κυρίως το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Αναφέρομαι σε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα με κεράσια, ελιές, ρόδια κ.α. Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις των γεωτεχνικών αλλά και των μεταποιητών που συγκεντρώνουν το προϊόν, η μείωση της παραγωγής, για παράδειγμα στα κεράσια, θα ξεπεράσει το 70% της αντίστοιχης περσινής. Ενώ και το 30% που συλλέγεται λόγω της χαλαζόπτωσης και των παρατεταμένων βροχοπτώσεων δεν είναι ιδιαίτερα εμπορεύσιμο και εξαγώγιμο.

Θα γνωρίζετε ότι οι παραγωγοί έχουν ήδη αναλάβει το οικονομικό βάρος του κόστους όλων των καλλιεργητικών εργασιών, της θρέψης και της φυτοπροστασίας, που είναι ιδιαίτερα υψηλά. Δικαιολογημένα, λοιπόν, βρίσκονται σε απόγνωση γιατί είναι βέβαιο ότι θα μειωθεί δραματικά το εισόδημά τους, αφού στη πλειοψηφία τους είναι μικροί παραγωγοί και η δενδροκαλλιέργεια είναι η μοναδική αγροτική τους δραστηριότητα.

Πολύ πρόσφατα ο υπουργός δήλωσε ότι θα αποζημιωθούν δίκαια όλοι όσοι επλήγησαν! Ενώ αρχικά είχατε υποσχεθεί στους παραγωγούς ότι θα τους αποζημιώσετε με το 100% της ζημιάς που υπέστησαν τώρα τα γυρνάτε και κάνατε λόγο ότι η αποζημίωση θα περιοριστεί στο 100% ως ποσοστό της ασφαλιζόμενης αξίας. Υπόσχεστε ότι θα τροποποιήσετε τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ για να εντάξετε και τις ζημιές που προκλήθηκαν στο στάδιο πριν την άνθηση σε όλες τις δενδροκαλλιέργειες. Θα συμπεριλάβετε και τα ελαιόδεντρα γιατί μας αφορά άμεσα ως περιοχή; Υπόσχεστε προκαταβολή 40% στους πληγέντες παραγωγούς, δηλαδή 155 εκατ. ευρώ που ενδεχομένως να μπορεί να καλύψει ο ΕΛΓΑ. Δεν μας λέτε όμως τα υπόλοιπα, περίπου 235 εκατ. ευρώ, μέσω τίνος χρηματοδοτικού εργαλείου θα τα καλύψετε; Με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πληρωμής για να γνωρίζουν οι παραγωγοί που έχουν πληγεί;

Εκτός αν όσα λέτε είναι οι γνωστές, οι εύκολες υποσχέσεις. Σας το λέω γιατί απόφαση έγκρισης από την Ε.Ε δεν έχετε για την χρηματοδότηση από το αποθεματικό αντιμετώπισης κρίσεων, όπως αυτή του παγετού. Άρα μάλλον μιλάτε για κρατικές ενισχύσεις. Σας ρωτάω αν θα καλύψετε το 100% της ζημιάς που προκλήθηκε, αν θα εντάξετε όλες τις δενδροκαλλιέργειες που επλήγησαν και με ποιά χρηματοδοτικά εργαλεία θα καλύψετε  όλο το ύψος των αποζημιώσεων».

Στην απάντηση της η υφυπουργός δεν δεσμεύτηκε για αποζημιώσεις στις πραγματικές ζημιές που έχουν υποστεί οι παραγωγοί, ούτε για την ένταξη των ελαιόδεντρων που επλήγησαν στο προανθικό στάδιο ανάπτυξης στις άμεσες αποζημιώσεις, ενώ δεν απάντησε ξεκάθαρα με ποιο χρηματοδοτικό εργαλείο θα δοθούν οι αποζημιώσεις.

Ο βουλευτής είπε με έμφαση ότι «η ανησυχία που είχα δυστυχώς ενισχύθηκε περαιτέρω. Οι προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει ο υπουργός, παρουσία του πρωθυπουργού, ότι οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν για τις πραγματικές ζημιές διαψεύδονται. Σε μία περιοχή όπως η Ροδόπη, όπου η πλειοψηφία είναι μικροί παραγωγοί με λίγα στρέμματα, κάτι τέτοιο θα καταστήσει εξαιρετικά δύσκολη τη βιώσιμη συνέχιση της καλλιεργητικής τους δραστηριότητας.

Ο υπουργός είχε αναφέρει ότι θα ενταχθούν στις αποζημιώσεις δένδρα που επλήγησαν στο προανθικό στάδιο, όπως οι ελιές. Όμως από την απάντηση που μου δώσατε δεν προκύπτει αν θα ενταχθούν στις άμεσες αποζημιώσεις, αλλά ότι θα αποζημιωθούν μέσω του μηχανισμού ΠΣΕΑ στο απώτερο μέλλον».

Σε άλλο σημείο της δευτερολογίας του ο βουλευτής σημείωσε «είναι κρίσιμο ζήτημα το πώς θα εξασφαλιστούν οι πόροι για τις αποζημιώσεις.

Έχετε απόφαση έγκρισης από την ευρωπαϊκή επιτροπή ή απλώς καταθέσατε αίτημα; Για να υπάρξει απόφαση από την ευρωπαϊκή επιτροπή προϋποθέτει να κατατεθεί φάκελος με στοιχεία εκτάσεων, καλλιεργειών και κλιματικών δεδομένων. Σας ρωτώ, έχετε καταθέσει φάκελο στην ευρωπαϊκή επιτροπή, καθώς έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες; Διαφορετικά μιλάτε για κρατικές ενισχύσεις. Αν κρίνω από όσα είπε ο υπουργός για χρηματικά ποσά που υπερβαίνουν αυτή τη στιγμή τα 400 εκ. ευρώ, πρέπει να μας εξηγήσετε αν υπάρχουν αποφάσεις ή απλώς λέτε εύκολα λόγια. Και στο παρελθόν φέρατε νομοθετικές ρυθμίσεις, για παράδειγμα για τον Ιανό, όμως αν κρίνουμε από τον τρόπο διαχείρισης και το γεγονός ότι ζητήσατε να επιστρέψουν πίσω οι παραγωγοί τις ενισχύσεις, τότε καλά κάναμε και δεν σας δώσαμε λευκή επιταγή».

Ο βουλευτής ζήτησε από την υφυπουργό να δεσμευτεί συγκεκριμένα για το αν οι πληγείσες καλλιέργειες στην ΠΕ Ροδόπης θα ενταχθούν στις αποζημιώσεις. Ενώ στην επίκληση από πλευράς της υφυπουργού στο τι προβλέπει ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ, ο βουλευτής άσκησε κριτική λέγοντας «επί 1,5 χρόνο βρίσκεται στο συρτάρι του υπουργείου ο διαγωνισμός για τις αναλογιστικές μελέτες για τον ΕΛΓΑ, ώστε να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα. Τον διαγωνισμό που κατοχυρώθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάνατε 1,5 χρόνο για να τον ανακοινώσατε. Αν με αυτούς τους ρυθμούς και τις ταχύτητες κινείστε και στην κατάρτιση του εθνικού στρατηγικού σχεδίου για την αγροτική ανάπτυξη και στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και του ΠΑΑ, τότε θα χάσουμε πάλι το τρένο. Η Ροδόπη μία κατεξοχήν αγροτική περιοχή έχει ανάγκη από αυτούς τους πόρους και δε μπορεί να περιμένει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΔΟΠΗ

Στο Α’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής θα πραγματοποιούνται εφεξής τα rapid tests

Οι έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό θα συνεχιστούν από την Κυριακή 20 Ιουνίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Α’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής (οδός Φιλίππου 2-4) θα διενεργούνται εφεξής, ανεξαρτήτων καιρικών συνθηκών, τα rapid tests στον γενικό πληθυσμό από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Την Κυριακή 20 Ιουνίου και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος τα τεστ θα γίνουν τις ώρες 11:00 με 14:00.

Την Τρίτη 22 Ιουνίου δεν θα γίνουν δειγματοληψίες. Από την Τετάρτη 23 μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν τεστ ανίχνευσης αντιγόνων του νέου κορωνοϊού τις ώρες 10:00 με 15:00. Την Κυριακή 27 Ιουνίου τα τεστ θα γίνουν τις ώρες 11:00 με 14:00.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test θα πρέπει να προσέρχονται γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ τους ενώ θα χρειάζεται να δίνουν τον αριθμό του κινητού τους ώστε να ενημερώνονται για το αποτέλεσμα από τον ΕΟΔΥ. Τη διαδικασία στηρίζει το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.     

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Εγκαινιάστηκε η Δομή Σίτισης του Δήμου Ιάσμου

Η Δομή Σίτισης σε πρώτη φάση θα καλύψει 180 οικονομικά αδύναμους πολίτες με την προοπτική να αυξηθούν μέχρι και τους 300 – Οι πόροι ύψους 300.000 ευρώ προέρχονται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 17 Ιουνίου τα εγκαίνια της Δομής Σίτισης του Δήμου Ιάσμου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Ιάσμου παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστου Μέτιου, των Δημάρχων Ξάνθης και Μύκης, Μανώλη Τσέπελη και Χουσεΐν Ριτβάν Ντελή αντίστοιχα, και οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν.

Πρόκειται για μια Δομή η οποία σε πρώτη φάση θα καλύψει 180 οικονομικά αδύναμους πολίτες με την προοπτική να αυξηθούν στους 240 και στους 300. Οι πόροι είναι από το ΕΣΠΑ της ΠΑΜ-Θ ύψους 300.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος Ιάσμου χαρακτήρισε την λειτουργία της Δομής Σίτισης, ως το κορυφαίο έργο της 20μηνης θητείας του, καθώς όπως είπε από την πρώτη στιγμή ήθελε να δώσει έμφαση στην κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη.

Η ιδέα, όπως είπε, ξεκίνησε από την αποστολή γευμάτων κατά τη διάρκεια της καραντίνας του οικισμού Αγίασμα λόγω κορωνοϊού. Από τότε που συνέλαβε την ιδέα, εργάστηκε και κατέθεσε μια τεκμηριωμένη μελέτη, με αποτέλεσμα να λάβει και από τους πρώτους την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.

Μάλιστα ο κ. Μουμίν, εισέπραξε και τα εύσημα από τους ομολόγους του για την ταχύτητά του, έστω και αν τους έκλεψε το πρόγραμμα, όπως χαριτολογώντας ανέφερε στο χαιρετισμό του ο κ. Τσέπελης, καλώντας ωστόσο τους Δημάρχους να καταθέτουν μελέτες τεκμηριωμένες και άρτιες και να εξαναγκάζουν έτσι τον Περιφερειάρχη να αναζητεί πόρους για την υλοποίηση των έργων. Η ανθρωπιά όπως είπε δεν νομοθετείται, αλλά εκδηλώνεται στους ανθρώπους.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, ανέφερε πως μέλημα της Περιφέρειας είναι η καταπολέμηση της φτώχειας και η κοινωνική συνοχή, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που πέρασε και περνάει η Χώρα και οικονομικά και με την πανδημία. Δομές Σίτισης απέκτησαν και οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης, Νέας Ορεστιάδας, Νέστου και Νευροκοπίου Δράμας.

«Άνθρωποι που έχουν ανάγκη, όπως οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες, άνεργοι, κακοποιημένες γυναίκες, Ρομά, άτομα με εξαρτήσεις, με ψυχικές ασθένειες, άτομα με άνοια, είναι όλα στο δίχτυ της κοινωνικής ευθύνης και προστασίας που θέλει να κτίσει η Περιφέρεια. Το συνολικό κονδύλι για τις δομές αυτές από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Κοινωνικής και Πολιτικής Συνοχής αγγίζει το 1.700.000 και θα αφορά 1.000 ωφελούμενους», υποστήριξε στον χαιρετισμό του ο κ. Μέτιος.

Από την πλευρά του πάντως ο Δήμαρχος Ιάσμου έσπευσε να ζητήσει από τον κ. Μέτιο και ένα ακόμη αυτοκίνητο για την μεταφορά των εδεσμάτων η οποία γίνεται σε καθημερινή βάση 12:00-15:00, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της διανομής. Η δαπάνη όπως είπε ο Οντέρ Μουμίν είναι μικρή της τάξης των 6.000 ευρώ. Για την εξυπηρέτηση αυτής της ανάγκης ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει διαθέσει το δικό του υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή εγκαινίων:

Πληροφορίες: ΕΡΤ Κομοτηνής


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αποχή των δικηγόρων της Ροδόπης από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Από 18 Ιουνίου μέχρι και 31 Ιουλίου, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αποχή από πλειστηριασμούς σε βάρος της πρώτης κατοικίας ευάλωτων δανειοληπτών με επισπεύδοντες Τράπεζες και Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων, αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει:

«Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης στην συνεδρίαση αυτού της 15.06.2021 αφού έλαβε υπόψη του και την από 09.06.2021 απόφαση της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, για την προστασία των ευάλωτων οφειλετών και δη της πρώτης κατοικίας, στο πλαίσιο της διευθέτησης των οφειλών τους και της παροχής δεύτερης ευκαιρίας εν όψει της εφαρμογής του νέου Πτωχευτικού Κώδικα , που θα οδηγήσουν σε σωρεία αναγκαστικών εκτελέσεων και πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας τη στιγμή που δεν έχουν εκδοθεί οι προβλεπόμενες εφαρμοστικές του νόμου υπουργικές αποφάσεις, αλλά κυρίως, δεν έχει συσταθεί «Ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης» ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ομόφωνα την αποχή όλων των δικηγόρων-μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, από 18.06.2021 μέχρι και 31.07.2021 από τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης για επίσπευση πλειστηριασμών με εντολείς τράπεζες ή εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων κατά της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών, όπως ορίζονται με το ν. 4738/2020 και ειδικότερα:

Α. Την αποχή από τη λήψη απογράφου εκτελεστών τίτλων. Ειδικά στη περίπτωση διαταγών πληρωμής επιτρέπεται μόνο η λήψη αντιγράφου αυτής και όχι απογράφου, προκειμένου και μόνο να τηρηθεί η προθεσμία του άρθρου 630Α του ΚΠολΔ.

Β. Την αποχή από τη σύνταξη, υπογραφή και κοινοποίηση επιταγής (άρθ.924 ΚΠολΔ) που αποτελεί την 1η πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, και η οποία συντάσσεται υποχρεωτικά κάτω από επικυρωμένο αντίγραφο από το πρώτο απόγραφο εκτελεστό του οποίου η ακρίβεια της αντιγραφής βεβαιώνεται από το δικηγόρο που το εκδίδει (άρθρ..36 παρ. 2 περ. β ́ Κώδικα Δικηγόρων)

Γ. Την αποχή από την υπογραφή εντολής προς εκτέλεση (άρθ.927 ΚΠολΔ)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΒΡΟΣ3 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Ουσιαστική η στήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους ακρίτες»

ΕΒΡΟΣ3 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Στον Έβρο χτυπά πιο δυνατά η καρδιά της Ελλάδας»

ΒΟΥΛΗ3 ώρες πριν

Χαρίτου: «Δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί»

ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες πριν

Καλάβρυτα: Γυναίκα 65 χρονών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

ΕΒΡΟΣ10 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Ήρωες γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης»

ΔΙΕΘΝΗ11 ώρες πριν

Βόρεια Μακεδονία: Η Βουλγαρία επιμένει στο βέτο κατά των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ11 ώρες πριν

Γλυκά Νερά: Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο σύζυγος της Καρολάιν

ΡΟΔΟΠΗ12 ώρες πριν

Στο Α’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής θα πραγματοποιούνται εφεξής τα rapid tests

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ12 ώρες πριν

Εγκαινιάστηκε η Δομή Σίτισης του Δήμου Ιάσμου

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ13 ώρες πριν

Αποχή των δικηγόρων της Ροδόπης από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

ΒΟΥΛΗ3 ώρες πριν

Χαρίτου: «Δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί»

ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες πριν

Καλάβρυτα: Γυναίκα 65 χρονών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

TΟΥΡΚΙΑ13 ώρες πριν

Προκλητική ανακοίνωση Άγκυρας για την καταδίκη του ψευδομουφτή Ξάνθης

ΞΑΝΘΗ1 ημέρα πριν

Καταδικάστηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης για τις δηλώσεις περί «Ντενκτάς της Θράκης»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ1 ημέρα πριν

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν ο σύζυγος της

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ1 ημέρα πριν

Διαψεύδουν τον Δήμαρχο Κομοτηνής οι κάτοικοι στην οδό Χαλκοκονδύλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ: «Σφαγείο των εργασιακών δικαιωμάτων το νομοσχέδιο Χατζηδάκη»

ΒΟΥΛΗ2 ημέρες πριν

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή: «Δεν είστε ο Παπανδρέου» – «Είσαι μπαταχτσής»

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Κομοτηνή: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x