ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Αρνητικά όλα τα δείγματα που ελήφθησαν στην Κομοτηνή την Τετάρτη και Πέμπτη

Μέχρι την Πέμπτη ελήφθησαν περισσότερα από 700 δείγματα – Δέκα νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα δύο στη Ροδόπη, ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ

fonirodopis.gr

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα των δειγμάτων που ελήφθησαν στην Κομοτηνή την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Ιουνίου, σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ.

Μέχρι και την Πέμπτη, στα κατά τόπους σημεία όπου διενεργούνται έλεγχοι στην Κομοτηνή, προσήλθαν περισσότεροι από 700 πολίτες ενώ από τα συνολικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής προέκυψε μόλις ένα θετικό δείγμα το οποίο ελήφθη την περασμένη Τρίτη 23 Ιουνίου.

Οι προληπτικές δειγματοληψίες για την ανίχνευση του νέου κορωνοϊού στο γενικό πληθυσμό θα συνεχιστούν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ στην πόλη της Κομοτηνής και το διήμερο 29-30 Ιουνίου.

Οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται στα παρακάτω σημεία κατά τις εξής ώρες:

  • Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας (πρώην Υγειονομικό – Υψηλάντου και Συμεωνίδη απέναντι από το ΙΚΑ) από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι.
  • 1ο ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής (πλησίον της Δημοτικής Αγοράς – Φιλίππου 2-4) από τη 1 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Οι δειγματοληψίες πραγματοποιούνται ανώνυμα και δωρεάν με μοναδική προϋπόθεση οι πολίτες να γνωρίζουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Δέκα νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα

Δέκα νέα κρούσματα του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε την Κυριακή 28 Ιουνίου ο ΕΟΔΥ, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται στα 3.376 εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς την προέλευση των κρουσμάτων διαπιστώθηκε πως: 2 είναι εισαγόμενα και σχετίζονται με πρόσφατο ταξίδι στην Αλβανία, 3 προέρχονται από την περιφεριακή ενότητα Ξάνθης, 1 από την περιφεριακή ενότητα Αττικής, 1 περιφέρεια Καστοριάς, 2 από την Ροδόπη και 1 παραμένει απροσδιόριστων στοιχείων.

754 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1880 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια (28/6) επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x