ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρέμβαση Περιφέρειας για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας ζητάνε ΟΕΒΕΣ Ροδόπης – Ξάνθης

Υπόμνημα στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο κατέθεσαν οι Ανέστης Βαφειάδης και Μαίρη Τσιακίρογλου

fonirodopis.gr

Οι Πρόεδροι των ΟΕΒΕΣ Ξάνθης και Ροδόπης, κκ Τσιακίρογλου Μαίρη και Βαφειάδης Ανέστης επισκέφτηκαν τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, κ. Χρήστο Μέτιο, με αφορμή τη νέα επιδημιολογική κρίση που έχει εμφανισθεί στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης και τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Του εξέθεσαν την πραγματική κατάσταση στο χώρο των επιχειρήσεων και την ιδιαίτερα ανησυχητική πτωτική πορεία της αγοράς, όπως αυτή αποτυπώνεται αντιστρόφως ανάλογα προς την υγειονομική κρίση.

Ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη να παρέμβει άμεσα ώστε να παραταθούν και να ενισχυθούν τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα των θέσεων που αφορά στα προτεινόμενα μέτρα στήριξης και επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά:

Στη διενέργεια καμπάνιας ηλεκτρονικής, έντυπης και με κάθε πρόσφορο μέσο προβολή της τοπικής αγοράς της Περιφέρειας των εμπορικών καταστημάτων και καταστημάτων εστίασης, όπως επίσης και στην επαναλειτουργία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ιδιαίτερα από το προσεχές ακαδημαϊκό έτος (Σεπτέμβριο 2020 – Ιούνιο 2021) τηρώντας φυσικά όλα τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα covid-19, μια και το πανεπιστήμιο εκτός από πνευματικός φάρος είναι πυλώνας οικονομίας και ανάπτυξης για την περιοχή μας. 

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι θα ενεργήσει προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να βοηθήσει στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας, ενώ σημείωσε ότι βρίσκεται σε εσωτερικό στάδιο επεξεργασίας πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από πόρους ΕΣΠΑ ύψους 25- 30 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x