ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Ελέγχους στις πύλες εισόδου από Τουρκία και Βουλγαρία ξεκινάει ο ΕΟΔΥ

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όπου πάμε είναι για καλό», δήλωσε από την Κομοτηνή ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας – Πάνω από 500 πολίτες έκαναν το τεστ στην Κομοτηνή τις πρώτες δύο μέρες

fonirodopis.gr

Σε Ξάνθη και Ροδόπη βρέθηκε την Τρίτη 23 Ιουνίου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον πρόεδρο Παναγιώτη Αρκουμανέα προκειμένου να συμμετάσχει σε συσκέψεις με υγειονομικούς φορείς και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μετά το τέλος της δίωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Π.Ε. Ροδόπης ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας αποκάλυψε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιούνται έλεγχοι από κινητές μονάδες του Οργανισμού σε όλους όσους εισέρχονται στη χώρα από τους συνοριακούς σταθμούς Κήπων, Καστανέων, Ορμενίου και Νυμφαίας.

«Θα φυλάξουμε, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, τα σύνορα μας με την Τουρκία και τις άλλες περιοχές και θα συνεχίσουμε τους δειγματοληπτικούς ελέγχους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρκουμανέας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ προέτρεψε τους κατοίκους της περιοχής να προσέλθουν μαζικά και να κάνουν την εξέταση ανίχνευσης του κορωνοϊού επισημαίνοντας ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και φόβου. «Επειδή βλέπω ένα κλίμα ανησυχίας θέλω να πω ότι δεν θα πρέπει να βλέπουμε την παρουσία του ΕΟΔΥ ως κάτι κακό. Όπου πάμε είναι για το καλό», τόνισε ο κ. Αρκουμανέας προσθέτοντας ότι «κάνουμε ελέγχους επειδή θέλουμε να έχουμε καλή εικόνα για την περιοχή και να δούμε αν υπάρχει διασπορά. Όποια κρούσματα υπάρξουν θα τα αντιμετωπίσουμε».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης έθιξε στον πρόεδρο του ΕΟΔΥ το ζήτημα της ενημέρωσης σε τοπικό επίπεδο με στόχο, όπως είπε, να υπάρξει καλύτερη συνεννόηση ώστε να αποφευχθούν οι διάσπαρτες ειδήσεις ενώ επεσήμανε επιπλέον ότι υπάρχει σκέψη για ενίσχυση του Νοσοκομείου Κομοτηνής με έναν μοριακό αναλυτή, χωρίς όμως να θεωρείται μέχρι σήμερα κάτι δεδομένο.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ για την άμεση ανταπόκριση όπως επίσης να ευχαριστήσω και τους δημοσιογράφους της περιοχής που έκαναν εξαιρετική δουλειά. Τώρα το πρόβλημα μας χτύπησε την πόρτα και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όλοι, με την κατάλληλη ενημέρωση, τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας», δήλωσε ο Νίκος Τσαλικίδης.

Πάνω από 500 πολίτες έκαναν το τεστ

Δειγματοληψίες για την ανίχνευση του κορωνοϊού, για προληπτικούς λόγους στο γενικό πληθυσμό της Ροδόπης, πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα την Τρίτη 23 Ιουνίου από συνεργεία του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας.

Ήδη πάνω από 500 πολίτες έχουν προσέλθει στα σημεία που βρίσκονται οι μονάδες του ΕΟΔΥ ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες στα παρακάτω σημεία κατά τις εξής ώρες:

Τετάρτη 24 Ιουνίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα

  • Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας (πρώην Υγειονομικό – Υψηλάντου και Συμεωνίδη απέναντι από το ΙΚΑ)
  • Διοικητήριο (πρώην Νομαρχία – Λεωφόρος Δημοκρατίας 1)
  • 1ο ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής (πλησίον της Δημοτικής Αγοράς – Φιλίππου 2-4)

Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Ιουνίου

Για τις ακριβείς ώρες και τα σημεία δειγματοληψιών στην Κομοτηνή, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας στο τηλέφωνο 25313 54133 και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ pamth.gov.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ