ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προετοιμασίες για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Κομοτηνή

Την συμπαράσταση της Αστυνομίας για την επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης ζήτησε από τον Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜΘ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

fonirodopis.gr

Την συμπαράσταση της Αστυνομίας για τη σημαντική διοργάνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα συνέλθει στην Κομοτηνή το Νοέμβριο, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, ζήτησε από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜΘ Στρατηγό Συριτούδη ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Μετά την επιτυχή ψηφοφορία στο Στρασβούργο, στις αρχές του χρόνου, όπου η Κομοτηνή πέτυχε να ψηφιστεί σε μια μαραθώνια συνεδρίαση έναντι της Χάγης και αυτό πιστώθηκε ως διπλωματική επιτυχία στον Ευριπίδη Στυλιανίδη, αρχίζει η προετοιμασία της διοργάνωσης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Έτσι ο Βουλευτής ζήτησε τον ενεργό ρόλο της τοπικής Αστυνομίας στη διοργάνωση, όσον αφορά στα θέματα ασφαλείας, τονίζοντας τη σημασία που έχει για την Ελλάδα αλλά και για τη Θράκη η συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Κομοτηνή με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους από 47 Εθνικά Κοινοβούλια.

«Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε περίπτωση ότι κι αν συμβεί» τόνισε ο Βουλευτής Ροδόπης «διότι μέχρι στιγμής οι συνεδριάσεις προβλέπεται να ξαναξεκινήσουν από Σεπτέμβριο. Αν δε το ακυρώσει ο κορωνοϊός το Νοέμβριο θα έχουμε μια ιστορική ευκαιρία να αναδείξουμε διεθνώς τον τόπο μας και σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να συμβάλουν όλοι…».

Εκτός του παραπάνω, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ζήτησε επιπλέον τη συμπαράσταση του Στρατηγού Συριτούδη στο αίτημα για αύξηση των αποσπασμένων αστυνομικών της Ροδόπης στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΑΣΠΙΔΑ».

«Είναι κάτι που θα ενισχύσει την ασφάλεια του Νομού Ροδόπης, θα καλύψει πραγματικές ανάγκες της τοπικής Αστυνομίας, θα καταστήσει πιο λειτουργική και αποτελεσματική τη φύλαξη των βόρειων συνόρων και θα διευκολύνει σημαντικό αριθμό ντόπιων αστυνομικών να επιστρέψουν, έστω και προσωρινά στην ιδιαίτερη πατρίδα τους με απόσπαση», επισημαίνει ο Βουλευτής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ